Trendy v cyklistických okuliaroch

13.7.2019, 06:00 | Inzercia | Inzercia, korcule.com
Výrobcovia moderných cyklistických okuliarov nezaháľajú ani v tejto sezóne a prichádzajú na trh s množstvom nových a zaujímavých modelov. Zatiaľ čo sa niektoré značky predbiehajú v moderných a inovatívnych technológiách, sú na trhu výrobcovia, ktorí vsadili na heslo “menej je niekedy viac”. Kedy by mohla byť lepší čas, ako odprezentovať nové kolekcie, ako počas samotnej Tour de France. 
 
 
Keď sa lifestyle mieša so športovými okuliarmi
 
Priekopníkom cyklistických okuliarov je jednoznačne americký výrobca Oakley. Ten popri svojich klasických extra funkčných a športových modeloch predstavil novinku Sutro. Pri nej využil fakt, že mnoho cyklistov nemá záujem o rýdzo športové okuliare a tak prišiel s kompromisom. Okuliarom dodal dizajn cool lifestyle okuliarov a zachoval potrebnú funkcionalitu. Cylindrický zorník podčiarkuje skôr voľnočasový dizajn, zatiaľ čo široký rám v spodnej časti okuliarom dáva extra široký zorný uhol, či už sa potrebuješ zorientovať v meste alebo na cykloceste. Vďaka dlhým strániciam okuliare výborne sedia aj pod čiapkou a aj pod prilbou. 
 
 
pr 1
 
Celý sortiment okuliarov Oakley u nás nájdeš tu.
 
 
Ride 100% je o niečo menej známy výrobca športovej optiky. V inovatívnom dizajne ale nezaostáva ani trošku. Okuliare, ktoré majú k lifestyle dizajnu najbližšie, nesú modelový názov “S2”. Vďaka laserovému ošetreniu na spodnej strane skla pôsobia ako celorámové. Popritom ti ale dajú všetky výhody polrámových modelov. Aj tu sa výrobca rozhodol pre cylindrický jednoliaty zorník, ktorý má len horizontálne zakrivenie. Ride 100% sú vhodné pre všetkých jazdcov, bez ohľadu na úroveň a navyše ich využiješ aj vo voľnom čase. 


pr 1
 
Celý sortiment okuliarov u nás nájdeš tu.
 
 
Prispôsobenie sa počasiu ako samozrejmosť 
 
Pred pár rokmi by fotochromatické sklá, ktoré sa stmavia podľa intenzity UV žiarenie a prispôsobia sa tak počasia, mohli pôsobiť ako scifi. Dnes to už je dobre overená a spoľahlivá technológia. Jedny z najspoľahlivejších stmavovacích skiel ponúkajú práve európske značky. taliansky Rudy Project vždy fotochromatické sklá dopĺňa aj o ImpactX vlastnosti. Tento typ skiel je nerozbitný a stmavuje sa od úplne číreho stavu vhodného aj na jazdu v noci až do maximálneho zatmavenia s priepustnosťou slnečného žiarenia len 13%. Sklá sú v porovnaní s obyčajnými Rudy Project sklami navyše ľahšie až o 16%.
 
 
pr 1
 
Celý sortiment okuliarov Rudy Project u nás nájdeš tu.
 
 
Nemecký výrobca Uvex má aj v tejto sezóne veľmi silno zastúpený sortiment fotochromatických skiel. Tie ale doplnil aj o novú technológiu Colorvison. Tá sa stará o dokonalé zvýšenie kontrastu a vykreslenie detailov v akýchkoľvek podmienkach.  Vybrať si môžeš z troch rôznych filtrov podľa toho či jazdíš v lese, v meste alebo potrebuješ okuliare na voľný čas. Vďaka lepšiemu vykresleniu detailov sa oveľa ľahšie vyhneš dieram a iným “cestným nedokonalostiam” V konečnom dôsledku bude potom aj tvoja jazda bezpečnejšia.
 
 
pr 1
 
Celý sortiment okuliarov Uvex u nás nájdeš tu.
 
 
Trend prelínania lifestyle a športového štýlu je jasný. Aký štýl preferuješ ty? Ak ťa niektoré z okuliarov zaujali, neváhaj sa zastaviť aj u nás v predajni Korcule.com na Černyševského 24 v Bratislave alebo si našu ponuku prezri na www.korcule.com
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop