Pred Okolo Katalánska

20.3.2011, 19:00 | Sprav. z pretekov - staršie | Rastislav Boris

Jubilejné sté výročie World Tour podujatia Okolo Katalánska sľubuje výnimočný ročník. O zábavu sa počas siedmich dní v štyroch španielskych provinciách postarajú naozaj najlepší svetoví vrchári.

Celkovo pätnásť horských prémii preverí schopnosti jazdcov, z toho bude až sedem výstupov prvej kategórie. Väčšina jazdcov sa vyjadrila, že to bude čisto „divadlo horolezcov". Kľúčová by mala byť rodriguez-catalunya-2010tretia etapa s cieľom v Andorre vo výške 2030 metrov nad morom. Je to však jediná horská etapa, ostatné majú skôr kopcovitý profil. Našli by sa aj šprintérske etapy, skôr chýbajú šprintéri, zo svetovej špičky štartujú iba Petacchi prípadne Dean.

Pri spomínanom jubileu dostalo pozvanie mimo 18 World Tour tímov aj šesť kontinentálnych zoskupení. Okrem známejších tímov Andalucia, Caja Rural, Cofidis a Geox, sa predstavia poľský tím CCC Polsat a kolumbijský „manšaft" Kolumbia es Pasión, pre ktorý to bude prvý takýto významnejší event. Môžeme očakávať, isteže, najmä zvýšenú snahu španielskych stajní. Titul však kvôli zraneniu nemôže obhajovať Joaquin Rodríguez.

Hlavným lákadlom sú určite hviezdne mená. Na Giro sa tu plánuje dobre pripraviť Alberto Contador aj so svojimi dlhoročnými pomocníkmi. El Pistolero sa teší hlavne na tretiu horskú etapu, takže jeho príprava sa tu môže pokojne premeniť na ďalší triumf po tohtoročných oslavách na Vuelta Murcia. Liquigas tu pôjde na Ivana Bassa, ktorý má spomedzi hviezd spolu s Cadelom Evansom z BMC volta-catalunya-2010zrejme najlepšiu formu, uvidíme ako veľmi budú Taliani túžiť po triumfe. Najväčšiu chuť bude mať zrejme hviezdne duo z Geoxu Denis MenchovCarlos Sastre. Konečne sa dočkali väčšieho podujatia. Spomeňme ešte ďalších Španielov ako Tondo, Barredo, Anton. Veľmi dobrú formu má Rein Taaramae z Cofidisu. RadioShack dorazil s Leipheimerom, Hornerom a Zubeldiom. Celkovo by však mohla platiť v kopčekoch viac ako vytrvalosť vrchárov - pripravujúcich sa na Giro a ďalších velikánov - výbušnosť Scarponiho alebo Di Lucu. HTC si určilo za lídra Bielorusa Sivtsova, jediný štartujúci Slovák Martin Velits, so štartovým číslom 91, by mohol dostať v niektorý deň priestor na únik. Predstaví sa aj Čech František Raboň.





volta-catalunya-logo
UCI World Tour 2011
21.03.2011 - 27.03.2011



Volta Ciclista a Catalunya / Okolo Katalánska 2011 (1235 km)
1. 21.3. kopcovita-20 kopcovitá Lloret de Mar > Lloret de Mar 166.9 km Smukulis
info-ikonka
2. 22.3. zvlnena-20 zvlnená Santa Soloma Farners > Banyoles 169.3 km Petacchi
info-ikonka
3. 23.3. horska-20 horská La Vall en Bas > Vallnord (Andorra) 183,9 km Contador
info-ikonka
4. 24.3. zvlnena-20 zvlnená la Seu d'Urgell > El Vandrell
195 km Cardoso
info-ikonka
5. 25.3. kopcovita-20 kopcovitá El Vandrell > Tarragona 205.8 km Dumoulin
info-ikonka
6. 26.3. zvlnena-20 zvlnená Tarragona > Mollet del Vallés
195 km Rojas Gil
info-ikonka
7. 27.3. zvlnena-20 zvlnená Parets del Vallés > Barcelona 124.5 km Dumoulin
info-ikonka



Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop