Sagan na švajčiarskych cestách o ďalšie víťazstvá. Tipujte v Niké Okolo Romandie

27.4.2021, 11:30 | Inzercia | Niké
Peter Sagan druhýkrát v kariére absolvuje Giro d´Italia a ako príprava mu poslúžia týždňové etapové preteky Okolo Romandie. Profilom sa podobajú generálke na Tour de France Okolo Švajčiarska, kde  je slovenský cyklista so 17 triumfami historicky najúspešnejším jazdcom. Očakáva sa, že k jednému tohtoročnému etapovému prvenstvu pridá ďalšie.
Ilustračný záber na Alpy (© Bettini Photo)
Saganova streda a piatok
Peter Sagan štartuje na Okolo Romandie premiérovo. Zväčša totiž absolvoval po náročných jarných klasikách voľno a následne cestoval do obľúbenej Kalifornie. Keďže nastúpi na Gire, musí tomu prispôsobiť aj svoj kalendár. Menil ho aj na jar, keďže vynechal belgické jednorazovky Gent-Wevelgem a E3 Harelbeke a štartoval len na Okolo Flámska. Na Ronde na najlepších nestačil a skončil 15.
Sagan cez zimu prekonal COVID-19 a do formy sa dostával na pretekoch Okolo Katalánska. Na východné pobrežie Pyrenejského polostrovu prišiel najmä naberať ostré kilometre. Do hromadného dojazdu sa dostal iba raz, no premenil to na víťazstvo. Okolo Romandie pojme hlavne ako prípravu na Giro, ale určite zaostrí na prvú a tretiu etapu, ktoré majú zvlnený profil a očakáva sa hromadný finiš. Keďže sú to skôr vrchárske preteky, čistokrvných šprintérov v štartovom poli veľa nenájdeme, ale do dojazdov sa môžu tlačiť aj rýchli klasikári ako Hirschi, Ulissi alebo Cort.
Peter Sagan (© BORA - hansgrohe / Sprintcycling)
Muziku bude tvrdiť Ineos
Okolo Romandie spozná 75. víťaza v nedeľu po piatej etape, ktorou bude zvlnená časovka vo Friburgu. Jazda proti chronometru otvorí aj ukončí preteky. Pri pohľade na profil je jasné, že najviditeľnejší by mal byť tím Ineos Grenadiers. Nielen kvôli tomu, že má vo svojich radoch majstra sveta v časovke Filippa Gannu, veď tento rok ho na Tirreno-Adriatico zdolal Wout van Aert a Stefan Küng, ktorý tu štartuje tiež, ale najmä kvôli silnej vrchárskej zostave. Minulý rok sme videli prerobenie Rohana Dennisa na špičkového horského domestika, na pomoc lídrom tu bude aj Andrej Amador či Eddie Dunbar. Ide však najmä o to, že na preteky cestuje dvojica Geraint Thomas a Richie Porte. Skúsená dvojica sa pozná ešte z pôsobenia v tíme Sky, Austrálčan sa po šiestich rokoch do britského zoskupenia vrátil.
Už sme si zvykli aj na kolektívnu silu tímu Jumbo-Visma, ktorý sem vysiela Stevena Kruijswijka. Holanďan mal počas svojej kariéry veľa smoly a preteky World Tour ešte nevyhral, teraz bude jeho dvorným domestikom mladý Američan Sepp Kuss. Movistar pošle do Švajčiarska Lopeza a v úlohe lídra Marca Solera. Ten si ako jeden z mála cyklistov na celkové poradie vybral ako tréning na Giro štart v Romandii. Spomenutí borci z Jumba či Ineos sa totiž chystajú na Tour de France. Pri pohľade na štartovú listinu nemôžeme zabudnúť na dvojnásobného víťaza týchto pretekov Chrisa Froomea, ktorý však už v drese tímu Israel nemá pódiové ambície.
Geraint Thomas (© LaPresse/Fabio Ferrari)
Vyberte si z bohatej ponuky stávok
Každú jednu etapu si môžete natipovať aj v Niké. Jednotka na stávkovom trhu ponúka pestrú paletu kurzov. Na svoje tikety si môžete vybrať víťazov jednotlivých etáp, ale aj stávky na celkového víťaza. Bookmakeri favorizujú duo Thomas, Porte. Ak by uspel prvý menovaný, pri vklade 10 eur by na vaše konto pribudlo 22. Ak by sa z víťazstva tešil Austrálčan, pri rovnakom vklade by ste zarobili rovných 30 €.
Registrujte sa v Niké, lebo byť členom klubu sa naozaj oplatí
A ak ešte nie ste členom Nového Klubu Niké, nastal čas to zmeniť. Zaregistrujte sa práve teraz na www.nike.sk a ako bonus dostanete automaticky 20 € zadarmo! To však nie je všetko. Po vložení finančnej čiastky na vaše stávkové konto sa vám navyše spustí Bonus bez limitu. Prejdite šiestimi úrovňami, za ktoré získate ďalších 19 €. Následne sa dostanete do siedmej úrovne, kde je výška vašej odmeny bez limitu a môžete získať koľko chcete počas 14 dní od aktivácie bonusu.
Štartovaciu pôdu máte dokonale pripravenú a následne sa zábava v Niké môže začať naplno!
 
Náš eshop