Chcete začať s cyklistikou? Oblečte sa s Rogelli

14.8.2019, 22:00 | Inzercia | PR, Rogelli
Rozmýšľate, že by ste začali s cyklistikou? Vybrali ste si správne. Bicyklovanie je výborná športová aktivita pre každého, kto sa chce hýbať. Zlepšuje totiž kondíciu, tvaruje postavu a navyše vám pomôže aj pri zhadzovaní nejakých tých kíl navyše.
 
 
rogelli 1 box
 
 
Ako si uľahčiť výber cyklistického oblečenia
 
Ako sa ale v širokej ponuke cyklistického oblečenia orientovať? V spolupráci s Rogelli.sk sme pre vás pripravili článok, kde si povieme viac o tom, ako sa vhodne obliecť na bicykel a na čo sa pri kúpe cyklooblečenia zamerať.
 
 
Cykloturistika, cestná či horská jazda?
 
Už pri samotnej kúpe bicyklu je vhodné najskôr si vybrať, aký štýl jazdy sa vám páči a ktorým smerom sa chcete uberať. Dávate prednosť voľnej jazde v prírode, radi zdolávate kopce, alebo mienite jazdiť iba občasne?
 
Aj pri výbere oblečenia na bicykel je vhodné si vopred ujasniť, akým spôsobom budete bicykel využívať. Pri pozvolnom tempe a cykloturistike je vhodnejšie vziať si teplejšie oblečenie, zatiaľ čo ak viete, že pôjdete väčšinu času naplno, budete potrebovať tenšie a priedušnejšie oblečenie.
 
 
rogelli 2
 
 
Ako dlho a v akom počasí sa plánujete bicyklovať?
 
Ďalším faktorom, podľa ktorého by ste sa pri výbere cyklistického oblečenia mali riadiť je to, či budete chodiť na bicykel celoročne, alebo len v nejakom období, prípadne, aké trasy budete zdolávať.
 
Ak totiž viete, že v zime či v daždi určite na bicykel nesadnete, nemusíte si zbytočne kupovať teplé cyklooblečenie. Stačiť vám budú len nejaké ľahké a priedušné cyklokraťasy a k tomu tričko s krátkym rukávom.
 
Čo sa týka dĺžky trasy, tento faktor je dôležitý skôr pri výbere rukavíc či výstelok do cyklistických kraťasov. Ak totiž budete jazdiť dlhé trasy, je lepšie mať kvalitnú výstelku, ktorá vám umožní mať väčšie pohodlie po dlhší čas.
 
 
Býva vám často teplo, alebo ste skôr zimomraví?
 
Pri nakupovaní cyklooblečenia sa riaďte svojimi pocitmi. Ak viete, že sa ľahko spotíte, zamerajte sa na krátke nohavice a tričko bez rukávov, prípadne s krátkym rukávom. Ak vám býva často zima, možno bude lepšie dať prednosť teplejšiemu oblečeniu. Kvalitné modely vám vytvoria ochranný izolačný obal, vďaka čomu budete v teple.
 
Už pri prvej jazde zistíte, ako vám to sedí a či si dáte nabudúce niečo tenšie, alebo naopak, hrubšie. Ak ale začínate jazdiť v lete, rozhodne sa poobzerajte po letnejších kúskoch.
 
Rogelli tip: Vyskúšajte membránové cyklistické bundy, ktoré vás ochránia ako pred vetrom, tak pred dažďom. Skladajú sa z rôznych materiálov, vďaka čomu sú zároveň aj priedušné, a to na tých správnych miestach. Pokožka tak prirodzene dýcha a váš pot sa môže odvádzať.
 
 
rogelli 3
 
 
Vrstvenie - áno alebo nie?
 
Neexistuje jednoznačná odpoveď, či je lepšie vrstviť, alebo nie. Niekomu vyhovuje mať na sebe viac vrstiev a iným to môže, naopak, vadiť.
 
Vrstvenie má výhodu v tom, že si vďaka nemu viete vyskladať oblečenie tak, aby vám bolo dobre. Ak vám je zima, prosto si oblečiete ďalšiu vrstvu. Ak vám začne byť príliš teplo, začnete sa vrstva po vrstve vyzliekať.
 
Pri menšom počte vrstiev sa budete cítiť ľahšie a v pohybe vás nebudú toľko obmedzovať. No špeciálne oblečenie určené pre konkrétne počasie býva aj o čosi drahšie.
 
 
Koľko ste ochotní zaplatiť?
 
Cyklooblečenie viete nájsť v rôznych cenových kategóriách. V tomto prípade záleží najmä od toho, koľko ste ochotní do svojho cyklistického oblečenia investovať a takisto od toho, ako často sa budete bicyklovať.
 
Ak budete jazdiť len občas a krátke trasy, nemusíte oblečenie nejak výrazne riešiť. No ak budete na bicykli tráviť veľa času, je lepšie investovať do kvality.
 
 
rogelli 4
 
 
Nezabudnite na bezpečnosť
 
Nakoniec spomenieme aj bezpečnosť. Či už jazdíte v premávke, alebo skôr po lese, je vhodné myslieť aj na to, aby ste boli dostatočne viditeľný. Preto, ak dávate prednosť tmavším farbám, je vhodné, aby ste mali reflexné prvky či potlač.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop