Matúš Štoček už zarezáva v klubovom tíme Petroli Firenze - Maserati - Hopplá

19.2.2018, 19:00 | Slovensko a Slováci | TS, Matej Vyšňa
V sobotu 17. februára sa v mestečku Montelupo Fiorentino uskutočnila prezentácia talianskeho klubového tímu Petroli Firenze - Maserati - Hopplá, ktorého rady v januári doplnil aj náš mladý cyklistický talent Matúš Štoček. Vďaka dobrým výsledkom v juniorskej kategórii, pomoci Petra Sagana a kontaktov jeho manažéra, sa podarilo vybaviť zaujímavý prestup pre mladého Slováka, bývalého jazdca nášho úspešného klubu CyS - Akadémie Petra Sagana.
 
 
hoppla ilustrak 1
Ilustračná fotografia tímu (© Petroli Firenze - Maserati - Hopplá)
 
 
Spolu s tímom už absolvoval viacero testov a tréningových kempov v Toskánsku a okolí Florencie, kde je sídlo jeho nového tímu. Matúš si zatiaľ svoje nové talianske pôsobisko užíva: "Všetko je úplne v pohode, máme dobre zázemie a je o mňa postarané, nemám sa na čo sťažovať. Testy dopadli podľa lekárov a trénerov veľmi dobre a na tréningoch, ktoré boli hneď od začiatku pomerne rýchle, zvládam všetko bez problémov. Prvé preteky by sme mali absolvovať 24. a 25. februára, ale konečnú nomináciu ešte nepoznáme. Takže ešte sa uvidí, určite sa mám na čo tešiť," avizuje dvojnásobný juniorský majster SR na ceste. "Talianska cyklistika je na vysokej úrovni aj v tejto kvázi amatérskej kategórii, pretože pretekáme rovnako s kontinentálnymi a pro-kontinentálnymi klubmi. Ja môžem len dúfať a urobím všetko pre to, aby som sa dostal vyššie a vyššie."
 
Niekdajší Hopplá bol farmou World Tour tímu Tinkoff, po jeho zániku pokračuje svojou cestou s novými titulárnymi sponzormi a patrí naďalej medzi najlepšie cyklistické zoskupenia v Taliansku. Záštitu nad týmto tímom drží taliansky profesionál Filippo Pozzato.
 
 
hoppla ilustrak 2
Ilustračná fotografia tímu (© Petroli Firenze - Maserati - Hopplá)
 
 
Keďže je tento tím iba klubovým celkom, Matúša budeme sledovať na talianskych pretekoch 2. kategórie UCI, resp. 1.2U či 2.2U. Tu ale viac ako dvadsať súťažných dní určite neabsolvuje. Väčšiu časť sezóny bude jazdiť na kvalitných talianskych regionálnych podujatiach, no mimo svetla reflektorov. Uvidíme, ako bude tento tím pristupovať k akciám novej dvojice reprezentačných trénerov U23 Radoslava Csuku a Michala Clementisa, ktorí budú určite chcieť Matúša postaviť na štart niektorých etapákov.
 
 
Informácie, až na posledný odsek, pochádzajú z tlačovej správy Mateja Vyšňu...
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop