Erik Baška potvrdil formu a vyhral jednorazovku v Poľsku

22.8.2015, 16:55 | Preteky vo svete | Tomáš Šandor
Erik Baška pokračuje vo výborných výkonoch a na titul z majstrovstiev Európy nadviazal na poľskej jednorazovke, kde bol najrýchlejší v špurte pelotónu. Pre 21-ročného slovenského jazdca je to ďalší pekný triumf v jeho rozvíjajúcej sa kariére.
 
Pohár ministra obrany (Puchar Ministra Obrony Narodowej) má pomerne dlhú históriu a odohráva sa na rovinatom okruhu, ktorý je vhodný pre šprintérov. Jedinou prekážkou, ktorá mohla zabrániť hromadnému dojazdu, bol bočný vietor, ale ten sa na trati v tomto ročníku neobjavil. Na začiatku pretekov sa odohralo veľa útokov, ale pelotón, ktorý letel rýchlosťou 50 kilometrov za hodinu, nedovolil ani jednému jazdcovi dostať sa do úniku.
 
Štyridsať kilometrov pred cieľom sa vpredu objavila skupina dvadsiatich borcov, ale tú hlavný balík dokázal zlikvidovať. O víťazovi podujatia tak rozhodol záverečný špurt, kde bol najrýchlejší Erik Baška, ktorý si na svoje konto pripísal ďalší dôležitý triumf. Za ním sa umiestnili domáci jazdci Grzegorz Stepniak a Konrad Dabkowski.
 
 
Erik Baška (AWT-GreenWay): "Boli to rovinaté preteky a stále sa šlo strašne rýchlo. Prvá hodina cez 49 km/h a absolútne nikto neodskočil. Potom to skúšalo veľké množstvo ľudí, ale všetky ataky nemali žiadnu šancu ujsť pelotónu. Na konci boli tri technické okruhy. Tím mi veľmi pomáhal, cítil som sa dobre, takže som si veril na víťazstvo. Kasperkiewicz ma doviezol na tristovku, potom som sa ešte na dvestovku vyviezol za Stepniakom, ktorý skončil druhý, a tak som ho predbehol."
 
 
VÝSLEDKY PRETEKOV
1. vlajka BAŠKA Erik AWT-GREENWAY 3h 45' 26''
2. vlajka STEPNIAK Grzegorz CCC SPRANDI POLKOWICE + 00' 00''
3. vlajka DABKOWSKI Konrad ACTIVEJET TEAM + 00' 00''
4. vlajka NOWAK Mateusz DOMIN SPORT + 00' 00''
5. vlajka BUTS Vitalij KOLSS BDC TEAM + 00' 00''
          

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop