V druhej Banjej Luke triumf úniku bez Slovákov, radosť v Čaneckého tíme

18.4.2015, 16:30 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Banja Luka - Belehrad je dvojica tradičných stredoaprílových jednorazoviek, s ktorými majú dobré skúsenosti aj Slováci. Michael Kolář vyhral prvú v roku 2013. Maroš Kováč sa viackrát dostal do Top 10.
 
 

 
 
V nedeľu sa počasie zlepšilo, a to bola voda na mlyn únikom. Napokon sa vytvorila desaťčlenná skupina, v ktorej mal každý silný tím svojho zástupcu a keď mala náskok piatich minút, pelotón vedený slabšími tímami svoju snahu vzdal. Z víťazstva sa tešil Slovinec Andi Bajč z Amplatz-BMC, ktorý ušiel svojím prenasledovateľom. V tíme Mareka Čaneckého teda dnes zavládla radosť z prvého triumfu na UCI pretekoch v sezóne.
 
Zo Slovákov sa v úniku neobjavil nikto. Kemo Dukla Trenčín, žiaľ, rozhodujúci okamih nezastihla. Čanecký mal vpredu rýchleho Bajča, takže dnešné preteky Slováci viac-menej odtrénovali. Mladíci budú čakať na nomináciu Martina Rišku s Matejom Vyšňom na Karpatských kuriérov. Eliťákov Dukly čakajú na začiatku mája preteky v Poľsku. Všetko je v našom kalendári.
 
 
VÝSLEDKY BANJA LUKA - BELEHRAD II:
1. vlajka BAJČ Andi AMPLATZ - BMC 4h 13' 04''
2. vlajka PÖSTLBERGER Lukas TIROL CYCLING TEAM + 00' 23''
3. vlajka STEVIČ Ivan NANKANG DYNATEK + 00' 28''
vlajka všetci Slováci väčšie straty
 
 

 
 
Prvý deň z Banjej Luky do Brčka mal 182 kilometrov a hoci rovinatého terénu, celý deň pršalo a fúkal protivietor. Každý únik bol rýchlo dostihnutý a dvom jazdcom sa podarilo maximálne odskočiť na 90 sekúnd. V závere sa špurtovalo. Zvíťazil absolútny suverén východoeuropskej kontinentálnej jari Marko Kump, ktorý odišiel z Tinkoffu, aby po príchode Sagana dostal voľnú ruku v domácom tíme Adria Mobil. A urobil dobre, v sobotu zaznamenal už piaty triumf. Našťastie, na Okolo Slovenska po dlhej sérii tento celok tentoraz štartovať nebude.
 
Z cyklistov Dukly Trenčín sa do špurtu zapojili Renzo Zanelli a Maroš Kováč. Taliansky pretekár obsadil šieste siedme miesto (po aktualizácii rozhodcov) a bral tak šesť UCI bodov pre Duklu, nie však Slovensko. Kováč finišoval na 11. mieste. Patrik Tybor, ktorý nevyniká šprintérskym schopnosťami, ale má slušnú formu, sa snažil atakovať v závere a prekvapiť pelotón, no jeho sila bola veľká a pokus mu nevyšiel.
 
Okrem spomínaných cyklistov ešte dnešné preteky absolvovali v drese Dukly Matej Jurčo, Martin Mahďar a Martin Dubeň. Za Amplatz-BMC Marek Čanecký.
 
Kemo Dukle Trenčín teda otvorila bodové skóre nová talianská posila. Zajtra dostanú borci príležitosť opäť zabojovať o dobrý výsledok.
 
 
VÝSLEDKY BANJA LUKA - BELEHRAD I:
1. vlajka KUMP Marko ADRIA MOBIL 3h 59' 17''
2. vlajka KASTRANTAS Chralamp GRÉCKY KLUBOVÝ TÍM + 00' 00''
3. vlajka TZORTZAKIS Polychronis GRÉCKY KLUBOVÝ TÍM + 00' 00''
7. vlajka ZANELLI Renzo KEMO DUKLA TRENČÍN + 00' 00''
11. vlajka KOVÁČ Maroš KEMO DUKLA TRENČÍN + 00' 00''
vlajka DUBEŇ, JURČO, ČANECKÝ, TYBOR + 00' 00''
DNF vlajka MAHĎAR Martin KEMO DUKLA TRENČÍN odstúpenie
 
 
dukla-2015-zanelli-jurco-tybor
Renzo Zanelli - Matej Jurčo - Patrik Tybor (Zdroj: FB Kemo Dukla Trenčín)

 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop