Peter Velits odchádza do BMC, s Martinom sa prvý raz rozdelia

8.8.2013, 21:39 | Aktuality zo sveta | Lukáš Timko
Včera sme publikovali rozhovor s Petrom Velitsom, kde ešte o svojej budúcnosti jasne nevedel. Časy sa rýchlo menia a dnes už konštatujeme jeho prestup do BMC. Po HTC a Omega Pharma - Quick-Step opäť do ďalšieho špičkového družstva, jedného z najlepších tímov sveta. Ponúkame vám krátky rozhovor.
 
 
Peter, pred pár dňami sme sa rozprávali aj o budúcnosti a slovo BMC bližšie nepadlo. Nachádzalo sa "iba" medzi favoritmi spolu s ďalšími celkami. Zdá sa nám, že sa všetko zomlelo rýchlo.
 
"Áno, presne tak. Ako som vravel, náš manažér nám neoznamuje vždy všetko, ale až keď má niečo vážne. Prišla dobrá a hlavne konkrétna ponuka od BMC, takže nebol čas váhať. Je to veľmi čerstvé. Žiadne papiere ešte neprišli, takže oficiálne to bude niekedy na budúci týždeň, keď zmluvu podpíšem."
 
 
Bude to na dva roky, teda cyklistická klasika?

"Áno, na dva roky."
 
 
Každý pretekár má svoju minulosť, ale nového zamestnávateľa zaujíma najmä budúcnosť. Čo od teba očakávajú v BMC?

"Možno to bude zvláštne vyzerať, ale úplne konkrétne sme sa ešte nebavili. O tom by sa nemalo rozprávať cez telefón. Určite si sadneme a pokojne sa porozprávame. Sám nepoznám kompletné zloženie tímu, ktorí pretekári ešte prídu. To je tiež dôležité. Ale určite ma poznajú, inak by o mňa nemali záujem."
 
 
Kto je tam hlavným vyjednávateľom, teda o teba prejavil záujem? John Lelange z tímu čerstvo odišiel.
 
"Jim Ochowicz, on je druhá strana."
 
 
Takže priamo majiteľ, jasné. Ale ponuka na brata Martina teda asi neprišla. Určite ste to však riešili.
 
"Samozrejme, ale z ich strany nám bolo povedané, že sú úplne plní. Jedno miesto a mali o mňa konkrétne záujem. Je už isté, že sa s Martinom rozdelíme. Žiaľ, on ešte nemá jasnú budúcnosť. Riešime ďalej prestup a v hre je aj zotrvanie v Quick-Stepe. Veríme, že Tony Rominger čo najskôr príde aj v jeho prípade s niečim konkrétnym. Snáď do konca mesiaca. Uvidíme."
 
 
Takže návrat ku Tejayovi Van Garderenovi, kamarátovi z dôb HTC. O koho sa budeš ešte môcť oprieť na začiatku prvého roka?
 
"Presne. S Tejayom sa dobre poznáme. S Philippom Gilbertom sme sa párkrát dobre porozprávali, je to pohodový chlap. Je tam viacero ľudí, s ktorými bude super pracovať. Teším sa na to."
 
 
Jedným z viacerých rozhodujúcich faktorov bola u vás vždy technika. Tak ako kritérium medzinárodnosti a špičkovosti spĺňa BMC aj vynikajúce technologické zázemie.
 
"U BMC nie je s materiálom žiadny problém. Sú špičkovo vybavení. Každý lepší časovkár v tomto tíme testuje vo veternom tuneli. Aj po technickej stránke je to určite jeden z najlepších tímov. Mimo techniky majú celé rady odborníkov na všetko potrebné. Od dietológov po šiestich trénerov. Je tam veľa možností na napredovanie."
 

Vy ste spolu s bratom spolupracovali s nemeckým osobným trénerom. Bude táto spolupráca pokračovať alebo to už nie je aktuálne?
 
"S ním sme už spoluprácu ukončili. Rozišli sme sa v dobrom, ale potrebovali sme zmenu. V BMC si budem môcť vybrať trénera, s ktorým sa mi bude najlepšie spolupracovať. Viem, že budem každý deň posielať SRM dáta a tréneri to budú vyhodnocovať."
 
 
Program ostáva nezmenený, Plouay a Kanada, Martin Hamburg a Plouay?
 
"Áno, nič sa nemení. Vzdialila sa trocha tímová časovka na MS. Už budú všetci vedieť, že som podpísal inde, ale uvidíme."
 
 
Takže prichádza zmena, od ktorej si určite nielen ty, ale aj zástupy fanúšikov želajú zlepšenie výkonu a trochu návrat na minulé pozície, tak nám neostáva nič iné, len zaželať veľa šťastia.
 
"Ďakujem. Mohol som to nejako uhrať v Quick-Stepe a povedať si, že kašlem na to, ale chcem sa posunúť dopredu a vyskúšať niečo iné. Verím, že to bude pozitívna zmena. Nové nápady, tréningové metódy, technika. Teším sa a som v očakávaní."
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop