Miguel López môže pretekať, Astana zrušila jeho suspendáciu

31.7.2022, 18:00 | Aktuality zo sveta | TASR
Kazašský cyklistický tím Astana v pondelok povolil súťažný návrat svojmu jazdcovi Miguelovi Angelovi Lópezovi. Vyšetrovanie 28-ročného Kolumbijčana v súvislosti s obchodom s drogami a praním špinavých peňazí sa po výsluchu v Madride skončilo bezvýsledne, na konci je preto aj jeho suspendácia.
López sa vďaka tomu môže predstaviť aj na španielskej Vuelte. "Po vypočúvaní Miguela Angela Lópeza španielskou políciou ho tím Astana suspendoval do vyjasnenia situácie. Podľa informácií, ktoré sme dostali, nedospeli španielske úrady ani Medzinárodná cyklistická únia k záveru, že by bolo potrebné pokračovať vo vyšetrovaní. Astana preto nemá dôvod predlžovať suspendáciu a oberať jazdca o jeho práva vyplývajúce z kontraktu. Miguel Angel Lopez sa predbežne vracia do tímu Astana a bude plniť predtým dohodnutý plán pretekov," citoval zo stanoviska tímu portál Velonews.com.
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
Kolumbijčana vypočúvala v Madride polícia ešte pred vyše týždňom a pýtala sa ho na jeho vzťah s osobou obvinenou z obchodu s drogami a prania špinavých peňazí.
López mal po letnej pauze do sezóny späť naskočiť na pretekoch Okolo Burgosu a ďalej sa tak pripravovať na Vueltu. Uvidíme, či ho teda tím naozaj nasadí na štart už v utorok v Burgose. V aktuálnej sezóne sa mu príliš nedarí. Síce ju začal dobre 3. miestom v Andalúzii a vyhral etapu na Tour of the Alps, no v celkových poradiach sa nepresadzoval a veľko skoro skončil aj na Gire.
 
Náš eshop