Tréningové cyklokempy - čo všetko ponúkajú? Na čo nezabudnúť pri ich organizácii?

23.5.2021, 20:00 | Inzercia | GironaProSport
Nezáleží na tom, či sa venujete športu profesionálne, alebo ste amatér. Pokiaľ chcete zlepšiť svoju fyzickú kondíciu, posilniť psychiku, tak tréningové cyklokempy sú tou správnou voľbou. Okrem toho získate nové vedomosti o zvolenom športe, nahliadnete do PRO prípravy vrcholových športovcov a stmelíte tímový kolektív.
Cyklokempy sa zameriavajú hlavne na tréningový objem. Okrem toho však môžete využiť čas na nadviazanie nových priateľstiev, naučiť sa nové techniky v danom športe a sledovať profesionálnych športovcov pri tréningu.
Trénovať doma nie je vždy jednoduché. Väčšinu dňa ste pravdepodobne v práci, potom sa venujete rodine a popritom musíte vybaviť veľa ďalších vecí. Častokrát sa stane, že tréning je skrátený alebo k nemu ani nedôjde. V tréningovom kempe sa však zameriavate len na tréning a všetky ostatné záležitosti idú bokom. Môžete tak trénovať bez zbytočných rozptýlení.
Popri tréningu môžete vyžiť aj iné služby, ktoré súvisia s tréningom. Ide najmä o služby trénerov, výživových poradcov, fyzioterapeutov, športových lekárov a psychológov. Taktiež môžete vyskúšať rôzne výkonnostné testy. To všetko vám pomôže zefektívniť tréningový proces a ľahšie dosiahnuť stanovené ciele.
Tréningové cyklokempy a príprava – na čo určite nezabudnúť
Cieľ cyklokempu
Aký mám plán na aktuálnu sezónu? Čo chcem dosiahnuť v nadchádzajúcej sezóne? Aký je súťažný program podujatí, ktoré absolvujem v najbližšej dobe? Na začiatku si treba vždy stanoviť konkrétne ciele a povedať si, čo od kempu očakávam. Kedy ma čaká vrchol sezóny? Potrebujem zlepšiť techniku, rýchlosť alebo vytrvalosť? Pokiaľ si stanovíte presné ciele, oveľa ľahšie je prispôsobiť program tréningového cyklokempu tak, aby bol čo najviac efektívny.
Organizácia cyklokempu
Ďalšou dôležitou časťou je správna organizácia cyklokempu. Všetky veci by ste mali zariadiť a vybaviť ešte pred samotným kempom, aby ste sa na mieste nemuseli zdržiavať riešením logistických problémov. Akým spôsobom budeme cestovať na tréningový cyklokemp? Kde budeme bývať? Kde si môžeme oprať oblečenie? Budeme potrebovať sprievodného vozidlo? Ako sa budeme stravovať?
Program mimo tréningu
Tréningový kemp by sa mal konať podľa všetkého na mieste, kde je dobrá klíma a zároveň podmienky aj na iné aktivity. Práve preto sa cyklistické kempy, bežecké či triatlonové kempy zvyknú konať v krajinách okolo stredozemného mora, ako sú Taliansko, Španielsko a Francúzsko. Tréningový kemp je tu možné usporiadať počas celého roka a rozmanitý terén ponúka široké možnosti kombinácie rôznych tréningov.
Spomínané krajiny sú aj vyhľadávané dovolenkové destinácie, preto je tu možnosť skombinovať tréningový cyklokemp s dovolenkou. Časové i finančné možnosti častokrát neumožňujú počas roka absolvovať tréningový kemp a zároveň aj dovolenku. Tak prečo to nespojiť?
Tréningový program zvykne prebiehať v doobedňajších hodinách a tak môžete zvyšok dňa využiť na iné aktivity, ako sú napríklad spoznávanie kultúrnych a historických pamiatok, spoznávanie miestnej kuchyne, návšteva vinných pivníc, výlety do prírody, relax na pláži, návšteva Barcelony a podobne.
Pokiaľ chcete tráviť čas s rodinou, tak ju bez problémov môžete zobrať na tréningový kemp. Počas tréningu bude pre nich pripravený alternatívny program a po tréningu trávite čas spolu.  
Ste amatérsky športovec ktorý by chcel so svojimi známymi zažiť cyklokemp alebo triatlon kemp v Mekke pro cyklistiky a triatlonu v Girone, alebo napríklad aj bežecký kemp v Pyrenejách či na Coste Bravo? Pozrite si kempy ktoré ponúka GironaProSport, alebo napíšte, o aký druh kempu by ste mali záujem. Zorganizujú pre vás kemp už od skupiny 6 osôb.
Ste športový klub  alebo trénerská asociácia a plánujete zorganizovať profesionálny tréningový kemp pre svojich športovcov? GironaProSport je členom patronátu športovej turistiky Costa Brava Pyreneje a pravidelne pomáha profi tímom pri organizácii kempov.
Chcete si prísť zatrénovať na kemp sám, alebo plánujete zobrať zo sebou aj svoju rodinu? Stačí napísať o aký druh športu máte záujem a určite sa nájde pre vás ideálny kemp ktorý sa v okolí Girony koná, a ktorého sa budete môcť zúčastniť.
 
Náš eshop