Marek Čanecký mení pôsobisko, odchádza do Rakúska

21.5.2013, 22:00 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Slovenský cyklista Marek Čanecký v predchádzajúcich dňoch opustil Cyklistický klub Banská Bystrica a podpísal zmluvu s rakúskym klubovým tímom RSC Amplatz. Ide o nový projekt a družstvo pre tento rok ešte nemá licenciu UCI continental.
 
Šéfom tímu je štvornásobný majster Rakúska v stolnom tenise Erich Amplatz, ktorý reprezentoval našich západných susedov aj na OH v Barcelone 1992. Bicykle tímu dodáva značka Focus, konkrétne najnovší model Izalco Team SL. V družstve je jedenásť cyklistov, Rakúšanov dopĺňajú traja Slovinci a Marek.
 
canecky-marek-amplatz"Ďakujem CK Banská Bystrica za to, že mi v ťažkých chvíľach pomohli. Neplánoval som odísť, no oslovil ma môj bývalý kolega zo Salcana Andi Bajč, ktorý v Amplatzi preteká, že by o mňa mohli mať záujem. Stretol som sa teda s vedením tímu a nakoniec rozhodol skúsiť pretekať za nich do konca tejto sezóny," povedal nám Marek a pokračoval: "Ak tam budem spokojný a získajú licenciu kontinentálneho tímu, možno ostanem. Teraz sa hlavne sústredím na prítomnosť a preteky v júni. Jazdiť budeme hlavne rakúsky pohár a tiež UCI preteky v Rakúsku, prípadne v okolí - Česko, Slovinsko a podobne."
 
25-ročný Čanecký je odchovancom Banskobystrickej cyklistiky a CK Červený Rak. Neskôr pôsobil v Krupine, Podbrezovej a opäť v Banskej Bystrici. V sezóne 2010 pol roka strávil v UCI kempe pre mladé talenty z exotických cyklistických krajín. Pred troma rokmi štartoval aj na Tour de l'Avenir, kde v konkurencii cyklistov ako Quintana, Talansky, Slagter, Bardet, Kelderman, Degenkolb, Phinney či Kwiatkowski obsadil celkové 17. miesto. Po dvojročnom pôsobení v tureckom Manisaspore a účasti na pretekoch Okolo Turecka sa vrátil späť domov a od začiatku aktuálnej sezóny pretekal za CK Banská Bystrica. Najlepším výsledkom jeho kariéry je bronzová medaila z Majstrovstiev Slovenska 2011 za Petrom Saganom a Matejom Jurčom.
 
 
canecky-a-bajc-amplatz
Andi Bajč a Marek Čanecký
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop