Sociálne siete reagujú na Flámsko a Cancellaru

7.4.2014, 10:20 | Aktuality zo sveta |
Okolo Flámska napísalo svoju 98. kapitolu. Na konci nej sa z víťazstva tešil Fabian Cancellara. Ten predviedol opäť skvelý taktický výkon, pri ktorom si musel siahnuť na absolútne dno svojich síl a predviesť preňho netradičný víťazný záverečný špurt. Spartakus si Flámsko podmanil po tretí raz (2010, 2013, 2014). Celkovo sa tešil zo svojho siedmeho víťazného monumentu (3x Paríž - Roubaix, 3x Flámsko, 1x Miláno - San Remo).
 
 
 
Kto určite nezabudne na Spartakusove víťazstvo je cyklonovinár Adam Tranten, ktorý to potvrdil sám na svojom Twitter účte:
"Na Cancellarove víťazstvo nikdy nezabudnem. Hlavne preto, že ma môj syn 200 m pred cieľom pri prebaľovaní okakal."
 

Fabian Cancellara sa spoliehal na pomoc od skúseného, dvojnásobného víťaza Okolo Flámska (2008, 2009) Stijna Devoldera. Belgický majster mal však dva pády a po pretekoch bol veľmi, veľmi sklamaný, že nemohol Fabianovi dostatočne pomôcť.
"Príliš veľa smoly", povedal hneď na úvod frustrovaný Devolder. "Moje koleno je na tom zle, chrbát takisto a bolo potrebné pokračovať. Naozaj som chcel dokončiť posledných 40 km pretekov. Som sklamaný, pretože viem, že som tam mohol byť na konci s Fabianom."
 

Ďalší Fabianov pomocník Jasper Stuyven opísal svoje pocity po pretekoch na Twitteri:
"To je ale pocit po dokončenom Flámsku! Absolútne som zomrel na Koppenbergu, ale po Fabianovom víťazstve stála moja práca za to!"
 

Veľkú radosť neskrýval po víťazstve svojho kolegu Jens Voigt:
"Výborne, výborne Fabian. Nikdy ma neprestaneš ohromovať a dokázal si znovu a znovu, aká legenda si!! Gratulujem k ďalšiemu skvelému víťazstvu!"
 

Gregory Rast, ďalší z Fabianových pomocníkov nebol so svojím výkonom až tak spokojný. Naopak, Fabianova jazda ho dostala.
"Môj výkon nebol dobrý po tom, čo som bol vo štvrtok chorý. Do pekla, ale čo za jazdu predviedol Fabian za tretím víťazstvom Okolo Flámska?" #Impozantné
 

Hayden Roulston dodal na Twitteri, že mať v tíme takého šampióna, akým je Fabian, je naozaj šťastie.
"Wow. V #TrekFactory máme šťastie, že máme v tíme takého lídra a šampióna, akým je Fabian. To je mašina! Leganda. Sme poctení!"
 

Sám víťaz mal po pretekoch ešte dostatok síl! Na Twitter pridal foto, ako si užíva jazdu na kolobežke. 
"Preteky ešte nie sú na konci! Práve som vyhral 3x Okolo Flámska." #Šialené
Cancellara-kolobezka


98. ročník sa niesol hlavne v znamení pádov. Jeden z vážnejších postihol aj Jaroslava Popoviča (Trek Factory), ktorý sa pri prejazde zákrutou zachytil o jednu z diváčok vedľa cesty. 34-ročný Ukrajinec však po pretekoch upokojil všetkých svojich fanúšikov postom na Twitteri:
"Nemám nič zlomené, ale skrz bolesti nemôžem chodiť." Neskôr pridal ešte dva posty, v jednom z nich sa smial zo svojho pádu, pridaj aj video. Kto nevidel, môže sa presvedčiť, že išlo naozaj o nepríjemný a nebezpečný pád. VIDEO No a v tom druhom poďakoval ľuďom za pomoc:
"Ďakujem ľuďom, ktorí mi pomohli postaviť sa po páde a ešte viac dvom chalanom zo Španielska."


Ďalší, menší pád postihol Raymonda Kredera (Garmin - Sharp), ktorý sa od začiatku pretekov predviedol v úniku. Nebol to však jeho deň, čo sám prizal a ako dodal, pre tento typ pretekov si nemôžete dovoliť mať zlý deň. Ale ani pád, ani zlý deň mu neznechutili skvelú klasiku, ktorú má stále v srdci!
"To bol ale deň! Bolo super byť v úniku s Wesley Krederom (Wanty Group, bratranec, pozn.). Bol to však zlý deň a taký pre tento typ pretekov nemôžete mať. Ďakujem za všetky správy." #Unavený
"V úniku som pociťoval bolesť chrbta, pretože som narazil do chlapíka, ktorý stál v ceste. Stále mám však tieto preteky rád!!"


Víťaz tohtoročného Miláno - San Remo Alexander Kristoff z Kaťuše bol v cieli mierne sklamaný. Do cieľa prišiel s 8 sekundovou stratou na 5. mieste, čo je ale ďalší skvelý výsledok pre tohto stále mladého cyklistu.
"Takmer to vyšlo, bolo to o pár sekúnd :/ Ja a #Terpstra sme išli na plný plyn, ale jednoducho boli príliš ďaleko."


Azda najväčšia smola v klasikách si vybrala tím Lotto - Belisol. Cyklisti, ale aj tímoví riaditelia preživajú zatiaľ iba nočné mory. Nemusíme pripomínať, že na pretekoch Gent - Wevelgem prišiel tento tím o dôležitú súčasť - Andrého Greipela, ktorý si zlomil pri páde kľučnu kosť. Také isté zranenie postihlo aj Frederika Willemsa na Tri dni de Panne. Líderskej úlohy sa tak zhostili Jurgen Roelandts (vlani tretie miesto pozn.) a Tony Gallopin. Ani oni však nemali potrebné šťastie. Prvý menovaný mal smolu zhruba v polovici pretekov, keď cyklista pred ním nečakane zabrzdil a Jurgen bol jediný, kto cez neho spadol. "Pred pádom išlo všetko perfektne. Cítil som sa veľmi dobre. Zrazu však cyklista predo mnou zabrzdil a bicyklom mi zablokoval cestu. Bol som jediný, kto spadol. Hneď som vedel, že sa pre mňa preteky skončili." A aký je výsledok pádu? Vyšetrenia v nemocnici našťastie nepotvrdili žiadnu zlomeninu, iba niekoľko odrenín a modrín po celom tele. Pri páde si to odniesli obidve ramená, kolená a tiež panva. 28-ročný Belgičan má tiež tri stehy na vnútornej strane ľavého lakťa a tri stehy na ľavej panve. Predlaktie a tiež ruku mu zdobí sádra. Musel by sa stať zázrak, aby sme ho videli štartovať budúcu nedeľu na Paríž - Roubaix. Marc Sergeant, jeden z riaditeľov Lotto - Belisol bol takisto frustrovaný. "Kedy už táto smola skončí? Pred týždňom sme prišli o Greipela na Gent - Wevelgem a teraz o Jurgena. Musíme sa z týchto smutných udalostí psychicky dostať." Druhý menovaný - Tony Gallopin mal pád pri jednej autobusovej zastávke, ktorý mu znemožnil bojovať o lepšie umiestnenie. Cieľovú pásku preťal na 23. mieste. Na Twitteri nezabudol poďakovať za skvelú podporu tímových kolegov a zdôraznil, že tímu chýba trochu viac šťastia pre takéto preteky. "Skvelá podpora od mojich kolegov! Ďakujem Lotto - Belisol! Potrebujeme však trochu viac šťastia pre takéto preteky. To nám zatiaľ chýba!" Toniho tímový kolega, 29-ročný Kenny Dehaes sa na Twitteri naštvano pýtal: "Koľko smoly môže tento tím ešte mať?!!" Verme, že si už všetku smolu cyklisti Lotto - Belisol vybrali...


Kto mal šťastie a skvelý deň, boli cyklisti tímu BMC. Až na Marcusa Burghardta. Taylor Phinney sa od začiatku dňa predviedol v úniku, kde bojoval až do posledných síl a treba uznať, že tam nechal naozaj všetko. Po pretekoch sa tešil nielen zo svojho úniku, ale aj z druhého miesta svojho tímového kolegu Grega Van Avermaeta. "To ale boli preteky! A tá atmosféra! Bola to česť stráviť dnešok v úniku. Greg si zaslúžil vyhrať, ale musíme sa tešiť aj z druhého miesta." Tiež nezabudol poďakovať fanúšikom za podporu. "Ďakujem všetkým za podporu. Moje meno som počul po celý deň! Nebolo to ľahké, ale užíval som si každú sekundu!" Že si Van Avermaet zaslúžil vyhrať, mal pocit aj náš Peťo Velits, ktorý takisto poslal svojím kolegom odkaz na Twitteri. "To boli preteky! Greg si zaslúžil vyhrať!"


Spomínaný Marcus Burghardt opísal na Facebooku preteky dopodrobna. Hlavne teda smolu, ktorá ho postihla tesne pred finále. "Po celý deň som sa cítil na mojom BMC Granfondo 01 veľmi dobre. Bol som šťastný, že som sa vyhol všetkým pádom, ale nakoniec si ma smola našla tesne pred finále, keď sme vyšli na Steenbeekdries, kde som bol v čelnej skupine so všetkými lídrami. Dostal som defekt uprostred stúpania. Bohužiaľ, bolo to stúpanie, na ktorom sme nemali personál s náhradnými kolesami. Musel som teda čakať, kým všetky autá prejdú a ku mne sa dostane to naše. Od tej chvíle som začal doháňať čelnú skupinu. Dorazil som ich tesne pred Kwaremontom, na ktorom som sa s nimi neudržal. Došli mi všetky sily, ktoré som minul doháňaním skupiny. Potom som sa trochu spamätal a pred absolútnym finále som mal dobrý pocit. Došpurtoval som na 12. mieste, čo bolo celkom dobré na to, akú smolu som mal."
Burghardt-smola


Sám Greg Van Avermaet sa vyjadril na Twitteri k pretekom. "Špeciálny deň! Užil som si Flámsko. Prehry a víťazstvá sú v cyklistike tak blízko pri sebe! Fanúšikovia boli úžasní." #Ďakujem


Ďalší tím, ktorý prežil výborné preteky bol Team Belkin. Sep Vanmarcke bol jediný, ktorý sa dokázal udržať Fabiana Cancellaru pri jeho ataku. Nakoniec z toho bolo skvelé tretie miesto. Pochopiteľne z neho mali radosť všetci, nielen Sep. "Tretí Okolo Flámska. Áno! K****! Áno! K****! Áno! K****! 2 rozdielne myšlienky mi prebiehajú hlavou."
"Som tak šťastný a hrdý na to, akých kolegov mám! Skvelá podpora, sila a inteligencia!!! A tiež nemôžem zabudnúť na celý tím Belkin!"


Maarten Wynants (Team Belkin) označil nedeľu za bláznivý deň. "To bol ale bláznivý deň. Bol som v pohode, ale nie v úplnej a pre Flámsko potrebuješ mať dobré nohy. Našťastie, Sep ich mal." #Len1Pád


Robert Wagner, ďalší kolega Sepa Vanmarckeho bol takisto šťastný a zároveň upozornil všetkých, kde by nemali dostať defekt..."Špeciálny deň na Okolo Flámska! Som hrdý na celý tím a špeciálne na Sepa, ktorý nesie domov skvelé pódiové umiestnenie pre Team Belkin."
"Ak dostanete defekt v ľavej zákrute pri zjazde z Paterbergu... To nie je dobré." #SOS


Kto nebude s pretekmi až tak spokojný, bude tím Omega - Pharma Quick Step, ktorá to mala opäť skvelo rozohraté a v TOP10 až troch cyklistov, ale najlepšie umiestnenie pre nich bolo štvrté miesto Stijna Vandenbergha. Niki Terpstra, ktorý sa ukazuje vo skvelej forme, skončil na šiestom mieste a na Twitter napísal pár postrehov. "Pff, to boli ale náročné preteky! Skončil som šiesty. Pri pohľade na tak silný tím sme neboli schopní dokončiť našu prácu! Budeme sa o to snažiť opäť budúci týždeň!"


Zdeněk Štybar, veľká klasikárska nádej OPQS sa opäť predviedol vo skvelom svetle. Do cieľa prišiel na 18. mieste. Na Twitteri nezabudol poďakovať ľuďom, ktorí ho prišli podporiť a tiež nezabudol na štyroch najlepších. "Ďakujem každému, kto na mňa počas pretekov kričal. Boli to veľmi náročné preteky. Dav ich však spravil špeciálnymi." #ŠpeciálnePreteky
"Gratulujem Fabianovi, Gregovi, Sepovi a Stijnovi."


Len pre zaujímavosť, "Štyby" pútal na seba pozornosť už v sobotu, keď na tímovú tlačovú konferenciu zvolil naozaj netradičný spôsob prepravy. Priletel spolu s Patrickom Lefeverom vrtuľníkom! VIDEO


Štybyho prílet vrtuľníkom neunikol pozornosti ani nášmu Peťovi Saganovi. Pred hotelom z toho bolo milé, "funny" stretnutie. Ale veď, presvedčte sa sami... VIDEO


Pippo Pozzato (Lampre - Merida) pridal na svoj Instagram fotku po prílete do Nice s kamarátom Oscarom Gattom (tímový kolega Peťa Sagana, pozn.). "Tváre po #Flámsku. Pristátie v Nice." #Mrtvi #Gatto
Pozzato-Gatto


Nakoniec sú tu ešte slová víťaza, ktoré pridal zhruba o pol tretej nadránom. Usudzujeme, že oslava bola naozaj dlhá, ale zaslúžená! "Veľmi pekne vám ďakujem za všetku podporu, ktorú som dostal z celého sveta. Ďakujem za všetky pekné slová."
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop