Maďarsko: Rozhodcovia po intervencii tímov zneutralizovali poslednú etapu, Štoček získal zelený dres

14.5.2023, 11:30 | Preteky vo svete | Janoťák, Hlubek, Šandor, Timko
Maďarsko: Rozhodcovia po intervencii tímov zneutralizovali poslednú etapu, Štoček získal zelený dres
Matúš Štoček (© Zsolt Halmágyi / Tour de Hongrie)

1. 10.5. rovinata etapa ciel rovina Szentgotthárd > Szentgott. 168 km Groenewegen
2. 11.5. rovinata etapa ciel rovina Zalaegerszeg > Keszthely 175 km Jakobsen
3. 12.5. zvlnena etapa ciel rovina Kaposvár > Pécs 180 km Hirschi
4. 13.5. rovinata etapa ciel rovina Martonvásár > Dobogókő 206 km Voisard
5. 14.5. rovinata etapa ciel rovina Budapešť > Budapešť 150 km neutraliz.
1. 10.5. rovinata etapa ciel rovina Szentgotthárd > Szentgott. 168 km Groenewegen
profil etapy, 820 nastúpaných metrov (© tourdehongrie.hu)
U našich južných susedou začal úvodnou etapu v poradí už 44. ročník pretekov Okolo Maďarska. Prvá etapa merala 168 kilometrov s rovinatým profilom. Bola to ideálna príležitosť pre šprintérov. Papierové predpoklady sa naplnili a najrýchlejším z nich bol Dylan Groenewegen, ktorý však zvíťazil iba o milimetre. 
Zo slovenského pohľadu mala etapa zaujímavý priebeh, keďže do úniku sa dostal Matúš Štoček z tímu ATT Investments. Spoločnosť vpredu mu robili Balázs Rózsa z Epronex - Hungary Cycling Team, Zétény Szijártó z reprezentácie Maďarska, Ward Vanhoof z Team Flanders – Baloise a Charles Planet z celku Team Novo Nordisk. Pelotón ich však počas dňa ďaleko nepustil. 
- reklama -
- reklama -
Štoček (ATT) bol v úniku aktívny, podarilo sa mu vyhrať dve z troch rýchlostných prémii, a na tej tretej bol druhý. Okrem bodov do bodvacej súťaže získal aj bonifikačné sekundy. Únik bol vpredu do méty 27 kilometrov, keď cez neho preletel pelotón. V tom čase už ťahali balík Vink (UAE) pre svojho lídra Hodega (UAE) a prekvapujúco aj Bernal (Ineos). Jeho tím priviedol na podujatie Vivianiho
Šprintérske tímy záver etapy kontrolovali a už nikomu neumožnili ujsť. Úplné finále poznačil veľký pád v pelotóne na méte kilometer pred koncom. Na zemi skončil aj Egan Bernal. Hlavné pole sa tak rozpadlo a vpredu zostalo približne 50 cyklistov. Fantastickú prácu pre svojho lídra urobila Bora – hansgrohe, no Sam Bennett to nedokázal využiť. V tesnom finiši ho zdolal Dylan Groenewegen, tretí bol Caleb Ewan.
Dylan Groenewegen zaznamenal tretie víťazstvo v tejto sezóne a po etape sa obliekol do najcennejšieho dresu. Na druhom mieste bol Matúš Štoček vďaka bonifikáciám z prémií. Slovenský cyklista po úvodnej etape strácal na najcennejší dres len dve sekundy. Tretí Sam Bennett mal stratu štyroch sekúnd, štvrtý Caleb Ewan šesť. Od Phila Bauhausa na piatom mieste strácali pretekári desať sekúnd.
Matúš si za svoju brutálnu aktivitu na všetkých prémiách a aj to, že sa mu podarilo ostať v pelotóne i na konci, vyslúžil okrem druhej priečky v celkovom poradí aj druhú pozíciu v bodovacej súťaži a najmä vedenie vo vrchárskej, kde si zapísal osem bodov a zajtra tak ponesie tento dres. Zaujimavosťou je, že mohol ísť aj v zelenom za Groenewegena, no pôjde teda v tom, ktorý mu patrí.
vyjadrenie ikonky ciernaMatúš Štoček (2. miesto v GC, horská súťaž)
"Mali sme jasný cieľ - dostať niekoho do úniku. Vyšlo to na mňa. Vyhral som hneď prvú vrchársku prémiu, potom som sa snažil zbierať šprintérske prémie kvôli sekundám, aby sme mali vpredu mechanické auto a tak ďalej. Na druhej vrchárskej prémii som bol druhý a vďaka tým sekundám ponesiem zajtra dres pre najlepšieho vrchára. Priebeh etapy bol celkom v pohode. Odišli sme jednoducho. Otáčali sme sa a dobre sme spolupracovali. 25 kilometrov pred cieľom nás dostihli. Na hranici posledného kilometra bol veľký pád, ale prišiel som do cieľa v čase víťaza. Ja aj celý tím sme spokojní s dnešnou etapou, keďže sme mali Petra Kelemena na jedenástom mieste."
Výsledky etapy
1. GROENEWEGEN Dylan Team Jayco-AlUla 03:42:56
2. BENNETT Sam BORA-hansgrohe 00:00
3. EWAN Caleb Lotto Dstny 00:00
4. BAUHAUS Phil Bahrain Victorious 00:00
5. HODEG Alvaro UAE Team Emirates 00:00
6. ZIJLAARD Maikel Tudor Pro Team 00:00
39. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 00:00
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie pretekov po etape
1. GROENEWEGEN Dylan Team Jayco-AlUla 03:42:46
2. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 00:02
3. BENNETT Sam BORA-hansgrohe 00:04
4. PLANET Charles Team Novo Nordisk 00:05
5. EWAN Caleb Lotto Dstny 00:06
6. ROZSA Balazs Epronex-Hungary Cycling Team 00:07
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie bodovacej súťaže po etape
1. GROENEWEGEN Dylan Team Jayco-AlUla 15
2. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 13
Priebežné poradie vrchárskej súťaže po etape
1. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 8
2. 11.5. rovinata etapa ciel rovina Zalaegerszeg > Keszthely 175 km Jakobsen
profil etapy, 920 nastúpaných metrov (© tourdehongrie.hu)
Aj druhá etapa bola určená pre šprintérov a opäť prebiehala v náročných, daždivých podmienkach. V úniku sa ukázali štyria jazdci a na druhej horskej prémii zostali na čele pretekov už len dvaja z nich - Filippo Ridolfo (Novo Nordisk) a Daniel Turek (ATT Investments).
Túto situáciu využil Matúš Štoček, ktorý si z balíka vybehol pre jeden bod a udržal sa v drese pre najlepšieho vrchára. Na konte má deväť bodov, Ridolfo a Turek získali v druhej etape po osem bodov. Pelotón chytil posledných jazdcov v úniku vyše 10 kilometrov pred cieľom a v meste Keszthely sa odohral druhý hromadný dojazd pelotónu.
Ako prvý začal šprintovať Caleb Ewan, ale bolo to príliš skoro a austrálsky jazdec napokon ani nefinišoval na najvyšších priečkach. Svoj šprint načasoval ideálne Fabio Jakobsen, dosiahol druhé víťazstvo v sezóne a je aj novým lídrom podujatia. Druhý skončil Phil Bauhaus, tretiu priečku obsadil Vito Braet. Víťaz úvodnej etapy Dylan Groenewegen sa do šprintu ani nezapojil.
Matúš Štoček prišiel do cieľa v pelotóne a obsadil 29. miesto. Do bodovacej súťaže nezískal ani jeden bod a v tejto súťaži je piaty. V piatok ho čakala zvlnená etapa, ktorá obsahuje päť horských prémii,  a to mala byť pre neho výzva ako lídra vrchárskej súťaže.
Matúš Štoček (horská súťaž, 3. miesto v GC)vyjadrenie ikonky cierna
"Na začiatku etapy som bol sklamaný, že som sa nedostal do úniku. Niektoré tímy ma tam nechceli pustiť. Napokon to vyšlo iným pretekárom. Od nás tam bol Daniel Turek, čo bola pre nás výhodná situácia. Bolo by lepšie, kebyže som tam bol ja, ale vyšlo to takto. Hlavne, že sme tam niekoho mali. Na poslednej vrchárskej prémii ostali vpredu dvaja jazdci, takže k dispozícii ostal jeden bod, po ktorý sa dalo šprintovať. Vzal som ho a uistil som si vedenie v horskej súťaži. Dvadsať kilometrov pred cieľom začalo pršať. Chcel som vziať aj poslednú rýchlostnú prémiu, ale nevedel som sa dostať dopredu. Tak som sa snažil nestratiť žiaden čas. V červenom drese budem štartovať aj zajtra, takže to bol dobrý deň."
Výsledky etapy
1. JAKOBSEN Fabio Soudal Quick-Step 04:05:21
2. BAUHAUS Phil Bahrain Victorious 00:00
3. BRAET Vito Team Flanders-Baloise 00:00
4. VAN UDEN Casper Team DSM 00:00
5. ZIJLAARD Maikel Tudor Pro Team 00:00
6. NYS Thibau Trek-Segafredo 00:00
29. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 00:00
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie pretekov po etape
1. JAKOBSEN Fabio Soudal Quick-Step 07:48:07
2. GROENEWEGEN Dylan Team Jayco-AlUla 00:00
3. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 00:02
4. BAUHAUS Phil Bahrain Victorious 00:04
5. BENNETT Sam BORA-hansgrohe 00:04
6. RIDOLFO Filippo Team Novo Nordisk 00:04
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie bodovacej súťaže po etape
1. BAUHAUS Phil Bahrain Victorious 20
5. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 13
Priebežné poradie vrchárskej súťaže po etape
1. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 9
3. 12.5. zvlnena etapa ciel rovina Kaposvár > Pécs 180 km Hirschi
profil etapy, 2510 nastúpaných metrov (© tourdehongrie.hu)
Piatková etapa v Maďarsku bola druhá najťažšia. Šlo sa z Kaposváru do Pécsu na okruhu so stredne náročnými kopcami Melegmányi (5,1 km; 6,8 %) a Mánfa (4 km; 4,7 %), no a potom ešte prišlo cieľové stúpanie v cieľovom meste Pécs (2,3 km; 8,6 %). Bol to opäť daždivý a dlhý deň, keďže sa šlo až 180 km.
Matúš Štoček nastupoval opäť ako líder vrchárskej súťaže a hneď od úvodu potvrdzoval, že je najaktívnejším cyklistom na týchto pretekoch. Tlačil sa do úniku, chcel si dres udržať. No oň mal veľký záujem aj Talian Filippo Ridolfo z tímu Novo Nordisk, ktorý mal iba o bod menej ako Matúš. Napokon sa po úvodných niekoľkominútových snahách dostali do úniku obaja, takže to vyzeralo na veľmi ťažký deň pre 24-ročného odchovanca CyS Akadémie Petra Sagana.
Matúš Štoček (© Zsolt Halmágyi / Tour de Hongrie)
Spoločne s nimi sa dopredu úspešne natlačila (viacerí sa po neúspechu vrátili do balíka) ešte trojica Dries De Bondt (Alpecin - Deceuninck), Cameron Scott (Bahrain - Victorious) a Jarrad Drizners (Lotto). Vybudovali si vyše tri minúty náskoku, no viac im už silné celky World Tour dať nechceli. Matúš vyhral prvú šprintérsku prémiu, kde si teda zapísal tri bonifikačné sekundy a dostal sa virtuálne do čela pretekov.
Vrchárskych prémií bolo šesť, no šlo hlavne o štyri, keďže sa nedalo čakať, že bude únik vpredu ešte aj pri posledných dvoch. Žiaľ, Matúšovi sa na nich nedarilo, Ridolfo, ktorý bol tento rok v únikoch už na viacerých pretekoch ProSeries, bol úspešnejší a Matúša vyzliekol z dresu. Za to Matúš si zapísal najviac bodov aj z druhej rýchlostnej prémie, a tým sa už dostal do čela súťaže.
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
Keďže únik nemal veľký náskok, už v polovici etapy sa k nim pridali Silvan Dillier (Alpecin) so Sebastianom Schönbergerom (Human). Ineos režíroval tempo pelotónu. Keď sa rozostup zmenšil na minimum, Štoček sa vrátil do balíka, aby aspoň čo-to pošetril. Do úniku sa už natlačil aj Jhonatan Narváez (Ineos). Bolo to ale iba také oťukávanie zo strany favoritov na celkové poradie.
Tí sa naplno ukázali v cieľovom kopci, ktorý mal 2300 metrov pri sklone 8,6 %. Najsilnejší tam bol Marc Hirschi z UAE Emirates, na ktorého atak nikto nedokázal zareagovať. Vyhral o osem sekúnd pred Benom Tulettom z Ineosu a Maxom Poolem z DSM. Trochu prekvapujúce britské mená v Top 3. Boli silnejší ako Bernal či Fuglsang.
Pre Hirschiho je to dôležité víťazstvo, keďže bol považovaný za veľký talent ardénskeho typu, no v poslednom období sa mu nedarilo. Tento rok sa však vrátil k lepším výkonom, bol silný v ťažkých klasikách a ak by sa mu podarilo vyhrať tieto preteky, bolo by to pre neho veľkou vzpruhou.
Rovnako skvelé pocity má už od začiatku Matúš Štoček, ktorý je mimoriadne aktívny a prezlečie sa z červeného do zeleného dresu lídra bodovacej súťaže. Dnes šprintéri nebodovali, on si tie body vyzbieral na prémiách a pokračuje v super jazde. V sobotňajšej etape budú opäť v peremanencii vrchári, takže mohol by si to udržať.
vyjadrenie ikonky ciernaMatúš Štoček (zelený dres)
"Moje pocity sú dobré, keďže nám vyšlo to, čo sme si stanovili pred štartom. V prvom rade som chcel opäť ísť do úniku. Zhodli sme sa na tom, že jednoduchšie bude brať šprintérske prémie ako vrchárske. Nejaké som už mal z prvých etáp a dnes boli na programe ťažšie kopce. Všetky tri šprintérske prémie som vyhral, takže som sa obliekol do zeleného dresu, za čo som rád. Dobre ide aj Marton Dina, ktorý prišiel do cieľa na desiatom mieste a celkovo je ôsmy, takže to bol ďalší dobrý deň pre nás. Spokojnosť je na všetkých stranách."
Výsledky etapy
1. HIRSCHI Marc UAE Team Emirates 04:26:57
2. TULETT Ben INEOS Grenadiers 00:08
3. POOLE Max Team DSM 00:10
4. MONIQUET Sylvain Lotto Dstny 00:12
5. ONLEY Oscar Team DSM 00:12
6. FABBRO Matteo BORA-hansgrohe 00:12
69. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 11:54
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie pretekov po etape
1. HIRSCHI Marc UAE Team Emirates 12:15:04
2. TULETT Ben INEOS Grenadiers 00:10
3. POOLE Max Team DSM 00:16
4. ONLEY Oscar Team DSM 00:22
5. MONIQUET Sylvain Lotto Dstny 00:22
6. FABBRO Matteo BORA-hansgrohe 00:22
67. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 11:47
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie bodovacej súťaže po etape
1. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 28
4. 13.5. rovinata etapa ciel rovina Martonvásár > Dobogókő 206 km Voisard
profil etapy, 2650 nastúpaných metrov (© tourdehongrie.hu)
Preteky v Maďarsku mali v sobotu na programe najťažšiu etapu až na 206 kilometrov s viacerými ťažkými stúpaniami, ktoré šli rozhodnúť celkové poradie. Líder bodovacej súťaže Matúš Štoček z ATT Investments sa aj dnes tlačil do úniku, chcel zabojovať na šprintérskych prémiách, ktoré boli situované ešte pred kopcami, čo bolo ideálne. Iste mal potom na pláne vrátiť sa späť. Mohol prakticky už aj rozhodnúť o svojom triumfe v tejto klasifikácii.

No i napriek veľkej snahe sa mu nepodarilo odísť. Vyšlo to práve skupine vo chvíli, keď tam nebol. Odišla veľmi silná partia Yves Lampaert (Soudal), Dries De Bondt (Alpecin), Jasper de Buyst (Lotto), Matyáš Kopecký (Novo), David Martin (Eolo) a Sebastian Schönberger (Human). Darilo sa im dobre, mali veľmi silné tempárske nohy. UAE a DSM mali čo robiť. Podarilo sa im prísť pod cieľové stúpanie Dobogókö (7,2 km; 4,8 %) s náskokom vyše dvoch minút.
- ponuka ehopu -
- ponuka eshopu -
Postupne sa klasikári na čele riedili a v polovici záverečného kopca boli vpredu už len Lampaet s De Buystom. Ich problémom bolo, že v pelotóne sa nastupovalo. Najmä Ineos a DSM chceli vyzvať Hirschiho, ktorý nemá tak presvedčivú sezónu, aby si na neho nemohli veriť. Asi štvrtý nástup aspoň na chvíľu vyšiel Jhonatanovi Narvaezovi z Ineosu, ktorý sa vydal zo skupiny päť kilometrov pred páskou. Aj keď ho dobehli, nástup stále striedal nástup a Hirschi si to musel hasiť. Už mu neostali kolegovia, ale v skupine bolo 20 ľudí.
Skúšal to aj Egan Bernal, hoci iba ako taká volavka, nie ešte líder. No boli tam aj ľudia z Caja Rural, Tudoru či Treku, ktorí neustále nastupovali a Hirschi z toho mal hlavybôľ. V jednom momente sa podarilo odísť Yannisovi Voisardovi z Tudoru, ktorý nepôsobil nebezpečne a podarilo sa mu doskočiť Lampaerta s De Buystom, ktorých už favoriti videli pred sebou. Mladý Švajčiar po chvíli nechal vyčerpané duo za sebou a zvíťazil sólo. Skupina vrchárov finišovala spolu s desaťsekundovým odstupom. Druhý prešiel cieľom Thibau Nys z Treku a tretí Sylvain Moniquet z Lotta.

Keďže Hirschi preťal pásku štvrtý, ostal na čele pretekov a zrejme teda získa celkový triumf. Druhý ostal Tulett z Ineosu a na tretiu pozíciu sa posunul Voisard, ktorý ak by neoslavoval triumf pred páskou, mohol byť aj druhý. Dôležité bolo, že Hirschi bol v cieli "až" štvrtý, teda nezískal dostatok bodov v bodovacej súťaži, aby sa dostal cez Matúša Štočka. Slovenský talent v drese českého ATT Investments tak pôjde aj do poslednej etapy v zelenom drese a skúsi opäť zabojovať na prémiách, pretože šprintéri ho ešte budú môcť vyzliecť.
vyjadrenie ikonky ciernaMatúš Štoček (bodovačka)
"Pred štartom dnešnej etapy som už mal toho celkom dosť. Napriek tomu sme sa dohodli, že skúsim ísť do úniku kvôli šprintérskym prémiám. Už po desiatich kilometroch mi bolo jasné, že také ľahké to nebude. Strážili ma ľudia z Alpecinu a Human Powered. Takže keď sa nám aj podarilo odskočiť, tak nechceli striedať, pretože vedeli, že mám body. Nakoniec odišla šesťčlenná skupina. Snažil som sa našetriť čo najviac síl a v predposlednom stúpaní som si vystúpil. Došiel som v grupette. Zelený dres stále mám, tak uvidíme, čo bude zajtra.."
Výsledky etapy
1. VOISARD Yannis Tudor Pro Team 05:04:14
2. NYS Thibau Trek-Segafredo 00:10
3. MONIQUET Sylvain Lotto Dstny 00:10
4. HIRSCHI Marc UAE Team Emirates 00:10
5. TULETT Ben INEOS Grenadiers 00:10
6. POOLE Max Team DSM 00:10
100. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 15:42
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie pretekov po etape
1. HIRSCHI Marc UAE Team Emirates 17:19:28
2. TULETT Ben INEOS Grenadiers 00:10
3. VOISARD Yannis Tudor Pro Team 00:13
4. POOLE Max Team DSM 00:16
5. MONIQUET Sylvain Lotto Dstny 00:18
6. ONLEY Oscar Team DSM 00:22
81. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 27:19
Zobraziť kompletné poradie
Priebežné poradie bodovacej súťaže po etape
1. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 28
2. HIRSCHI Marc UAE Team Emirates 23
3. DE BONDT Dries Alpecin-Deceuninck 22
4. TULETT Ben INEOS Grenadiers 21
5. BAUHAUS Phil Bahrain Victorious 20
6. JAKOBSEN Fabio Soudal Quick-Step 19
profil dojazdu (© tourdehongrie.hu)
5. 14.5. rovinata etapa ciel rovina Budapešť > Budapešť 150 km neutraliz.
profil etapy, 650 nastúpaných metrov (© tourdehongrie.hu)
Preteky mali vyvrcholiť šprintérskou etapou v uliciach Budapešti, no keďže pršalo a šlo sa na okruhoch s množstvom kockových úsekov, tímy protestovali, nechceli súťažiť, a tak rozhodcovia neutralizovali etapu ešte pred jej štartom. Organizátori poprosili tímy s rodhodcami, aby si aspoň odkrúžili osem kôl pre divákov, aby tí v centre hlavného mesta mohli vidieť prestížny pelotón. Vydobili si súhlas.
Veľmi zvláštny záver pretekov, ktorý sa len tak nevidí. Cyklistika sa ako outdoorový šport jazdieva takmer za každého počasia a ak sa neutralizuje, tak zvyčajne iba záver, nie celá etapa ešte keď sa aj vyrába medzinárodný TV signál. Musela byť tá trať naozaj veľmi klzská a nebezpečná, čo by si mali organizátori zapamätať a v budúcnosti zmeniť, teda aby sa nejazdilo celý čas len v centre mesta.
Matúš Štoček (© Zsolt Halmágyi / Tour de Hongrie)
Táto situácia napokon priniesla celkový triumf pre Marka Hirschiho (UAE Team Emirates) bez stresu a Matúš Štoček z ATT Investments si vybojoval zelený dres pre najlepšieho pretekára v bodovacej súťaži. Zaslúžil sa oň prostredníctvom rýchlostných prémií, ktoré zbieral počas pretekov. Skvelý výkon, prize money i motivácia pre Matúša ďalej na sebe makať a presviedčať v tíme, že sa oplatí na neho staviť.
Vyhrať takýto dres na poduajtí ProSeries je niečo, čo sa mimo Petra Sagana Slovákom nepodarilo mnoho rokov. Naposledy vyhral dres na pretekoch pod úrovňou World Tour Peter Velits, keď si celkovo podmanil Okolo Ománu pred 11 rokmi.
vyjadrenie ikonky ciernaMatúš Štoček (víťaz bodovačky)
"Keď som videl počasie pred etapou, tak som si myslel, že nastanú zmeny. Myslel som si, že celkové poradie bude neutralizované a ostatné súťaže ostávajú, ale napokon sa rozhodlo inak. Potom, ako sme prešli pár okruhov, si myslím, že to bolo dobré rozhodnutie. Na okruhu bola zákruta za zákrutou, množstvo kanálov, rôzna kvalita asfaltu či koľajnice. Navyše tam bol úsek na klzkých kockách, takže to bolo jedno z tých lepších rozhodnutí.
Bodovačka je pre mňa aj tím veľkým úspechom. Dosiahli sme to najväčších tohtoročných pretekoch. Veľa to pre mňa znamená. Momentálne to ešte veľmi nevnímam, ale zajtra mi to dôjde. Som spokojný so svojim výkonom. Nedostal som to zadarmo. Bol som pripravený bojovať aj v poslednej etape na šprintérskych prémiách. Za tú aktivitu je to podľa mňa zaslúžené. Zisk tohto dresu nebol cieľom. Chcel som ísť do únikov a obliecť si nejaký dres, ale nebol to cieľ. Pracovali sme s viacerými variantami a napokon vyšlo toto.
Som veľmi rád za to. Teraz nás čaká klasika Rund um Köln a následne etapové preteky Okolo Estónska. Radi by sme získali UCI body. V tejto sezóne by som chcel vyhrať nejaké UCI preteky (úsmev). To by bolo skvelé. Chcem sa naďalej ukazovať aj na veľkých pretekoch."
Konečné poradie pretekov
1. HIRSCHI Marc UAE Team Emirates 17:19:28
2. TULETT Ben INEOS Grenadiers 00:10
3. VOISARD Yannis Tudor Pro Team 00:13
4. POOLE Max Team DSM 00:16
5. MONIQUET Sylvain Lotto Dstny 00:18
6. ONLEY Oscar Team DSM 00:22
81. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 27:19
Zobraziť kompletné poradie
Konečné poradie bodovacej súťaže
1. ŠTOČEK Matúš ATT Investments 28
2. HIRSCHI Marc UAE Team Emirates 23
3. DE BONDT Dries Alpecin-Deceuninck 22
celková mapa (© tourdehongrie.hu)
 
Náš eshop