Slováci doladili formu na MS v Česku, Tybor šiesty

21.9.2013, 18:00 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Praha - Karlovy Vary - Praha je jedna z najlegendárnejších klasík v našich zemepisných šírkach, no už druhý rok sa musela kompletne zmeniť jej trasa, keď UCI nepochopitelne zakázala tú historickú pre veľký počet kilometrov. Tento rok mala trať 160 kilometrov z Českých Budějovíc do Prahy a jednorazovka UCI 1.2 sa šla v sobotu 21. septembra.
 
Štartovali tu až dva slovenské celky Dukla Trenčín Trek a CK EPIC Dohňany. Doplnil ich Marek Čanecký za RSC Amplatz.
 
Po úvodných neúspešných atakoch sa aj za pomoci vetra rozdelil pelotón a vpredu ostali tí, ktorí problémy očakávali a jazdili najrozumnejšie. Vyprofilovala sa sedemnásťčlenná skupina, kde boli traja Slováci Patrik Tybor, Michael Kolář (obaja Dukla) a Marek Čanecký (Amplatz). Spolupracovali dobre a rýchlo si vytvorili náskok, ktorý sa už nedal zlikvidovať.
 
Posledných 30 kilometrov na čele atak striedal atak až sa v jednom zo zjazdov odtrhlo šesť ľudí. Benetseder (WSA), Bajt (Amplatz), Polnický (Bauknecht), Raboň (repre ČR), Okrouhlický a Hunal (2x Sparta Praha). Táto skupina bez Hunala (technické problémy) prišla do cieľa spoločne a pobila sa o víťazstvo. Škoda, že sa tam neobjavili Slováci. Čanecký vzadu nepracoval na ich dostihnutí, práve naopak, pretože jeho kolega Bajt bol favoritom na špurt.
 
Koncovku ovládol Rakušan Josef Benetseder z tímu WSA pred Dejanom Bajtom (RSC Amplatz) a Jířím Polnickým (Bauknecht). František Raboň v drese reprezentácie došpurtoval štvrtý, keď mu nevyšiel samostatný atak. Z ostatných borcov v pôvodnom úniku prišiel do cieľa prvý Patrik Tybor, ktorý súperom v závere ušiel a stratil 20 sekúnd na víťaza. Bral teda šieste miesto a osem UCI bodov. Marek Čanecký finišoval jedenásty. Ostatní Slováci finišovali až v pelotóne s takmer 10-minútovou stratou.
 

Patrik Tybor (Dukla Trenčín Trek) 6. miesto: "Ťažko sa mi hovorí o dnešných pretekoch. Šlo sa mi dobre, nohy poslúchali, vyhral som aj horskú prémiu, ale zaváhal som v rozhodujúcej chvíli. Ušla mi skupina a potom sa už do nej nedalo dostať. Marek Čanecký, v snahe pomôcť kolegovi vpredu, si ma strážil ako oko v hlave, chytal moje ataky a robil to naozaj dobre. Nakoniec to padlo na šieste miesto. Mrzí ma to, ale byť šiesty nie je zasa až také zlé."
 
 
VÝSLEDKY BOHEMIA TOUR 21.9. (UCI 1.2)
1. vlajka BENETSEDER Josef WSA 3h 50' 40''
2. vlajka BAJT Dejan RSC AMPLATZ + 00' 00''
3. vlajka POLNICKÝ Jíří BAUKNECHT AUTHOR + 00' 00''
4. vlajka RABOŇ František REPREZENTÁCIA ČESKA + 00' 00''
5. vlajka OKROUHLICKÝ Tomáš AC SPARTA PRAHA + 00' 00''
6. vlajka TYBOR Patrik DUKLA TRENČÍN - TREK + 00' 20''
11. vlajka ČANECKÝ Marek RSC AMPLATZ + 00' 40''
vlajka ostatní Slováci väčšie straty
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop