Bike Attack 2022 - výzva, dobrodružstvo aj neznáme zákutia Slovenska

17.7.2022, 09:00 | Inzercia | Active Planet
Niektoré športy idú v posledných rokoch trochu ďalej v náročnosti. Zoberte si také behy v prírode ako sú napr. ultratraily. Trate sa stále predlžujú a niektorým už ani 100 km nie je dosť. Idú to párkrát v roku. Ani 42 km, čo je dĺžka klasického maratónu, ich už neláka. Že vraj je to málo.
Keď to porovnáme s cyklistikou, má to samozrejme iný charakter. Sila pelotónu a kúzlo zákrytu jazdcov je dnes základ. Niekedy to však vyzerá aj tak, že nemá kto ťahať. A čaká sa na toho, kto sa obetuje. Dĺžka tratí sa okrem profi verzií až tak nad 100 km veľmi netlačí. Už to bolí. Na druhej strane množstvo jazdcov, možno aj tzv. amatérov s 10 000 km ročne, radšej do pelotónu z rôznych príčin nejdú. Hrozba pádov či špekulácie o tom, kto potiahne až tak neláka a hľadajú sa iné výzvy.  
Ak ich hľadáte, tak tu je čosi pre Vás! 
rusko satky 560x300
Poznáte BIKE ATTACK?
Už niekoľko rokov beží táto časovka na cestnom bicykli. Je to súčasť Triathlonu attack, jeho 8. ročníka. Nie je to ale len tak hocijaká časovka. Má vyše 139 km a prevýšenie 3000 m. Ideš to sám, zákryt nie je dovolený a sleduješ si len svoje tempo. Ak to prepáliš, záverečný bonbónik bude ťažký. Tak sa nedaj strhnúť okolím. Ale nemusíš sa báť či sa stratíš, všetko je dobre značené.
A k tomu veľké prekvapenie. Parádne cesty a takmer všade vynikajúci asfalt. K tomu naozaj minimum áut. Skoro ako cyklistický sen. A výhľady? Ak vnímaš počas jazdy, užiješ si to naplno. Ak nie ty, tak tvoj doprovod si to iste užije.  
Kde to vlastne je?
Začína sa v sobotu ráno 13. augusta 2022 takmer na hraniciach s Maďarskom, pri vodnej nádrži Luboreč. Potom presun cez Malohont, Detvianske a Hriňovské lazy, Horehronie a končí sa na Srdiečku v Nízkych Tatrách, čo je o dosť vyššie a severnejšie.
Cyklisti sa pripoja k pretekárom v triatlone v rámci VIII. ročníka TRIATHLON ATTACKU, ktorí idú na rovnakých tratiach. Každý si ale ide to svoje. Cyklisti jednu, niektorí ďalší dve alebo až tri disciplíny. V konečnom dôsledku sa ale vyhodnotia v rámci cyklistiky všetci spolu.
Zaujímavosťou v roku 2020 bolo, že víťaz triatlonu Juraj Laštík išiel len cyklistickú časť s časom 4:39:45 h. a za ním o pár sekúnd triatlonový reprezentant Richard Varga. Boli ale lepší ako ostatní čo išli len jednu disciplínu! Na treťom mieste skončil ďalší skvelý triatlonista Michal Holub aj keď išiel len jednu samostatnú disciplínu. Nedalo mu to a na ten ďalší ročník 2021 sa pripravil skvele. Utvoril traťový rekord časom 4:31:51.
Pre zaujímavosť uvádzame aj super čas prvej ženy - Nikoly Čorbovej - 5:14:24 h.
Takže ako cyklisti? Prídete to tento rok triatlonistom ukázať?
Je jasné,  že to nie je "vozenie" v pelotóne, musíte si pomôcť len a len sami a trasa Vám nič neodpustí.  Ale výzva to je. 
Kto teda tento rok vyhrá BIKE ATTACK? Cyklista či triatlonista?
A čosi navyše:
Chceš byť v cyklo časti vyhodnotený dvakrát ?
Choď túto cyklistickú trasu napr. ako člen triatlonovej štafety a môžeš sa umiestniť aj v štafete a aj v tom svojom - na BIKE ATTACK.
Informácie o podujatí si nájdete na www.activeplanet.sk v rámci akcie Triathlon Attack2022.
Tešíme sa na Vás
Team Active Planet
 
Náš eshop