Bike Attack 2021 – dobrodružstvo, zážitok ale aj čarovné zákutia Slovenska

28.7.2021, 18:00 | Inzercia | Active Planet
Pred cyklistickými nadšencami sú dnes rôzne výzvy. Výsledkom zlepšujúcej sa kondície je, že sa postupne chodia dlhšie a náročnejšie trate, až po takmer hraničné ciele aké dokážeme.
Nie vždy je cieľom byť až profesionálny pretekár, avšak  keď si raz cyklistiku obľúbiš, máš z nej neopakovateľný zážitok či nových  priateľov. Vítaným bonusom naviac je spoznávanie ciest a cestičiek, ktoré Slovensko má. A je ich dosť, len si ich treba prejsť.
Ak ale hľadáte ďalšie výzvy, tak tu je čosi pre Vás! 
Poznáte BIKE ATTACK?
Je to časovka na cestné bicykle. Nie je to ale hocijaká časovka. Má vyše 139 km a prevýšenie 3000 m. Ideš to sám a sleduješ si len svoje tempo. Nemusíš sa ale báť či sa nestratíš, všetko je dobre značené.
Ale k tomu veľké prekvapenie! Toto treba povedať! Parádne cesty a takmer všade vynikajúci asfalt. K tomu naozaj minimum áut. Skoro ako cyklistický sen.
A kde to vlastne je?
Začína sa v sobotu ráno 14. augusta 2021 takmer na hraniciach s Maďarskom, pri vodnej nádrži Luboreč. Končí sa na Srdiečku v Nízkych Tatrách, čo je o dosť vyššie a severnejšie.
Cyklisti sa svojim spôsobom pripoja k pretekárom v triatlone, či duatlone v rámci VII. ročníka TRIATHLON ATTACKu, ktorí idú na rovnakých tratiach. Každý si ale ide to svoje. Cyklisti jednu, ostatní dve alebo až tri disciplíny. V konečnom dôsledku sa ale vyhodnotia v rámci cyklistiky všetci spolu.
Zaujímavosťou vlaňajšieho ročníka bolo, že víťaz triatlonu Juraj Laštík išiel len cyklistickú časť s časom 4:39:45 hod a za ním o pár sekúnd reprezentant SR Richard Varga. Boli ale lepší ako ostatní čo išli len jednu disciplínu! Naozaj predviedli obaja neuveriteľný výkon. Pre info - víťazný čas v triatlone bol 8:12 hod.
Takže ako cyklisti? Prídete to triatlonistom ukázať?
Je jasné, že to nie je „vozenie“ v pelotóne, musíte si pomôcť len a len sami a trasa Vám nič neodpustí. Ale výzva to je. Zostáva teda zdolať danú trať a ešte aj si poradiť s kolegami z triathlonu. Už by bolo načase.
Kto teda tento rok vyhrá BIKE ATTACK? Cyklista či triatlonista?
PS: Ak chceš byť v cyklo časti vyhodnotený 2x, choď túto cyklistickú trasu ako člen triatlonovej štafety a môžeš sa umiestniť aj v štafete a aj v tom svojom - na BIKE ATTACK.
Informácie o podujatí si nájdete na www.activeplanet.sk v rámci akcie Triathlon Attack 2021.
Tešíme sa na Vás!
Team Active Planet
 
Náš eshop