Peter Privara: Snáď Dukla Trenčín zopakuje minuloročný úspech

30.5.2014, 18:00 | Slovensko a Slováci | Branislav Sarňák
Najväčšia cyklistická udalosť u nás v tomto roku, preteky Okolo Slovenska, sa pomaly blíži k svojej prvej etape. Na slovíčko sme si zavolali generálneho riaditeľa podujatia Petra Privaru, ktorý rozprával o šiestich témach.
 
 

...ako prilákať ľudí k etapám pretekov...

 

Jedným z podnetov pre fanúšikov cyklistiky, aby sa prišli pozrieť na etapy, môže byť zaujímavá tombola. Prvá cena v nej je bicykel. Lístky rozdávame školám. Týmto chceme deti pritiahnuť k športu, aby odišli od svojich počítačov a tabletov. Ďalšia akcia bude Energia na kolesách, kde si diváci budú môcť vyskúšať svoju výdrž na 50-kilometrovej trati. Neposledné lákadlo pre divákov môže byť bohatý kultúrny program.

 

 

...čo očakáva od samotných pretekov...

 

Verím, že preteky nebudú šetriť zaujímavými súbojmi, predurčuje k tomu ich kvalitná štartovacia listina. Ďalej sa spolieham, že nám bude priať počasie a nezopakuje sa situácia z vlaňajšieho ročníka. Vtedy sme kvôli povodniam nedošli do Bratislavy. Samozrejme, dúfam v úspech slovenských cyklistov. Taktiež verím v to, že na konci budeme môcť povedať, že to bol úspešný ročník.

 

 

...bez live prenosov, no aspoň desaťminútové šoty...

 

Záznamy z jednotlivých etáp si diváci budú môcť pozrieť prostredníctvom desaťminútových reportáží v RTVS v druhých športových novinách. To je oproti uplynulým ročníkom obrovský posun vpred. Prísľub od verejnoprávnej televízie je, že túto spoluprácu budeme rozširovať a vylepšovať. Momentálne je problém s vysielacou technikou, ktorú RTVS nemá. Pokiaľ my by sme dokázali zabezpečiť techniku, zvyšovalo by to náklady. Ak by sa nám podarilo nájsť ešte jedného sponzora, snáď by sme mohli hovoriť aj o priamych prenosoch. V horizonte dvoch - troch rokov zapracujeme aj na tom.

 

 

...tajný sen podujatia...

 

Chcem, aby v celkovom hodnotení zvíťazil slovenský jazdec. Pevne verím, že Dukla Trenčín, náš najkvalitnejší tím, po minuloročnom treťom mieste Maroša Kováča, zopakuje tento úspech.

 

 

...na koho sa teší Peter Privara...

 

Škandalózny je Patrik Sinkewitz. Bol to veľký pretekár, ktorý jazdil za Telekom spolu s Janom Ullrichom, Erichom Zabelom... Lenže dopingová aféra tento klub pochovala. Nemec si trest odstál. Teraz prostredníctvom kontinentálneho tímu sa snaží navrátiť do veľkej cyklistiky, ale dvere do top cyklistickej spoločnosti má už asi zatvorené.

 
 
…ani Sagan, ani Velitsovci…
 
Bolo by úžasné, keby mohli v cieli odovzdávať ceny víťazom, napríklad po záverečnej etape v Bratislave. Uvedomujeme si však, že chalani majú bohatý športový program a pripravujú sa vlastné preteky. Peter Sagan mimo Slovenska na Okolo Švajčiarska a Peter Velits by už mal byť v čase nášho dojazdu vo Francúzsku na Critérium du Dauphiné. S týmto zatiaľ nepočítame. Popularitu pretekov by to určite zvýšilo a zaujímalo by sa o to aj viacero médií. Pevne verím, kebyže majú chalani voľno a sú niekde v okolí, určite by prišli. Sagan alebo Velitsovci vedia, že vyšli zo Slovenska a naša krajiná má isté zásluhy na tom, kde sa momentálne nachádzajú.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop