Na GP Královehradeckého kraje sa Slováci nepresadili

17.8.2013, 19:15 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Desať mladých slovenských cyklistov a Roman Broniš v sobotu popoludní absolvovali druhý ročník jednorazovky Grand Prix Královehradeckého kraje, zaradenej do druhej kategórie UCI. Preteky mali 190 kilometrov so štartom aj cieľom v dedinke Opočno neďaleko Hradca Králové.
 
Po štyroch hodinách a 45 minútach sa z víťazstva radoval mladý Petr Vakoč z Etixxu-Ihned. Víťaz Okolo Slovenska 2013 absolvoval záverečné kilometre v úniku spolu s Josefom Hošekom z Bauknechtu-Author, no napokon mu nastúpil a prišiel do cieľa osamotený. Na pódiu doplnil českú dvojicu Slovinec Luka Pibernik (Radenska).
 
Slováci prvé husle nehrali, v cieli neklasifikovali ani jedného. Osempercentný limit splnilo iba dvadsať pretekárov, medzi ktorými všetci jedenásti Slováci chýbali. Pätica Taragel, Mahďar, Vyšňa (3x Dukla Trenčín Trek) a Chalupčík, Lajcha (2x CK EPIC Dohňany) limit 22 minút prekročila. Broniš, Gavenda (2x Dukla) a Kováčik, Krajíček, Hruška, Malík (4x CK EPIC) preteky nedokončili.
 
 
Ján Chalupčík (CK EPIC Dohňany): "Organizátori vymysleli ťažkú trať. Bolo na nej veľa stúpaní a od začiatku vysoká rýchlosť. Balík sa skoro začal trhať. Asi na 41. kilometri bol dlhý kopec, kde nám odišla skupina 24 ľudí. V pelotóne sme zostali po kopci zo Slovakov piati, teda tí, ktorým nakoniec napísali limit. Strata pelotónu na najlepších narastala a asi 40 km pred cielom nás odvolali."
 
 
VÝSLEDKY GP KRÁLOVEHRADECKÉHO KRAJE (17.8.2013):
1. vlajka VAKOČ Petr ETIXX - IHNED 4h 45' 23''
2. vlajka HOŠEK Josef BAUKNECHT-AUTHOR + 00' 05''
3. vlajka PIBERNIK Luka RADENSKA + 01' 36''
4. vlajka GAEBEL Stefan UNIVEGA UR-KROSTIZER + 01' 38''
5. vlajka PLUCINSKI Leszek BDC MARCPOL + 01' 58''
vlajka všetci Slováci DUKLA TRENČÍN + CK EPIC DNF/OTL
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop