Vyšlo to aj Kolářovi! Z Maroka napokon so 74 UCI bodmi

31.3.2013, 08:30 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko, Matej Vyšňa
Po roku sa opäť uskutočňujú preteky Tour du Maroc (UCI 2.2), ktoré sú svojou dĺžkou 1610 km (takmer polovica Tour de France) najdlhšie vo svojej histórii. Objem týchto kilometrov je už tradične rozdelený do desiatich etáp s priemernou dĺžkou 150,7 km bez časovky. Prvá etapa odštartovala v Rabate a tá posledná bude mať cieľ v už tradičnom etapovom meste Cassablanca v nedeľu 7. apríla.

Ani tento rok na marockých cestách nechýba tím Dukla Trenčín - Trek v zostave Broniš, Gavenda, Jurčo, Kolář, Kováč a Mahďar. Okrem nášho jediného kontinentálneho tímu sa v najťažších a najprestížnejších afrických pretekoch predstavujú aj jazdci CK Banská Bystrica, a to Bátora, Čanecký, Debnár, Fraňo, Viglaský a Zrelica.

maroko-logoVäčšina slovenských jazdcov už má skúsenosti s pretekmi v tejto severoafrickej krajine. Každoročne sem naše tímy cestujú s cieľom získať čo najviac bodov do rebríčka UCI a dobre sa na začiatku sezóny rozjazdiť. Desať kvalitných etáp dokáže našim cyklistom veľmi pomôcť v ich ďalšom raste a pripraviť telo i psychiku na dlhú a náročnú sezónu v Európe. Jazdci by si ale mali dávať pozor na stravu, celý "etapák" obísť s rozumom a dobre pripravený po zime. Etapy sú tu primerane dlhé a často naozaj náročné. Problémy jazdcom nerobí len ťažký terén v okolí Atlasu, ale často aj nepríjemný vietor, najmä v blízkosti Atlantiku či Stredozemného mora.
 
Rovnako aj cyklistika v Afrike sa už dostáva na dobrú úroveň a obsadenie najvýznamnejších marockých pretekov býva vždy veľmi kvalitné. Tradične bývajú silné dva domáce reprezentačné výbery, tiež aj jazdci z Juhoafrickej republiky či Alžírska, kde je momentálne zaregistrovaná štvorica UCI kontinentálnych tímov. Okrem Slovákov sem vždy prídu aj iné reprezentácie či kontinentálne tímy z Európy. Tento rok sa očakáva účasť z Poľska, Dánska, Holandska, Veľkej Británie, Španielska, Nemecka, Talianska a dokonca organizátori prisľúbili aj účastníkov z USA. Môžeme sa teda tešiť na naozaj kvalitné preteky a verme, že naším výberom sa bude dariť viac ako minulý rok (do cieľa prišli zo šiestich iba Tybor s Kováčom) a privezú domov body či dokonca nejaké víťazstvo.
 
 

 
 
Získané UCI body v etapách:
10 (Matej Jurčo, 2. miesto v 1. etape + 2. miesto v 5. etape)
5 (Maroš Kováč, 2. miesto v 2. etape)
5 (Roman Broniš, 2. miesto v 6. etape)
5 (Róbert Gavenda, 2. miesto v 7. etape)
2 (Martin Mahďar, 3. miesto v 3. etape)
2 (Marek Čanecký, 3. miesto v 5. etape)
2 (Michael Kolář, 3. miesto v 10. etape)
- spolu 31 bodov
 
Získané UCI body za celkové poradie:
30 (Maroš Kováč, 2. miesto)
10 (Matej Jurčo, 5. miesto)
3 (Martin Mahďar, 8. miesto)
- spolu 43 bodov
 
- celkový zisk z Maroka 74 UCI bodov
 
 
 
CELKOVÉ PORADIE
1. vlajka PERGET Mathieu CMI GREENOVER 37h 40' 05''
2. vlajka KOVÁČ Maroš DUKLA TRENČÍN - TREK + 06' 49''
3. vlajka MIZUROV Andrej KONYA TORKU SEKER SPOR + 06' 49''
5. vlajka JURČO Matej DUKLA TRENČÍN - TREK + 12' 15''
8. vlajka MAHĎAR Martin DUKLA TRENČÍN - TREK + 14' 44''
vlajka BRONIŠ, KOLÁŘ, BÁTORA, ZRELICA, GAVENDA,
FRAŇO,
VIGLASKÝ, DEBNÁR
veľké straty
 
 

 
 
10. ETAPA 7. apríla El Jadida > Casablanca 120 km víťaz: Haddi
 
Slováci odchádzajú z Maroka bez etapového víťazstva, no s dokončením fantastickej série. Pred záverečnou rovinatou etapou do Casablanci sa na stupne víťazov z cyklistov Dukly Trenčín - Trek nedostal iba Michael Kolář. To sa zmenilo po záverečnom špurte celých pretekov, keď si 20-ročný Slovák vybojoval tretie miesto. Zvíťazil domáci Soufiane Haddi. Darilo sa aj Marošovi Kováčovi, ktorý preťal cieľovú čiaru na štvrtej pozícii.
 
Jurčo aj Mahďar finišovali v pelotóne, a to znamenalo jediné - udržanie celkového druhého, piateho a ôsmeho miesta. K 29 bodom z etáp tak pridali 43 bodov z celkového poradia (30+10+3). Ak prirátame aj dva body Čaneckého, Slováci odchádzali domov so ziskom 74 UCI bodov, čo sa azda ešte nikdy v histórii našej cyklistiky nepodarilo. V bodovacej súťaži skončil Kováč na šiestom mieste a vo vrchárskej súťaži na treťom mieste. Dukla ako reprezentácia Slovenska so štvrťhodinovým náskokom vyhrala tímovú súťaž!
 
Slovensko má k 7. aprílu 2013 164 UCI bodov z tejto sezóny, čo sú už takmer dve tretiny vlaňajšieho zisku za celý rok.
 
 
VÝSLEDKY 10. ETAPY
1. maroko HADDI Soufiane REPREZENTÁCIA MAROKA 3h 57' 49''
2. vlajka MIZUROV Andrej KONYATORKU SEKER SPORT + 00' 00''
3. vlajka KOLÁŘ Michael DUKLA TRENČÍN - TREK + 00' 00''
4. vlajka KOVÁČ Maroš DUKLA TRENČÍN - TREK + 00' 00''
vlajka JURČO, MAHĎAR, ZRELICA + 00' 00''
vlajka FRAŇO, BÁTORA, DEBNÁR, BRONIŠ, GAVENDA,
VIGLASKÝ
malé straty
 
 

 
 
9. ETAPA 6. apríla Marrakech > El Jadida 198 km víťaz: Cantero
 
Ani šiesty člen tímu Dukla Trenčín - Trek nechcel odísť z Maroka naprázdno. Michael Kolář sa konečne dočkal hromadného dojazdu až v deviatej etape. Napokon z toho bolo piate miesto. Možno si predstavoval lepší výsledok, no po deviatich náročných dňoch je aj táto pozícia stále úspešná. Náš ďalší dobrý pretekár na špurty Maroš Kováč obsadil deviate miesto. Posledná šanca na UCI body, ale aj vytúžené víťazstvo bude v nedeľu, kedy čaká pelotón dojazd na bulvári Casablance.
 
Celkové poradie sa nemení a zdá sa, že už by ani meniť nemalo. V Top 8 máme stále troch cyklistov.
 
 
VÝSLEDKY 9. ETAPY
1. vlajka CANTERO Javier ANDALUCIA 4h 43' 54''
2. maroko HADDI Soufiane REPREZENTÁCIA MAROKA + 00' 00''
3. vlajka KOMAR Mateusz BDC - MARCPOL TEAM + 00' 00''
5. vlajka KOLÁŘ Michael DUKLA TRENČÍN - TREK + 00' 00''
9. vlajka KOVÁČ Maroš DUKLA TRENČÍN - TREK + 00' 00''
vlajka BÁTORA, ZRELICA, JURČO, MAHĎAR, BRONIŠ, GAVENDA + 00' 00''
vlajka VIGLASKÝ, DEBNÁR, FRAŇO malé straty
 
 

 
 
8. ETAPA 5. apríla Béni Mellal > Marrakech 198 km víťaz: Bdadou
 
Etapa číslo osem znamenala ukončenie obdivuhodnej série slovenských cyklistov na stupni víťazov v doterajšej každej etape. Tentoraz bol najbližšie Roman Broniš, ktorý svoj únik v sedmičke pretekárov nedokázal pretaviť na lepšie než piate miesto. Samozrejme, aj tak mu patrí poklona za predvedený výkon. Víťazom sa stal Said Bdadou z Maroka, ktorý súperom v závere ušiel. Pelotón teda nešpurtoval o víťazstvo ani v ôsmy deň. Snáď sa to podarí aspoň v nedeľu, kedy by sa mohol ukázať Michael Kolář. Dnes prišli Slováci, až na pár menej podstatných výnimiek, v hlavnom poli so stratou 52 sekúnd.
 
Jediným nepríjemným zistením bolo, že vo výsledkoch nefiguroval Marek Čanecký, ktorému patrila priebežná štrnásta pozícia v celkovom poradí. Ako sme neskôr zistili, Banskobystričan mal žalúdočné problémy, ktoré mu nedovolili odštartovať.
 
Celkové poradie sa opäť nemenilo. Na bodoch ostáva stále Duklianska trojica.
 
 
VÝSLEDKY 8. ETAPY
1. maroko BDADOU Said INAC 4h 59' 58''
2. vlajka ALDEGHERI Daniele DUKLA TRENČÍN - TREK + 00' 13''
3. vlajka ORKEN Ahmet KONYATORKU SEKER SPORT + 00' 13''
5. vlajka BRONIŠ Roman DUKLA TRENČÍN - TREK + 00' 13''
vlajka KOVÁČ, BÁTORA, MAHĎAR, ZRELICA, JURČO,
KOLÁŘ, GAVENDA
+ 00' 52''
vlajka FRAŇO, VIGLASKÝ, DEBNÁR straty
DNS vlajka ČANECKÝ Marek CK BANSKÁ BYSTRICA nenastúpil
 
 

 
 
7. ETAPA 4. apríla Tilisarao > Terraz. Portezuelo 122 km víťaz: Komar
 
Ďalšie druhé miesto Dukly Trenčín a znova iný cyklista. Neuveriteľná séria nášho jediného kontinentálneho tímu pokračovala aj v siedmej etape Okolo Maroka. Tentoraz sa medzi najlepších dostal už piaty Duklák Róbert Gavenda. Bez UCI bodov je už iba Michael Kolář, ktorému ťažký profil nevyhovuje.
 
Vo štvrtok bol bývalý majster Slovenska v cyklokrose v početnom úniku, kde malo zastúpenie mnoho tímov a bez pretekárov vysoko v celkovom poradí. Tomu zodpovedá ajgavenda-maroko cieľový náskok takmer štrnástich minút na pelotón. Osemčlenná skupina obsahovala rôzne mená rôznych národností a tiež sa v závere rozdelila. Najviac síl mal práve Robo Gavenda spoločne s Poliakom Mateuszom Komarom z BDC - Marcpolu. Rozdali si to v špurte a znova bolo prvé miesto zakliate. Dvakrát po Jurčovi, Čaneckom a Mahďarovi aj on prehral záverečný špurt. Môžeme povedať, že sedem slovenských umiestnení v Top 3 je fantastických, ale žiadne víťazstvo vyzerá už symbolicky. Ostatní Slováci prišli do cieľa v pelotóne.
 
Celkové poradie je identické s včerajším. Druhý Kováč, piaty Jurčo a ôsmy Mahďar. Náročné preteky pokračujú ešte troma etapami. Zatiaľ v pretekoch figurujú všetci dvanásti Slováci. Pripomíname, že vlani prišli do cieľa dvaja, aj keď je pravdou, že po etapáku nasledovali jednorazovky.
 
Vďaka Gavendovi dnes Dukla výrazne odskočila od ostatných tímov v súťaži družstiev. Na druhý BDC - Marcpol majú už štvrťhodinový náskok! Jasne najlepší tím na podujatí, a to tu štartujú Američania, silná Christina Watches, Andalucia, Briti, Holanďania aj Nemci. V bodovačke stále Jurčo s Kováčom na druhom, resp. treťom mieste. Medzi vrchármi Kováč tretí.
 
 
VÝSLEDKY 7. ETAPY
1. vlajka KOMAR Mateusz BDC - MARCPOL TEAM 3h 18' 22''
2. vlajka GAVENDA Róbert DUKLA TRENČÍN - TREK + 00' 00''
3. maroko ABELOUACHE Essad REPREZENTÁCIA MAROKA + 00' 30''
vlajka JURČO, KOVÁČ, BÁTORA, ZRELICA, KOLÁŘ, ČANECKÝ,
MAHĎAR, FRAŇO, DEBNÁR, BRONIŠ, VIGLASKÝ
+ 13' 44''
 
 
gavenda-maroko-velka
 
 

 
 
6. ETAPA 3. apríla Meknes > Khenifra 150 km víťaz: Orken
 
Ani v šiestej etape Slováci nevyšli naprázdno. Opäť druhé miesto, tentoraz nový človek. Včera zlomil riaditká, dnes druhý v etape Roman Broniš. Zvíťazil Turek Ahmet Orken, ktorý prišiel do cieľa sám, v celkovom poradí bol veľmi vzadu. Broniš vyhral špurt štvorčlennej skupiny, ktorá prišla pred pelotónom o štrnásť sekúnd. Špurt balíka vyhral zasa Kolář. Všetci Slováci vysoko v celkovom poradí boli v tejto veľkej skupine. Debnár, Gavenda, Fraňo a Viglaský dorazili s polhodinovou stratou.
 
Celkové poradie sa mierne menilo. Do cieľa neprišiel ôsmy muž celkového poradia Nór Wilmann, a tak sa na posledný bodovaný spot posunul Martin Mahďar. Kováč je stále druhý, Jurčo piaty.
 
Kuriozitou šiestej etapy bola obrovská zima, ktorá dorazila do Maroka. Teplomer ukazoval asi osem stupňov celzia, ale pri silnom vetre a daždi, ktorý etapu sprevádzal, bola pocitová teplota takmer pod bodom mrazu. Nevydržali to viacerí africkí cyklisti. Odstúpili takmer celé tímy Líbye a Egypta. Títo cyklisti neboli vysoko v poradí.
 
V krátkom sumári piatej etapy sme zabudli spomenúť, že Dukla Trenčín (tu vo farbách reprezentácie SR) vedie tímovú súťaž! Dostala sa na prvé po piatej etape a má trojminútový náskok na CMI Greenover s priebžným lídrom Pergetom. Dnes vďaka Bronišovi náskok mierne zvýšili. Samotná Dukla ťahá zaujímavú štatistiku. Dosiaľ v každej etape na týchto pretekoch mala niekoho v Top 3, dokonca sa to podarilo štyrom rôznym cyklistom. Aj v tomto ukazovateli sú Valachovci jasne najaktívnejší tím. Je to vynikajúci vstup do sezóny, pripomíname, že vlani prišli do cieľa iba dvaja Slováci (11. Tybor, 41. Kováč) bez akéhokoľvek umiestnenia na pódiu a tiež bez UCI bodu!
 
 
VÝSLEDKY 6. ETAPY
1. vlajka ORKEN Ahmet KONYATORKU SEKER SPORT 4h 07' 26''
2. vlajka BRONIŠ Roman DUKLA TRENČÍN - TREK + 01' 51''
3. vlajka ABELOUACHE Essad ANDALUCIA + 01' 51''
6. vlajka KOLÁŘ Michael DUKLA TRENČÍN - TREK + 02' 05''
vlajka KOVÁČ, ZRELICA, BÁTORA, JURČO, ČANECKÝ, MAHĎAR + 02' 05''
vlajka DEBNÁR, GAVENDA, FRAŇO, VIGLASKÝ + 28' 13''
 
 

 
 
5. ETAPA 2. apríla Fes > Meknes 120 km víťaz: Abelou.
 
Víťazom piatej etapy sa stal domáci pretekár Essad Abelouache, ktorý vyhral aj prvú etapu. Ani dnes nechýbal Slovák na bedni. Dokonca dvaja! Matej Jurčo skončil druhý, Marek Čanecký tretí.  Obaja boli v úniku. Pelotón dorazil so stratou dvoch minút aj s Kováčom a Mahďarom, ktorí sú vysoko v celkovom poradí.
 
Žltý dres naďalej patrí Mathieuovi Pergetovi, Kováč si drží druhé miesto. Jurčo sa vďaka úniku posunul na piatu priečku, naopak, Mahďar si pohoršil na deviate miesto. Čanecký poskočil z 20. na 14. miesto. Nebyť zaváhania v tretej etape, kedy ho vietor odpojil od pelotónu, bol by aj on v Top 10. Jurčo s Kováčom sú vysoko aj v bodovacej a vrchárskej súťaži.
 
Zostávajúcu časť pretekov narušila nehoda doprovodného kamiónu, ktorý prevážal bicykle a techniku počas prerušenej štvrtej etapy. Prevrátil sa a vznikli obrovské škody na materiáli. Takmer každý tím mal problémy. Hotovú katastrofu dokonal Roman Broniš, ktorý v závere piatej etapy spadol a zlomil riaditka. Do cieľa prišiel.
 
Marek Čanecký, tretie miesto v etape: "Dnes som bol celý deň aktívny. Najprv som unikol s jedným domácim pretekárom. Tak nás dostihli štyria ďalší cyklisti bez Slovákov. Pelotónu sa to zjavne nepáčilo a dokázal nás dobehnúť. Tak atakoval Matej Jurčo s víťazom prvej etapy, ďalším Marokáncom a Alžírcom. V zápätí som sa na nich dotiahol. Striedali sme veľmi dobre a neďaleko cieľa bola vrchárska prémia. Vyhral ju Maťo. V závere na nás nestačil Alžírčan a rozdali sme si to medzi sebou štyria.
Cítim sa zatiaľ relatívne dobre. Etapák je mimoriadne náročný. Po našej dlhej zime si človek nemôže zvyknúť. Ešte taká perlička. Dnes ma trocha vyrušila včela, ktorá mi vletela do úst počas stúpania na záverečný kopec. Napokon ma pichla do pery a dosť mi to napuchlo, ale našťastie nie som alergický."
 
 
VÝSLEDKY 5. ETAPY
1. maroko ABELOUACHE Essad REPREZENTÁCIA MAROKA 2h 25' 15''
2. vlajka JURČO Matej DUKLA TRENČÍN - TREK + 00' 00''
3. vlajka ČANECKÝ Marek CK BANSKÁ BYSTRICA + 00' 00''
7. vlajka KOVAČ Maroš DUKLA TRENČÍN - TREK + 02' 05''
vlajka BRONIŠ, MAHĎAR DUKLA TRENČÍN - TREK + 02' 07''
37. vlajka BÁTORA Lukáš CK BANSKÁ BYSTRICA + 02' 18''
vlajka GAVENDA, KOLÁŘ, DEBNÁR, VIGLASKÝ, ZRELICA, FRAŇO menš. straty
 
 

 
 
4. ETAPA 1. apríla Guercif > Fes 180 km zrušená
 
Štvrtá etapa bola zrušená. Úvodné kilometre cyklistov trápil veľmi silný vietor a organizátori preteky prerušili. Po viacerých desiatkach minút čakania napokon etapu zrušili úplne.
 
 

 
 
3. ETAPA 31. marca Nador-Saadia-Berkane > Oujda  154 km víťaz: Hoberg
 
Po mimoriadne náročnej sobote dopriali organizátori pretekárom profilovo ľahšiu etapu. Pelotón bol však znova unavený a nedokázal zlikvidovať dobre zorganizovaný únik s ôsmimi cyklistami siedmich tímov. Dukla Trenčín opäť nezaspala a dopredu sa dostal Martin Mahďar. Stále iba 23-ročný, náš niekdajší najlepší cyklista do 23 rokov, uspel aj v záverečnom špurte a klasifikovali ho na treťom mieste. Zvíťazil Dán Morten Hoberg z Christina Watches.
 
V pelotóne so stratou jednej minúty prišli do cieľa naše ďalšie želiezka v ohni celkového poradia Kováč a Jurčo. Doplnili ich Broniš a Gavenda. Smolne zaostal Čanecký. Dnešnou stratou dva a pol minúty na pelotón sa prepadol v priebežnom poradí na chvost Top 20. Banskobystričan "odletel" na terezíne a keďže bol sám z tímu v pelotóne, nedokázal sa dostať späť. Naopak, Mahďar vydareným únikom skočil na ôsme miesto a doplnil medzi najlepšími druhého Kováča a siedmeho Jurča. Dukla, ktorá jazdí oficiálne ako reprezentácia, je v tímovej súťaži druhá! Verme, že sa našim pretekárom bude dariť naďalej a slovenské úspechy v Maroku budú pokračovať aj v novom týždni.
 
 
VÝSLEDKY 3. ETAPY
1. vlajka HOBERG Morten CHRISTINA WATCHES-ONFONE 4h 03' 39''
2. maroko ABELOUACHE Essad REPREZENTÁCIA MAROKA + 00' 00''
3. vlajka MAHĎAR Martin DUKLA TRENČÍN - TREK + 00' 00''
vlajka KOVÁČ, JURČO, BRONIŠ, GAVENDA + 00' 57''
47. vlajka ZRELICA Roman CK BANSKÁ BYSTRICA + 02' 36''
60. vlajka KOLÁŘ Michael DUKLA TRENČÍN - TREK + 02' 53''
63. vlajka ČANECKÝ Marek CK BANSKÁ BYSTRICA + 03' 21''
vlajka BÁTORA, FRAŇO, DEBNÁR, VIGLASKÝ straty
 
 

 
 
2. ETAPA 30. marca Oued Laou > Al Hoceima 181 km víťaz: Perget
 
Druhý deň v Maroku ovládol jeden z favoritov a vlani ešte pretekár Ag2r s účasťou na Giro d'Italia Mathieu Perget tu zástupca amerického tímu CMI Greenover. Na našu radosť opäť výbornú jazdu predviedol niektorý z Duklákov, tentoraz Maroš Kováč. Aj on skončil druhý, rovnako ako v piatok Jurčo. Na bývalého jazdca Ag2r stratil sedem minút.
 
V prvej početnejšej skupine po cyklistoch z úniku došli z našich Mahďar a Čanecký, neďaleko za nimi Jurčo. Už oni na konci prvej desiatky stratili štvrťhodinu. Etapa mala 181 kilometrov mimoriadne ťažkého profilu s množstvom stúpaní a prudkých zjazdov so silným vetrom od mora. Podľa buletínu, ktorý majú k dispozícii zúčastnení cyklisti, v druhej etape nastúpali takmer 4000 výškových metrov, čo si ani nepamätáme, kedy naposledy toto organizátori pripravili pre účastníkov mimo Grand Tours. Pozitívom je, že všetci naši pretekári prišli do cieľa a aj v časovom limite. Čaká ich ešte osem náročných dní.
 
Maroš Kováč, 2. miesto v etape: "Francúz Perget si šiel vlastné preteky. Nastúpil nám asi na dvadsiatom kilometri a už sme nemali šancu. Miestami mal tuším aj desať minút náskoku. Ja som nastúpil neskôr spolu s Mizurovom a našťastie nás už nedostihli. Trať bola veľmi náročná bez akejkoľvek roviny a so silným vetrom. Šokom pre telo je aj vysoká teplota, na ktorú po tejto zime nie sme zvyknutí. Dúfam, že tu už takáto etapa nebude."
 
Priebežné celkové poradie vyzerá prakticky rovnako ako výsledky druhej etapy. Jedinou zmenou je, že Matej Jurčo vďaka úniku v prvej etape preskočil deväť súperov a je celkovo siedmy. Na UCI bodoch je teda druhý Kováč a siedmy Jurčo. Šancu na Top 10 majú ešte aj Mahďar s Čaneckým. V bodovacej súťaži sú Kováč s Jurčom na treťom, resp. štvrtom mieste. Medzi vrchármi je Kováč tretí. Dukla Trenčín - Trek je tretia v tímovej súťaži.
 
 
VÝSLEDKY 2. ETAPY
1. vlajka PERGET Mathieu CMI GREENOVER 5h 26' 58''
2. vlajka KOVÁČ Maroš DUKLA TRENČÍN - TREK + 07' 03''
3. vlajka MIZUROV Andrej KONYA TORKU SEKER SPOR + 07' 03''
8. vlajka MAHĎAR Martin DUKLA TRENČÍN - TREK + 15' 53''
11. vlajka ČANECKÝ Marek CK BANSKÁ BYSTRICA + 15' 56''
16. vlajka JURČO Matej DUKLA TRENČÍN - TREK + 16' 27''
vlajka BÁTORA, KOLÁŘ, BRONIŠ + 40' 04''
vlajka GAVENDA, ZRELICA, FRAŇO, DEBNÁR, VIGLASKÝ + 51' 22''
 
 

 
 
1. ETAPA 29. marca Rabat > Larache 177 km víťaz: Abelou.
 
Prvá etapa priniesla slovenským cyklistom hneď prvý výborný úspech. Členom úspešného úniku bol Matej Jurčo a pripísal si druhé miesto spojené s piatimi UCI bodmi. Zvíťazil domáci cyklista Abelouache. Pelotón stratil 1:53. Špurt skúsil Kolář, skončil tretí v balíku, šiesty celkovo. V hlavnej skupine finišovali všetci Slováci až na Debnára, Viglaského a Fraňa.
 
V týchto pretekoch sa neudeľujú bonifikácie, takže v celkovom poradí vedie Abelouache pred Jurčom v zhodnom čase. Keďže máme v pretekoch až dvanásť našich cyklistov, každý deň môžeme čakať niekoho v úniku a bojovať o popredné priečky takto alebo v klasickom špurte.

 
VÝSLEDKY 1. ETAPY
1. maroko ABELOUACHE Essad REPREZENTÁCIA MAROKA 4h 15' 54''
2. vlajka JURČO Matej DUKLA TRENČÍN - TREK + 00' 00''
3. BAZ Nabil VELOKLUB SOVAČ ALŽÍRSKO + 00' 07''
6. vlajka KOLÁŘ Michael DUKLA TRENČÍN - TREK + 01' 53''
vlajka ostatní Slováci + 01' 53''
vlajka DEBNÁR, FRAŇO, VIGLASKÝ + 03' 11''
 
 

 
 
Súvisiaci článok:
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop