Detská Tour rozhýbala deti, prináša aj sociálny rozmer

5.5.2016, 22:00 | Slovensko a Slováci | Rastislav Boris
Od apríla do septembra 2016 prebieha deväť kôl Detskej tour Petra Sagana pre cyklistických nadšencov do 14 rokov. "Detský pelotón" už navštívil Lučenec, Žiar nad Hronom a Svätý Jur, v ktorom padol nový rekord 620 účastníkov. Do mestečka na úpätí Malých Karpát prišli aj vzácni hostia Peter Sagan, jeho manažér Giovanni Lombardi a majster sveta v mestských zjazdoch na bicykli Filip Polc. Ambasádor projektu Peter Sagan splnil sľub a našiel si čas na malých nasledovníkov pred odletom na preteky Okolo Kalifornie.
 
 
detska tour dieta 2016
Ilustračná fotografia súťažiaceho (© Detská Tour Petra Sagana)
 
 
"Cyklistika je zábava a Detská tour Petra Sagana by mala byť príjemným celodňovým podujatím pre rodiny s deťmi," znie vízia riaditeľa projektu Petra Zánického. Nejde o extrémne výkony, ale najmä o radosť z pohybu a súťaženia, o prvé dotyky s cyklistikou. "Najmenšia kategória Baby je asi tá najmilšia, pretože niektoré deti pred diváckou kulisou ani nedokážu odštartovať, prípadne to zvládnu len s plačom. V cieli je však už všetko v poriadku, keď im na krku visí medaila. Pobavil nás aj jeden chlapec, ktorý v polovici trate zastavil a kričal na maminu, že musí ísť cikať."
 
 
-reklama-
detska tour cebra bowden
 
 
Novinkou tretieho ročníka Detskej tour je sociálny rozmer, pretože priestor dostávajú aj deti z detských domovov na bicykloch od sponzora. Ďalším vylepšením je možnosť hodnotenia jednotlivých kôl prostredníctvom oficiálneho webu. Tretí ročník pokračuje kolami v Levoči (29. mája), Prešove (25. júna), Dolnom Kubíne (2. júla), Svite (14. augusta), Makove (10. septembra) a Súľove (25. septembra). Cyklistické súťaženie dopĺňajú sprievodné atrakcie ako divadelné predstavenia, stánky či skákací hrad.
 
 
 
 
Ďalšie informácie na webe:
 
Cycling-Info.sk je mediálnym partnerom projektu.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop