Giro končí v Ríme príležitosťou pre Milana s Merlierom, UAE oslavuje

26.5.2024, 17:00 | Preteky vo svete | Lukáš Timko
21. 26.5. rovinata etapa ciel rovina Rím > Rím 122 km cieľ: 18:45
profil etapy, 300 nastúpaných metrov (© giroditalia.it)
Rím zďaleka nie je takou integrálnou súčasťou Gira ako Paríž v prípade Tour de France. Vlani sa tu síce končilo, ale medzi rokmi 2019 - 2022 ani raz. Dnes sme tu sledovali záverečné defilé Tadeja Pogačara ako suveréna s náskokom, ktorý 59 rokov nikto nedosiahol. Ba aj ten rok 1965 bol veľkou výnimkou a desaťminútové odstupy sa skôr datujú na obdobie pred druhou svetovou vojnou.
Šprintérov sme tu videli veľmi veľa, ale pre viacerých cesta do Ríma neviedla. Najväčšími favoritmi boli Jonathan Milan a Tim Merlier. Okrem nich a Kooija žiadny iný rýchlik etapu nevyhral. A ani dnes sa to nečakalo. Bol to aj deň lúčenia - svoje posledné 18. Giro šiel Domenico Pozzovivo. 41-ročný veterán šiel domácu Grand Tour každučký rok svojej profesionálnej kariéry.
Úvod bol veľmi pokojný, UAE viedlo pelotón a oslavovalo. Nastúpili v špeciálnych dresoch s ružovými rukávmi a pripomínali dresy niekdajšieho slávneho tímu v úvode milénia T-Mobile. Neútočilo sa. Až po príjazde na okruhy priamo v Ríme sa začalo a odišla štvorica Alex Baudin (Decathlon), Ewen Costiou (Arkéa), Mikkel Honoré (EF Education) a Martin Marcellusi (VF Group). Nedostali ale veľa priestoru. Ani pol minúty.
Aktuálna situácia na trati
posledná aktualizácia: 18:16, do cieľa: 17 kmrefresh-webuautorefresh 10 minút
cyklisti-3 únik (4 pretekári)
cyklisti-7 pelotón (aj všetci favoriti) +0'12''
 
Náš eshop