V Poprade založili nový mládežnícky klub

9.4.2013, 17:00 | Slovensko a Slováci | Tomáš Šandor

V týchto dňoch, keď slovenská cyklistika zažíva mnohé úspechy, prichádza veľmi dobrá správa z Popradu. Skupina ľudí okolo Jozefa NazarejaŠtefana Babiča sa rozhodla obnoviť fungovanie niekdajšieho cyklistického klubu pre mládež. Chcú nadviazať na jeho dlhoročnú tradíciu a využiť všetky možnosti, ktoré podtatranský región priam ponúka pre tento šport. O tom, že to myslia naozaj vážne s vytvorením mládežníckeho tímu, svedčí fakt, že v budúcnosti by sa radi stali ďalším Centrom talentovanej mládeže na Slovensku. Jozef Nazarej pre Cycling-Info.sk: "Dlhšie som sa zaoberal s touto myšlienkou a po vzájomných rozhovoroch s predsedom SZC Petrom Privarom sme sa nakoniec rozhodli vytvoriť mládežnícky klub, ktorý na východe Slovenska chýbal.“

 

Podľa jeho slov doterajším problémom mládežníckej cyklistiky pod Tatrami nebol ani tak nezáujem zo strany detí, veď tam funguje niekoľko tzv. rodinných klubov založených na báze rodič - dieťa, ale chýbajúca organizácia. "Fungujú tu možno desiatky takýchto klubov, ak to klubmi môžeme vôbec nazvať, takže záujem by bol, ale chýba tu systematická práca.“  A práve to chce zmeniť Unitrek Bike Team, ktorý plánuje ponúknuť systematickú prípravu a tréning pod odborným dohľadom a následnú účasť na pretekoch. Práve Jozef Nazarej, bývalý reprezentant a majster Slovenska, a Ondrej Glajza, dvojnásobný majster sveta v cyklokrose, budú trénovať mladých zverencov. Pripravuje sa spolupráca aj s inými známymi menami.

 

Klub bude orientovaný najmä na cyklokroscross-country. Je to dobrá myšlienka, veď pomaly každé dieťa má horský bicykel a v okolí Popradu určite nie je núdza o vhodné trasy. Tréning nebude zameraný len na jazdu v teréne, ale deti budú môcť rozvíjať svoje schopnosti aj na ceste. Výhodou tohto regiónu je možnosť zveľaďovania talentu počas celého roka, takže napr. zimné športy sa stanú tiež súčasťou prípravy. Momentálne sa v klube venujú trom chlapcom a trom dievčatám, ale určite by boli radi, keby sa ich počet zvýšil.

 

Od začiatku bude klub financovaný zo súkromných zdrojov. Aby sa im podarilo získať štatút Centra talentovanej mládeže, musia dosiahnuť určité výsledky, na základe ktorých potom dostanú finančný príspevok zo SZC. Držme im palce, aby sa im projekt vydaril, úspešne rozšírili cyklistickú základňu pod Tatrami a hlavne ostatným slúžili ako pozitívny príklad pri budovaní ďalších mládežníckych klubov.

 

Ďalšie informácie + video...

 

 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop