Niké pomohlo BMX klubu Rača, Fondu pre budúcnosť športu sa môžu hlásiť ďalší

4.11.2020, 23:00 | Inzercia | PR Niké
Skoky, pády, rýchle šprinty, dynamika. BMX je obľúbená odnož cyklistiky, ktorá sa teší popularite aj na Slovensku. Bratislavský klub v Rači má množstvo členov a bikroska, kde trénuje, dostáva zabrať. Starať sa o jednu z troch na Slovensku treba stále a i na to pôjdu peniaze z grantu Fondu pre budúcnosť športu. Račianskym bmx-károm prispela Niké na ich fungovanie 1500 €.
 
 
bmx
- kliknite na obrázok pre viac informácií -
 
 
Martin Marko z BMX Klubu Rača neskrýval nadšenie: „Je to výborná správa v týchto ťažkých časoch, keďže aktuálne trénovať nemôžeme. Počasie nás na jeseň vyháňa trénovať do haly, ibaže tá je teraz zavretá. Čakáme, kým sa situácia zlepší, preto nás správa ohľadom grantu z Fondu pre budúcnosť športu veľmi potešila.“ Z fotiek na fanúšikovskej stránke klubu na sociálnej sieti vidieť, že bikroska zíva prázdnotou. Pri vstupe je červená páska s prekríženým bicyklom a nápisom: Areál je dočasne uzavretý. Neznamená to však, že treba sedieť doma. Bratislavské lesy ukrývajú množstvo pekných chodníčkov, kde sa dá cyklisticky vyblázniť. „Jazdíme aj na horských bicykloch. Nedávno som sa bol pozrieť, ako vyzerajú traily nad Krasňanmi a niečo som upravil. Je super, že sa dá ísť aspoň do lesa a nadýchať sa čerstvého vzduchu,“ hodnotí Martin Marko.

Verme, že koronavírus nebude spoločnosť dlho obmedzovať a na jar sa bmx-kári vrátia na bikrosku. Príspevok z Fondu však klub rozdelí a bikroska nezhltne všetko. „Jasné, že na našej bikroske v Rači je veľa práce. Treba vymieňať hlinu a štrk, zabezpečujeme techniku potrebnú na opravy prekážok atď.  Avšak niečo pôjde aj na kúpu bicyklov pre začínajúce deti, či na športové dresy. Je toho pomerne dosť,“ uzatvára Martin Marko.

Ak si aj vy viete predstaviť, kde by sa uplatnili peniaze z Fondu pre budúcnosť športu, smelo nám to oznámte. Urobte to prostredníctvom videa, ktoré zavesíte na stránku www.nikefondsportu.sk a možno ťa Komisia Niké odmení.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop