Kozmické kolesá s karbonovými výpletmi od 959 €. Equator testuje trh, môžete ušetriť

30.1.2019, 11:00 | Inzercia | Equinox, vg
Equator pred viac ako dvomi rokmi prerazil so svojím radom dostupných karbónových kolies, teraz zlínska firma opäť skúša záujem zákazníkov, tentokrát s kolesami, ktoré majú karbónový aj výplet.
 
"Equatory sú presne to, čo vravíme na webe - profesionálne karbónové kolesá, ktoré si môže dovoliť každý. Každý rok predáme stovky párov oceľových výpletov a vyrástli sme až do ôsmich európskych krajín. Tento rok uvádzame rad Black s karbónovým výpletom. Podarilo sa nám cenu zraziť o 30 %, a tak sme si povedali, že vyskúšame, či budú mať zákazníci zaujem. Tým, že objednávky zozbierame dopredu, môžeme kolesá vyrobiť a doviezť naraz za nižšiu cenu. Takže kto si objedná včas, ušetrí 80 €," hovorí o novinke riaditeľ firmy Milan Šimek.
 
 
video v clanku ikonka ciernaPredstavenie nových kolies Equator Black
 
 
Konštrukcia vychádza z modelu Equinox Typhoon-x. Je to model, ktorý je na trhu s cenovkou okolo 1500 €.
 
Charakteristickými rysmi sú hlavne široký aerodynamický profil ráfiku so šesnástimi lúčmi vpredu aj vzadu so skrytými skrutkami. Brzdná plocha je tvorená bazaltom a kompozitom s vysokou tepelnou odolnosťou. Použitá kombinácia karbónu Toray T800 - T1000 patrí medzi materiálovú špričku a jednotlivé vrstvy spájajú kompozit s prídavkom karbónových nanovlákien, ktorý by mal byť ľahší a odolnejší proti odštiepeniu.
 
Nové Equatory si na prvý pohľad určite nepomýlite.
 
equator black wheel front 530x530 q100equator black wheel rear 530x530 q100
 
Zaujímavosťou je nielen celokarbónová konštrukcia, ale tiež servisovateľnosť. Kolesá sa skladajú zo štyroch častí: ráfiku, stredu a pravej a ľavej strany výpletu. Ak dôjde k nehode, dá sa každú zo štyroch častí vymeniť alebo kolesá precentrovať. To je výhoda oproti celokarbónovým modelom, ktoré sa skladajú z jedného kusu a v prípade zlyhania konštrukcie treba vymeniť celé koleso za nové. Equatory sa dajú objednať vo výške 45 mm v plášťovej alebo 55 mm v galúzkovej verzii. Dodané budú v apríli 2019. Čím skôr objednávku odošlete a zaplatíte, tým viac môžete ušetriť.
 
Do 17. februára si zaobstaráte galuskový model 959 € a plášťový za 1039 €. Po tomto dátume sa ceny ustália o 80 € vyššie, čiže na 1039 € za galusku a 1119 € za plášťovú verziu.
 
Takže ak túžite po celokarbónoch, určite sa pozrite na equator-cycling.com/cz/black
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop