Zaujímavá novinka na našom trhu - kolesá Equator

1.11.2016, 23:00 | Inzercia | Matej Vyšňa, Equinox
Asi všetci cyklistickí nadšenci, odborníci a aj profesionálni jazdci sa zhodnú na tom, že jednou z najpodstatnejších súčiastok na bicykli sú kolesá. Tie dodajú nášmu stroju nie len nový look, ale podstatne ovplyvnia jeho váhu a celkové jazdné vlastnosti.
 
Karbónové kolesá s vyšším ráfikom sú dnes štandardom výbavy špičkových cestných strojov a každý jazdec by si ich veľmi rád doprial. Problém tu však vzniká pri ich obstarávacej cene, ktorá sa pohybuje niekde v rozmedzí 650 € až 2000 €, dokonca v mnohých prípadoch aj viac.

Ľahké karbónové kolesá, nie len, že dodajú aj staršiemu bicyklu nový a agresívnejší vzhľad, ale vďaka ich vlastnostiam sa celkovo zmení pocit z jazdy. Nové kolesá prinesú celému bicyklu nižšiu hmotnosť, vyššiu tuhosť pri prenose sily z pedálov a samozrejme omnoho nižší aerodynamický odpor.
 
 
video v clanku ikonka ciernaVideo
 

So zaujímavým kompromisom prišla na trh už tradičná česká spoločnosť Equinox. Tento rok predstavila nový a ekonomický model zapletených karbónových kolies s názvom Equator. Tieto kolesá si môžete zadovážiť v rôznych prevedeniach a to podľa výšky ráfiku 38, 45, 50 a dokonca aj 80 mm. Váha celého páru sa potom podľa typu pohybuje od 1 350 do 1 620 gramov. Dostupné sú za naozaj bezkonkurenčné ceny, a to 11 999 Kč / 459 € za galuskové modely a 13 999 Kč / 536 € za plášťové. Celý systém funguje formou hromadnej objednávky, ktorá štartuje už o pár hodín dňa 4. novembra o 12:00 a ponuka bude aktuálna len desať dní. Spoločnosť sa zaručuje za dodanie do 16. decembra 2016, takže pár kolies Equator sa pre cyklistických nadšencov stáva ideálnym darčekom pod stromček. Jedná sa už o druhú vlnu takejto hromadnej objednávky a to najmä vďaka obrovskému záujmu v tej predošlej, ktorá svojim rozsahom naozaj overila fungovanie logistiky v celej spoločnosti.
 

Tradícia a know-how

Spomínaný cenový kompromis sa však podľa výrobcu neodrazil na kvalite týchto kolies. Spoločnosť Equinox už od roku 1998 vyrába karbónové cyklistické produkty a za ten čas získali viac ako päťdesiat patentov a v súčasnosti vyrábajú šesť modelov karbónových kolies, ktoré sú certifikované UCI. Značka Equinox je známa najmä špičkovými a drahšími modelmi kolies, ale modelom Equator sa rozhodla reagovať na neutíchajúci dopyt zákazníkov po ekonomickej verzii kolies svojej značky, ktorá už má tradíciu.
 
 
equator 1
 

Jednou z veľkých výhod tejto spoločnosti je, že v továrni Equinox sa robí aj samotný prepreg – teda z vysokokvalitných karbónových vlákien sa, jednoducho povedané, upletú jednotlivé vrstvy materiálu. Práve namiešanie správneho pomeru vlákien a epoxidu je jeden z rozhodujúcich krokov pri výrobe karbónových ráfikov a v tomto prípade sa všetko deje v Equinoxe, pod jednou strechou a v továrni kde sa rovnakými najmodernejšími technológiami vyrábajú ráfiky aj iných svetoznámych značiek, ktoré sa často líšia len logom a povrchovou úpravou.
 

Kvalita za priaznivú cenu

V prípade kolies Equator sa jedná o sety s vysokým karbónovým ráfikom z japonských vlákien Toray, ľahkým nábojom Power Way R13 so zapuzdrenými odolnými priemyselnými ložiskami a značkovými špicami Sapim Race. Jedná sa o optimálnu kompozíciu vstupného materiálu, použitie lacnejšej - matnej čiernej povrchovej úpravy a ekonomickej, ale veľmi kvalitnej verzie ľahkých nábojov a rovnako aj špíc. Šetrenie prostriedkov teda nie je na úkor kvality ale najvyššia miera šetrenia prichádza v spôsobe predaja tohto modelu. Obchádza sa zložitý distribučný reťazec a kolesá sú dodávane zákazníkom priamo z továrne. Spoločnosť tak nepotrebuje veľké sklady, obchádza sa systém distribútorov, obchodných zástupcov a konečných predajcov, ktorý v konečnom dôsledku môže navýšiť cenu aj o stovky percent.
 
 
equator 2
Equator 45 mm na Cannodale Synapse od spokojného zákaznika Martina
 
 
Dostupný servis
 
Spoločnosť Equinox si samozrejme stojí za kvalitou svojich výrobkov a ponúka plnú dvojročnú záruku. Ďalšou veľkou výhodou je, pre zákazníka, aj dostupnosť servisu, ktorý prebieha v Českej republike a teda v prípade opravy či výmeny jednotlivých dielov zákazníci nemusia čakať mesiac na spätné dodanie svojich kolies. Taktiež sú kolesá poskladané z bežne dostupných súčiastok, ktoré spoločnosť v celom rozsahu drží vo svojom sklade, čo opäť urýchľuje ich prípadný servis. Objednávať je možné na stránke Equator.cz a ďalší veľmi zaujímavý ťah spoločnosti Equinox je, že v prípade akýchkoľvek otázok môžete zavolať alebo napísať priamo bývalému pretekárovi a v súčasnosti  riaditeľovi Equinox Europe, s.r.o. Milanovi Šimekovi, ktorého kontaktné údaje nájdete na vyššie uvedenej web stránke.
 
 
Článok bol vytvorený v redakcii Cycling-Info.sk za sponzoringu spoločnosti Equinox.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop