Veľký sumár Slovenského pohára na ceste v sezóne 2019

7.11.2019, 11:00 | Slovensko a Slováci | Jakub Hlubek
Tohtoročný ročník Slovenského pohára na ceste sa v septembri definitívne uzavrel. Na jeho konci sme spoznali najlepších pretekárov vo všetkých kategóriách. Ani tento rok nechýbalo na našich pretekoch množstvo zahraničných cyklistov a o svoje slovo sa prihlásilo aj počasie. Tento rok sme z nášho pohára priniesli najpodrobnejšie spravodajstvo v histórii a uzatvárame ho súhrnom toho najdôležitejšieho vrátane rebríčkov.
 
 
Muži Elite + U23
 
Tohtoročný ročník Slovenského pohára v cestnej cyklistike odštartoval na kritériu v Trnave, kde sa z víťazstva radoval Juraj Bellan (Dukla Banská Bystrica). 23-ročný pretekár si zopakoval svoj triumf na druhý deň, na známom okruhu so štartom aj cieľom v Suchej nad Parnou. Následne sa všetci presunuli ku maďarským hraniciam. Kritérium v Dudinciach ovládol majster Českej republiky v kategórií juniorov z roku 2017 Hynek Palička (Topforex – Lapierre), najlepším Slovákom bol ďalší Duklák Jakub Varhaňovský.
 
Štvrté kolo priniesol výstup na Senohrad a svoje minuloročné víťazstvo obhájil Petr Hampl (TJ Favorit Brno U23). Čech zdolal v záverečnom šprinte Martina Haringa (Dukla Banská Bystrica), ktorý sa momentálne usiluje najmä o štart na budúcoročných olympijských hrách ako horský cyklista. Následne sa muži objavili na pretekoch zaradených do kategórie 1.2, na GP Slovenska. V Senci preťal ako prvý cieľovú pásku Alois Kaňkovský (Elkov – Author), prvým pretekárom v cieli so slovenskou vlajkou pri mene bol Ján Andrej Cully (Dukla Banská Bystrica).
 
O týždeň nato sa zástupcovia elitnej kategórie stretli v Bánovciach nad Bebravou, s nepríjemnými podmienkami sa najlepšie vysporiadal Juraj Bellan. Na prelome mája a júna sa uskutočnili etapové preteky Trnava Tour bez zástupcov Dukly, čo na etapové triumfy využili českí cyklisti Petr Hampl, jeho kolega Michal Rotter, Jakub Bittner (Forman Cinelli) a Kazach Vladimír Tsoj (Apple Team). Celkové víťazstvo ukoristil tretí menovaný.
 
 
- inzercia -
datalan 560x250
- inzercia -
 
 
Následne prišiel vrchol sezóny – spoločné majstrovstvá v Trnave. Časovku prekvapujúco ovládol Ján Andrej Cully, preteky jednotlivcov si už po tretíkrát podmanil Juraj Sagan (Bora). Preteky v Kláštore pod Znievom, známe aj ako Slovenské Pyreneje sa neuskutočnili, muži sa opäť dostali do akcie v Tlmačoch. Kritérium ovládol Marek Čanecký (Dukla), v pretekoch jednotlivcov bol najlepším mužom Jakub Varhaňovský, celkovým víťazom sa však nestal.
 
MSR v časovke do vrchu zvládol najlepšie Kristián Jánošík (PROefekt), predposledné kritérium v Rajeckých Tepliciach zas ovládol prvoročák medzi mužmi Lukáš Kubiš (Dukla). Z MSR v tímovej časovke si zlato odniesla koalícia tímov Osmos a Firefly. Víťazstvo oslavovali Samuel Mičian, Adrián Babič, Dávid Kaško Tomáš Nagy. Záver sezóny obstarala Spišská Nová Ves, v ďalšom súboji proti času do vrchu najlepšie obstál Gábor Fejés (CK Spartak Tlmače) a v poslednom kole, v kritériu zvíťazil Jakub Varhaňovský.
 
Víťazom Slovenského pohára za uplynulú sezónu sa napokon stal Adrián Babič (Firefly), ktorý okrem tímovej časovky nevybojoval ďalší triumf, no počas celej sezóny si držal stabilnú výkonnosť a až na MSR v časovke do vrchu nevynechal ani jedny preteky. Kritérijnú ligu pre zmenu ovládol Jakub Varhaňovský, ktorému výrazne pomohlo záverečné kolo.
 
 
Adrián Babič (© Igor Stančík)
 
 
Ženy a juniorky
 
Zástupkyne nežného pohlavia taktiež odštartovali tohtoročné zápolenie na dvoch kolesách v slovenskom Ríme a hneď v prvom kole sa radovala juniorka Nora Jenčušová (Schwabik Cycling CEA). Na druhý deň sa z víťazstva tešila Petra Machálková (CyS – Akadémia Petra Sagana). Kritérium v Dudinciach prinieslo víťazstvo pre Alžbetu Bačíkovú (CK Dukla Bratislava), ktorá si pripísala ďalší triumf deň nato na domácej trati v Krupine.
 
Do akcie sa ženy a juniorky opäť dostali v Trnave, na rovinatom okruhu sa tentoraz tešila Radka Paulechová (CyS – Akadémia Petra Sagana). Na etapových pretekoch Regiónom Nitrianskeho Kraja si víťazstvo pripísala najprv Monika Kadlecová (CK Epic Dohňany), časovku ovládla Simona Záhorcová (MŠK Žiar nad Hronom) a v záverečnom kritériu sa najviac darilo Laure Debnárovej (CyS – Akadémia Petra Sagana). Celkové víťazstvo si odniesla víťazka prvej etapy.
 
V majstrovskej časovke sa najviac vyznamenali Nora Jenčušová Tatiana Jaseková (Bikepro). Kvôli kolízií s českým pohárom v dráhe sa MSR v pretekoch uskutočnili o týždeň neskôr vo Vidnave, druhý titul si pripísala Nora Jenčušová a víťazný dres s dvojkrížom na hrudi ponesie  aj Alžbeta Bačíková. V Lovči, v 9. kole mala najviac síl v časovke Mariana Findrová (CK Banská Bystrica), o pár hodín neskôr sa opäť radovala najlepšia slovenská dráhová cyklistka.
 
Na kritériu v Tlmačoch sa opäť darilo Tatiane Jasekovej, preteky zas po sólovej jazde ovládla Mariana Findrová, ktorá sa predviedla aj na MSR v časovke do vrchu. V predposlednom kritériu v sezóne si po dlhšom čase pripísala víťazstvo Petra Machálková. Na MSR v tímovej časovke bola najrýchlejšia dvojica Mariana Findrová, Lívia Hanesová (2x CK Banská Bystrica). Posledný víkend priniesol víťazstvo pre Tatianu Jasekovú v časovke do vrchu a Noru Jenčušovú v kritériu.
 
Trofej za víťazstvo v Slovenskom pohári 2019 tak putuje do rúk Moniky Kadlecovej, ktorá vybojovala jeden etapový triumf, celkové víťazstvo na etapových pretekoch v Nitre a vo Vrábľoch a za celý rok vynechala len šieste kolo v Trnave. Kritérijnú ligu ovládla Nora Jenčušová, ktorá vždy, keď štartovala, neskončila horšie ako na striebornej pozícií.
 
 
Monika Kadlecová (© Ján Melicher)
 
 
Juniori
 
Medzi pretekármi najstaršej mládežníckej kategórie dokončilo úvodné kritérium len pätnásť cyklistov, najviac bodov nazbieral Marek Gajdula (CyS – Akadémia Petra Sagana). Na druhý deň sa z víťazstva tešil Pavol Kramarčík (TJ Slávia ŠG Trenčín), ktorý sa výkonom vyrovnal najlepším mužom. Rodák z Námestova pokračoval v skvelých výkonoch aj v Dudinciach, kde vybojoval ďalšie víťazstvo. Kopcovitý okruh so štartom aj cieľom v Krupine ovládol Čech Jakub Bouček (RBB Invest Force), zo slovenských juniorov preťal cieľovú pásku ako prvý Marek Gajdula.
 
Bouček sa činil aj v Bánovciach nad Bebravou, vyhral úvodnú časovku do vrchu a stal sa aj celkovým víťazom. V druhej a tretej etape sa radoval Pavol Kramarčík a následne sa juniori ukázali na ďalšom etapáku Trnava Tour, kde pretekali spoločne s mužmi. V prvej a druhej etape bol najlepší Kramarčíkov kolega Filip Lohinský, v tretej, šprintérskej previerke sa najvyššie umiestnil Dávid Sikora (CyS – Akadémia Petra Sagana) a poslednú etapu zvládol najlepšie ďalší zástupca športového gymnázia v Trenčíne Marek Bugár. V celkovom poradí bol ako prvý junior Filip Lohinský, ktorý sa ako prvoročák umiestnil na skvelej šiestej priečke.
 
Aby etapových pretekov nebolo dosť, ôsme kolo obstarali Medzinárodné dni cyklistiky v Dubnici nad Váhom. Prvú etapu ovládol Henri Treimuth (Estónsko), z našincov bol najvyššie Matúš Baniar (MŠK Žiar nad Hronom), ktorý bude v nasledujúcej sezóne hájiť farby celku Spartak Tlmače. Aj druhá etapa skončila v rukách zahraničného cyklistu, tentoraz sa tešil Alekss Krasts (Lotyšsko). Zo Slovákov sa najlepšie darilo Simonovi Nagymu (TJ Slávia ŠG Trenčín). V tretej previerke sa radoval ďalší Lotyš Roberts Andersons, najlepším pretekárom spod Tatier bol Pavol Kramarčík. Na koniec čakalo na pretekárov kritérium, na ktorom mal najviac síl Arťom Mirzojev (Estónsko), výborné tretie miesto sa ušlo Simonovi Nagymu. Celkové poradie ovládol Daniels Kažis (Lotyšsko), najlepším slovenským juniorom bol na trinástej priečke Pavol Kramarčík.
 
Majstrovstvá Slovenska v Trnave prebiehali výlučne v réžií trenčianskych cyklistov, v časovke bral zlato Filip Lohinský a v pretekoch si vyšprintoval majstrovský dres Pavol Kramarčík. Deviate kolo ovládol Adrián Patay (TJ Slávia ŠG Trenčín) a bývalý pretekár Spartaku Tlmače bol najlepším Slovákom aj deň nato, kedy bol na jeho sily len Maďar Adam Bajorfi (Györi Atlétikai). Na námestí v Tlmačoch zas predviedol neskutočnú sólovú jazdu Marek Gajdula, o pár hodín neskôr ukázal Simon Nagy chrbát všetkým juniorom aj mužom.
 
S blížiacim sa záverom sezóny sa juniori zapojili do boja o majstrovský dres v časovke do vrchu a svoje kvality tentoraz predviedol Matúš Baniar. Sedemnáste kolo a kritérium v Rajeckých Tepliciach využil Pavol Kramarčík na uchmatnutie ďalšieho víťazstva a na MSR v tímovej časovke sa spolu s ním tešili zo zlata kolegovia Simon Nagy, Marek Bugár Šimon Ondrášek. Pred juniormi bol posledný víkend sezóny. Aj na Novoveskej Hute ukázal svoje zručnosti v časovke do vrchu Matúš Baniar a tohtoročný ročník Slovenského pohára uzavrel svojím víťazstvom Simon Nagy.
 
Šesť víťazstiev a dva tituly majstra Slovenska, taká je bilancia tohtoročného víťaza v juniorskej kategórií Pavla Kramarčíka, ktorý uchmatol aj víťazstvo v kritérijnej lige a aby toho nebolo málo, stal sa aj víťazstvom Extraligy s vyše dvestobodovým náskokom na svojho kolegu Simona Nagya.
 
Do Extraligy sa zarátavajú väčšinou reprezentačné akcie – napr. Gent – Wewelgen či ME v Alkmaare.
 
 
Pavol Kramarčík (© Ján Melicher)
 
 
Kadetky
 
Tohtoročnú sezónu otvorila dominantným víťazstvom Tereza Kurnická (CyS – Akadémia Petra Sagana) a pretekárka z Nového Mesta nad Váhom sa radovala aj v Suchej nad Parnou. V Dudinciach ju na druhé miesto odsunula Anna Jaborníková (Sportcomplex Břeclav), no bývalá cyklistka Novomestského Superbikera jej to hneď na druhý deň vrátila. V máji sa kadetky na ceste neukázali.
 
Do akcie sa opäť vrátili v Trnave, hromadný šprint ovládla Adéla Hodásová (CyS – Akadémia Petra Sagana). Na etapových pretekoch v Nitre a vo Vrábloch sa najprv presadila Kurnická, potom ju na druhé miesto odsunula Natálie Mikšaníková (ACK Stará Ves nad Ondřejnicí) a záverečné kritérium ovládla Michaela Poulová (Sportcomplex Břeclav), pričom najlepšou slovenskou pretekárkou bola za ňou finišujúca Klára Tarabová (CK Epic Dohňany). Celkové víťazstvo si odniesla víťazka prvej etapy.
 
Pre mladé cyklistky následne nadišiel vrchol sezóny – MSR v Lovči a Lutile, ktoré mali jedinú víťazku. Tereza Kurnická bola najrýchlejšia v časovke aj v pretekoch s hromadným štartom. Na kritériu v Tlmačoch sa radovala jej kolegyňa Miriama Čišecká, v pretekoch jednotlivcov sa o víťazstve rozhodlo až v záverečnom šprinte a o pol kolesa bola rýchlejšia Barbora Cvoligová (CKM Poprad).
 
Majstrovský dres za víťazstvo v časovke do vrchu na Skalkách získala Jana Macsaiová (CK Spartak Tlmače), časovku dvojíc zas najlepšie zvládla dvojica Kurnická Čišecká. Na záver sezóny si druhé víťazstvo pripísala Adéla Hodásová, ktorá spomedzi kadetiek vyšla na horský priechod Grajnar najrýchlejšie. V poslednom kole nazbierala najviac bodov na kritériu Tereza Kurnická.
 
 
Tereza Kurnická (© Ján Melicher)
 
 
Kadeti
 
Úvodné kolo v Trnave poznačil hromadný pád, po ktorom museli preteky na istý čas neutralizovať, to však neprekážalo Martinovi Svrčkovi (CyS – Akadémia Petra Sagana) v ceste za prvým víťazstvom, na ktoré nadviazal aj v Suchej nad Parnou po dlhom úniku. Pretekár s medzinárodnými skúsenosťami sa nezastavil ani v Dudinciach a so zlatom na krku odišiel aj z Krupiny po sólovom útoku.
 
Svrček sa činil aj na etapových pretekoch v Bánovciach nad Bebravou. V prvej etape skončil druhý, v druhej etape piaty a v záverečnej previerke bol najlepším kadetom Josef Otta (RBB Invest Force). Hneď za ním preťal pásku najlepší slovenský kadet Lukáš Ungvarský (MŠK Žiar nad Hronom). V celkovom poradí sa Svrček ako najlepší kadet umiestnil na piatej priečke.
 
Na rovinatom okruhu v Trnave sa k víťazstvu v záverečnom šprinte prepracoval Jakub Slivka (CyS – Akadémia Petra Sagana). Nasledovali etapové preteky Regiónom Nitrianskeho Kraja, kde si podelili etapové víťazstvá Jakub Slivka Martin Jurík (TJ Slávia ŠG Trenčín), pričom prvý menovaný sa stal aj celkovým víťazom. Na Medzinárodných dňoch cyklistiky v Dubnici nad Váhom sa predstavilo množstvo kadetov, no svojimi výkonmi dal o svojich kvalitách vedieť najmä Samuel Kováč (CKM Poprad), ktorý sa stal najlepším Slovákom a skončil na výbornom dvanástom mieste. Spomedzi kadetov bol lepší iba Madis Mihkels (Estónsko).
 
Majstrovský dres v časovke jednotlivcov získal Martin Jurík, v pretekoch s hromadným štartom sa vyznamenal Martin Svrček. V Tlmačoch kvôli reprezentačným povinnostiam neštartovali najlepší kadeti, čo využili Nikolas Borovský (Kaktus Bike Team Bratislava) a Peter Andraško (CKM Poprad) na výhru na kritériu, resp. v pretekoch. Na MSR v časovke do vrchu sa najviac radoval Tomáš Sivok (Kaktus Bike Team Bratislava).
 
O deň neskôr sa z ďalšieho víťazstva tešil Jakub Slivka. Na MSR v tímovej časovke zvíťazilo s obrovským náskokom kvarteto zástupcov športového gymnázia v Trenčíne v zložení Samuel Tuka, Tomáš Opet, Róbert Nagy, Martin Jurík. Tomáš Sivok si pripísal v Novoveskej Hute ďalšie víťazstvo v časovke do vrchu a na samom konci sezóny sa radoval aj Samuel Kováč.
 
Trofej za celkové víťazstvo v Slovenskom pohári získala Tereza Kurnická, ktorá za celú sezónu vynechala len preteky v Tlmačoch a o dvadsaťdeväť bodov získala aj víťazstvo v Kritérijnej lige. Dokopy získala osem víťazstiev, ak počítame aj časovku družstiev.
 
Celkovým víťazom sa stal Martin Svrček, ktorému neuškodilo ani to, že sa od mládežníckych majstrovstiev neobjavil na Slovenskom pohári. Kritérijnú ligu ovládol jeho kolega Jakub Slivka. Víťaz pohára získal päť etapových triumfov.
 
 
Martin Svrček (© Ján Melicher)
 
 
Starší žiaci
 
Sezóna sa pre starších žiakov začala trochu kuriózne, víťaz úvodného kritéria Samuel Novák (Kaktus Bike Team Bratislava) sa pozabudol dostaviť na meranie prevodov a tak putovalo prvé miesto do celku ŠK Železiarne Podbrezová, o čo sa postaral Matthias Schwarzbacher. Ten istý pretekár sa postavil na najvyšší stupienok aj o deň neskôr v Suchej nad Parnou.
 
V Dudinciach boli minimálne bodové rozdiely, radoval sa Adam Mrocek (CK Epic Dohňany), no s výstupom na Senohrad sa najlepšie vysporiadal opäť Schwarzbacher. V Trnave sa radoval únik, v závere mal najlepšie nohy Adam Haľák (ŠK Železiarne Podbrezová). Na etapových pretekoch v Nitre a vo Vrábľoch postupne vyhrali Samuel Novák, Matthias SchwarzbacherJuraj Vrbík (Kaktus Bike Team Bratislava), celkové víťazstvo bral Podbrezovčan.
 
Matthias Schwarzbacher opanoval majstrovskú časovku aj preteky jednotlivcov, v Tlmačoch sa o slovo prihlásil aj Simon Gottstein (Kaktus Bike Team Bratislava), ktorý nazbieral najviac bodov na kritériu. O pár hodín neskôr získal premiérové víťazstvo v tejto sezóne aj jeho kolega Dominik Dunár. Na MSR v časovke do vrchu si dres so slovenskom trikolórou vybojoval Samuel Novák.
 
Ďalšie kolo prinieslo kritérium v Rajeckých Tepliciach, druhé tohtosezónne víťazstvo získal Juraj Vrbík. Štyria zástupcovia bratislavského zoskupenia, ktorých sme spomenuli v predchádzajúcich riadkoch, sa spoločnými silami stali národnými majstrami v tímovej časovke. Na záver sezóny si posledné víťazstva pripísali Samuel Novák v časovke do vrchu a Juraj Vrbík v kritériu.
 
Víťazom Slovenského pohára sa stal Matthias Schwarzbacher, ktorý o tridsať bodov zdolal Samuela Nováka. Získal štyri víťazstva a radoval sa aj z celkovú triumfu na RNK. Na kritériach bol najúspešnejší Juraj Vrbík, tomu sa podarilo zo šiestich kritérií premeniť na víťazstvo hneď polovicu.
 
 
Matthias Schwarzbacher (© Ján Melicher)
 
 
Žiačky
 
V najmladšej kategórií nežného pohlavia sa na úvod uviedla víťazstvom na kritériu v Trnave Simona Bodoríková (CK Epic Dohňany), o deň nato ovládla záverečný šprint Natália Kušnírová (CYKLO SPIŠ). Bodoríková ovládla aj ďalšie kritérium v Dudinciach a štvrté kolo v Krupine prinieslo premiérové víťazstvo aj pre Teréziu Ciriakovú (CyS – Akadémia Petra Sagana).
 
Na rovinatom okruhu v Trnave sa opäť presadila Bodoríková, etapové preteky v Nitre a vo Vrábľoch priniesli premiérový etapový triumf pre Klaudiu Varšovú (CYKLO SPIŠ), časovku ovládla Terézia Ciriaková a záverečné kritérium ovládla Petra Hlbocká (CK Olympik Trnava). Celkovou víťazkou sa stala druhá menovaná.
 
Ciriaková potvrdila výbornú formu aj na mládežníckych majstrovstvách, kde zvíťazila v časovke aj v pretekoch s hromadným štartom. V Tlmačoch si pripísala ďalšie dva víťazstvá Simona Bodoríková, na MSR v časovke do vrchu si po roku opäť obliekla slovenský dres Klaudia Varšová. Ďalšie víťazstvo na kritériu si o pár hodín neskôr pripísala pretekárka z Dohnian. Posledný víkend tejto sezóny dopadol výborne pre klub CYKLO SPIŠ. Klaudia Varšová si uchmatla ďalšie víťazstvo v časovke do vrchu a záverečné kolo ovládla Natália Kušnírová.
 
Celkovou víťazkou sa stala strieborná medailistka z ME v horskej cyklistike Terézia Ciriaková, na kritériach sa najviac darilo Simone Bodoríkovej, ktorá tam uchmatla hneď štyri výhry.
 
 
Terézia Ciriaková (© Ján Melicher)
 
 
Mladší žiaci
 
V najmladšej kategórií mladých cyklistov sa v Trnave radoval Martin Haluška (CK Epic Dohňany), v nedeľu si zas po víťazstvo prišiel jeho oddielový kolega Matej Tomáš, ktorý bol najlepší aj na kritériu v Dudinciach. Vo štvrtom kole sa najlepšie darilo Tadeášovi Cesnekovi (CyS – Akadémia Petra Sagana).
 
Aj v šiestom kole sa radoval zástupca Dohnian, tentoraz sa opäť predviedol Martin Haluška. Na etapových pretekoch v Nitre vyhral prvú etapu Martin Kadúc (CyS – Akadémia Petra Sagana), časovku a záverečné kritérium ovládol Jakub Javor (TJ Slávia ŠG Trenčín) a vďaka tomu si domov odniesol žltý dres.
 
Majstrom Slovenska v časovke jednotlivcov sa stal Ondrej Hrico (ŠK Železiarne Podbrezová), v pretekoch s hromadným štartom sa pošťastil podobný kúsok Tadeášovi Cesnekovi. Ten pokračoval v skvelých výkonoch aj v Tlmačoch, kde vyhral kritérium a v nedeľňajších pretekoch ho predstihol len Martin Haluška.
 
Na MSR v časovke do vrchu si prvé víťazstvo pripísal Cesnekov kolega Dávid Hulala, kritérium v Rajeckých Tepliciach ovládol Ondrej Hrico a najrýchlejšiu tímovú časovku predviedla dvojica zo športového gymnázia v Trenčíne Jakub Javor Jakub Mikuš. Na záver sezóny si pripísal dve víťazstvá v Spišskej Novej Vsi Tadeáš Cesnek.
 
Víťazom najmladšej kategórie sa stal Tadeáš Cesnek, ktorý vďaka záverečnému kritériu ovládol aj kritérijnú ligu. Dokopy si počas sezóny na ceste pripísal päť víťazstiev.
 
 
Tadeáš Cesnek na najvyššom stupni (© Ján Melicher)
 
 
Klasifikácia tímov
 
Medzi mládežníckymi kategóriami to bola po niekoľkýkrát za sebou suverénna jazda pretekárov zo Saganovej akadémie, ktorí nazbierali o tritisíc bodov viac, ako strieborní cyklisti, ktorí obliekajú farby MŠK Žiaru nad Hronom. Tretie miesto patrí cyklistom z dohnianského zoskupenia.
 
V mužskom hodnotení sa na prvé miesto usadila Dukla Banská Bystrica, ktorá ako jediná nazbierala viac ako tisíc bodov. Zverenci Martina Fraňa nechali za sebou pretekárov z Firefly, tretie miesto obsadili muži zo športového gymnázia v Trenčíne, ktorí len o pár bodov zdolali Spartak Tlmače.
 
 

 
 
 
 

 
 
1. 6.4. kriterium 2016 SP TRNAVA
M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonka
2. 7.4. preteky 2016 SP SUCHÁ NAD PARNOU M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
3. 27.4. kriterium 2016 SP DUDINCE M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonka
4. 28.4. preteky 2016 SP KRUPINA M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
5. 17-19.5. etapy 2016 SP BÁNOVCE NAD BEBRAVOU
J,K clanok ikonkazip ikonkapdf ikonka
6. 19.5. preteky 2016 SP ZLATNÍKY M clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
7. 31-2.6. etapy 2016 SP TRNAVA M,J clanok ikonkazip ikonkapdf ikonka
6. 1.6. preteky 2016 SP TRNAVA Ž,K,D clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
7. 15-16.6. etapy 2016 SP NITRA Ž,J,K,D clanok ikonkazip ikonkapdf ikonka
8. 21-23.6. etapy 2016 SP DUBNICA NAD VÁHOM
J,K clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
- 27.6. casovka 2016 MSR TRNAVA M,Ž,J clanok ikonkapdf ikonka
- 29-30.6. preteky 2016 MSR TRNAVA M,J clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
- 7.7. preteky 2016 MSR VIDNAVA Ž clanok ikonkazip ikonkapdf ikonka
- 13.7. casovka 2016 MSR ŽIAR NAD HRONOM
K,D clanok ikonkapdf ikonka
9. 13.7. casovka 2016 SP ŽIAR NAD HRONOM
Ž,J clanok ikonkapdf ikonka
- 14.7. preteky 2016 MSR ŽIAR NAD HRONOM K,D clanok ikonkapdf ikonka
11. 14.7. preteky 2016 SP ŽIAR NAD HRONOM Ž,J clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
12. 17.8. casovka 2016 SP KLÁŠTOR POD ZNIEVOM
Ž,J,K,D
10. 18.8. preteky 2016 SP KLÁŠTOR POD ZNIEVOM M,Ž,J,K,D
11. 24.8. kriterium 2016 SP TLMAČE M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonka
12. 25.8. preteky 2016 SP TLMAČE M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
- 29.8. casovka 2016 MSR KREMNICA (DO VRCHU)
M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
14. 31.8. kriterium 2016 SP RAJECKÉ TEPLICE
M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
- 1.9. casovka timov 2016 MSR TEPLIČKA NAD VÁHOM
M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
15. 7.9. casovka 2016 SP SNV (DO VRCHU)
M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
16. 8.9. kriterium 2016 SP SPIŠSKÁ NOVÁ VES
M,Ž,J,K,D clanok ikonkapdf ikonkapdf ikonka
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop