Tím Drapac chce získať licenciu World Tour

24.1.2015, 13:00 | Aktuality zo sveta | Juraj Pivarči
Austrália by sa mohla už onedlho pochváliť dvoma tímami pôsobiacimi v najvyššej kategórii. Ku Orice GreenEDGE sa chce totiž pridať v súčasnosti prokontinentálny celok Drapac Professional Cycling.

Zámer tímu dostať sa do WorldTour už v sezóne 2018 prezentoval celok v sídle automobilky Jaguar v austrálskom Adelaide, ktorá je jeho sponzorom, tesne pred odchodom tímu na najvýznamnejšie podujatie konajúce sa u protinožcov Tour Down Under. Pre túto sezónu by chceli čo najviac rozšíriť kalendár podujatí. Cieľ, dostať sa do WorldTour v sezóne 2018, však nebudú chcieť dosiahnuť za každú cenu.
 

Nejde len o víťazstvá, ale aj o zdravý životný štýl
 
"Čo je to víťazstvo? Je to viac ako medaila okolo krku. Aký je skutočný účel? Je to viac ako byť najrýchlejší či najsilnejší. Športovou filozofiou nášho tímu je myslieť na širšie hodnoty a ciele a drapac-timpodeliť sa so svetom o aktívny životný štýl alebo zdravý život. Chceme vytvoriť veľký, no udržateľný úspech a trvalé spomienky pre našich jazdcov, ktorí by mali byť pozitívnymi vzormi pre všetkých ľudí," uviedol  majiteľ celku Michael Drapac.
 
V podobnom duchu sa vyjadril aj generálny manažér Jonathan Breekveldt: "Rovnako ako Drapac Group, sme schopní rásť a rozširovať tím z roka na rok. Rozširuje sa nám aj pretekársky program. Súťažíme na piatich kontinentoch a dokážeme prispôsobiť náš plán tak, aby sme uspokojili potreby našej rastúcej skupiny sponzorov."
 
 
Tím sa posilnil
 
Pred novou sezónou prišli do tímu celkom zaujímaví pretekári. Austrálčan Graeme Brown z Belkinu, Švajčiar Martin Köhler z BMC, Dylan Girdlestone z Garminu a Sam Spokes z českého Etixxu, by mali byť zárukou lepších výkonov tohto celku. Drapac vystuží na poste športového riaditeľa aj Tom Southam.
 
Drapac Professional Cycling založili už v roku 2004. Minulú sezónu sa dostal do druhej najvyššej kategórie k prokonti tímom a v rebríčku UCI Oceania Tour skončil medzi družstvami na druhej priečke. Viac bodov dokázal získať len Avanti Racing Team. Pretekári austrálskeho projektu dokázali v sezóne 2014 získať viaceré etapové víťazstvá v krajine vychádzajúceho slnka a suma či v Taiwane. Podujatie okolo tejto minikrajiny (kat. 2.1) dokázal v sezóne 2013 dokonca Bernard Sulzberger vyhrať celkovo.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop