RTVS zvyšuje počet cyklistických prenosov, Sagana uvidíme na Dvojke už tento víkend

22.2.2017, 15:30 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
AKTUALIZOVANÉ. Rozhlas a televízia Slovenska od roku 2011 postupne každý rok rozširuje svoje cyklistické vysielanie a k Tour de France postupne pribudol svetový šampionát, Paríž - Roubaix či Majstrovstvá SR a ČR, ak sa konajú u nás.
 
Tento rok do portfólia pridali ďalšie podujatia. Dvojka už tento víkend naživo odvysiela dvojicu klasík Omloop Het Nieuwsblad (WT) a Kuurne - Brusel - Kuurne (1. HC). Vzhľadom na to, že Eurosport ich naživo vysielať nebude, slovenský divák sa exkluzívne dostane k pretekom, ktoré by si v HD kvalite z obývačky pozrieť nemohol. Komentovať ich budú Vladimír Genda a Milan Dvorščík.
 
Prvý raz sa do vysielania dostane aj monumentálna klasika Okolo Flámska, na ktorej nám vlaňajším triumfom urobil veľkú radosť Peter Sagan.  Už tradične RTVS odvysiela aj ďalšie dva monumenty od A.S.O. Paríž - Roubaix a Liége - Bastogne - Liége. V prípade kolízie s iným programom, alebo ak dôjde k neplánovej účasti Sagana na Valónskom šípe, zrejme vymenia LBL za klasiku jazdiacu sa o štyri dni skôr.
 
Vrámci veľkého balíka televíznych prenosov ešte na jeseň 2015 naša verejnoprávna televízia ohlásila aj kúpu dvojročných práv na preteky Okolo Švajčiarska. Či ich aj odvysiela ukáže ďalší vývoj. Rokovania rovnako prebiehajú medzi televíziou a organizátormi Spoločných MSR a ČR v Žiari nad Hronom. Finálne stanovisko zatiaľ ani jedna strana nepotvrdila.
 
V pôvodnom článku sme zabudli na už dohodnuté vysielanie prológu z pretekov Okolo Slovenska, ktorý sa bude konať v stredu 7. júna podvečer v uliciach Levoče.
 
V júli odvysielajú siedmu Tour de France a dlhodobé TV práva majú aj na svetový šampionát. Ak vyjde všetko tak ako má, slovenský divák by mohol tento rok vidieť Petra Sagana naživo v akcii až 37-krát na Dvojke RTVS.
 
Cyklistické preteky, na ktoré má RTVS vysielacie práva v roku 2017:
Omloop Het Nieuwsblad (25.2.)
Kuurne-Brusel-Kuurne (26.2.)
Okolo Flámska (2.4.)
Paríž - Roubaix (9.4.)
Liége - Bastogne - Liége (23.4.)
Okolo Slovenska (7.6. prológ v Levoči)
Okolo Švajčiarska (10.6. - 18.6.) (nepotvrdené)
Majstrovstvá Slovenska (25.6.) (nepotvrdené)
Tour de France (1.7. - 23.7.)
Majstrovstvá sveta (17.9. - 24.9.)
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop