Čanecký sa 9. miestom ukázal na pretekoch vo Švédsku

11.5.2013, 17:00 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Cyklisti CK Banská Bystrica si to tento víkend namierili do netradičnej cyklistickej destinácie pre Slovákov, do Švédska. Konala sa tu už po 105-krát jednorazovka s názvom Scandis Race Uppsala, po slovensky by sme to mohli preložiť ako Škandinávske preteky v Uppsale. Toto mestečko sa nachádza pár desiatok kilometrov severozápadne od Štokholmu.
 
Mimoriadne technické preteky bez kopcov s obrovským množstvom zákrut a zradných pasáží s vetrom majú zvyčajne niečo pod dvesto kilometrov, tento rok to bolo presne 194 km jazdy po okruhoch. Na 2. kategóriu jednorazovky UCI veľmi dlhé preteky.
 
canecky-bb-vacsiBystričania sem cestovali v päťčlennej zostave Bátora, Čanecký, Fraňo, Palčák a Viglaský. Vývoj nebol priaznivý. Vpredu sa ustálila osemčlenná skupina bez Slovákov, ktorá už pelotónom nebola dostihnutá, resp. tempu nestačil iba jeden cyklista. V prvej polovici pretekov sa ich snažil doraziť Marek Čanecký, no keďže sa dlhšie nepribližoval k čelu, vrátil sa späť. V tomto momente už bol v pelotóne zo Slovákov sám. Keď už bolo jasné, že unikajúcu skupinu pelotón nedostihne, Čanecký znova atakoval spolu s jedným súperom. Balík na nich nedokázal zareagovať a Čanecký mal šancu pobiť sa o posledné UCI bodované ôsme miesto. To sa mu nepodarilo, finišoval deviaty. Zvíťazil domáci pretekár Alexander Gingsjö.
 
"Preteky sa začali veľmi z ostra a šlo sa mi zle. Keď sa zrodil rozhodujúci únik, trápil som sa v druhej polovici pelotónu. Keď som sa dostal do tempa, už boli pokusy o dostihnutie skupiny márne. Škoda, mohlo to dnes dopadnúť lepšie, mrzí ma to," povedal v cieli 24-ročný Čanecký.
 
 
VÝSLEDKY SCANDINAVIAN RACE UPPSALA (1.2, 11. MÁJ)
1. vlajka GINGSJÖ Alexander UNAAS CYCLING 4h 22' 48''
2. vlajka JOHANSSON Marcus REPREZENTÁCIA ŠVÉDSKA + 00' 11''
3. vlajka SKUJINŠ Toms RIETUMU - DELFIN + 00' 23''
9. vlajka ČANECKÝ Marek CK BANSKÁ BYSTRICA + 01' 09''
DNF vlajka ostatní Slováci CK BANSKÁ BYSTRICA odstúpenie
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop