BMX Piešťany: Bagre sa môžu vrátiť, vďaka grantu z Fondu revitalizujeme „Pozemok“

18.1.2021, 23:00 | Inzercia | PR Niké
Zarastený areál, budova s haprujúcou elektrikou a kúrením, no partiu nadšencov BMX či iných freestylových športov z Piešťan ani to nezastaví, aby robili, čo ich baví. Ich snom je zmeniť nehostinný priestor a vybudovať na ňom moderné ihrisko, kde budú môcť trénovať. Koniec-koncov, BMX Freestyle je olympijským odvetvím. K tomu im akiste pomôže aj grant z Fondu pre budúcnosť športu od Niké vo výške 3000 €.
 
 
bmx nike 1
 
 
V lete tu bude freestyle párty
 
Túžbu revitalizovať „Pozemok“, ako tomuto areálu domáci hovoria, majú už dlho, no zdá sa, že na jar sa ťažké mechanizmy budú môcť konečne zahryznú do zeme. „Pracovať sme chceli už na jeseň, no ešte sme nedokázali vyzbierať dostatok finančných prostriedkov. Dokonca tu už boli aj bagre, no museli sme ich poslať preč. Teraz to už vyzerá dobre a aj vďaka Niké a jej Fondu môžeme zrealizovať náš sen. Aspoň jedna dobrá správa v súčasnej situácii, sme nesmierne radi,“ ďakuje Ľudovít Tóth, predseda Slovenskej Asociácie Freestyle BMX a člen komisie bikrosu SZC.
 
Keby ste chceli vedieť, čo konkrétne chcú piešťanskí freestylisti opraviť, majú na to jasnú odpoveď. Z poskytnutých financií by sa vybudovala betónová plocha pre vonkajší skatepark a opravili by sa hlinené skoky, aby na nich mohli jazdci naplno trénovať. BMX je čoraz obľúbenejší v okruhu mladých ľudí a verní mu ostávajú aj v zimných mesiacoch v týchto náročných časoch pre šport. „Jasné, jazdíme aj teraz, no nie je to ideálne. Jedna vec je zlý stav areálu a ďalšou zhoršujúca sa pandemická situácia. BMX či skateboarding sú však individuálne športy, ktoré majú výnimku, takže trénujeme, ako sa dá. Už sa tešíme, až areál zrekonštruujeme a ak to situácia dovolí, v lete by sme tu chceli naplno jazdiť. Radi vás tu uvidíme,“ pozýva Ľudovít Tóth.
 
 
bmx nike 2
 
 
Zapoj sa do Fondu aj ty!
 
Ísť si za svojim snom je mimoriadne sympatické a teraz je to ešte o čosi jednoduchšie, nakoľko vám môže pomôcť Fond pre budúcnosť športu, ktorý založila stávková spoločnosť Niké. Stačí zapojiť kreativitu a humor, natočiť zaujímavé video a zavesiť ho na stránku www.nikefondsportu.sk. Držíme palce!
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop