OS: Quick-Step potvrdil Vivianiho a dopísal Vakoča, Baška by mal špurtovať

31.8.2019, 22:00 | Aktuality zo sveta | Lukáš Timko
Už iba niečo vyše dva týždne ostávajú do štartu pretekov Okolo Slovenska a organizátori tak majú kompletné enrolmenty od všetkých tímov. Svoju sedmičku teda predstavil aj CCC Team. V ostatných celkoch väčšie zmeny nenastali.
 
 
demare 19 triumf ilustrak rcsff
Vlaňajšie Okolo Slovenska (© Igor Stančík, Cycling-Info.sk)
 
 
Spomedzi piatich tímov World Tour sa najdlhšie čakalo na zostavu CCC. Aj keď Piotr Wadecki sľuboval, že k nám príde silná zostava, to najlepšie vrátane Van Avermaeta pošlú na súbežné belgické klasiky. K nám sa chystá zostava Amaro Antunes, Kamil Gradek, Gijs Van Hoecke, Lukasz Owsian, Laurens Ten Dam, Riccardo Zoidl a piaty muž tohtoročného Aveniru Georg Zimmermann, ktorý je u oranžových na skúške. Je to zostava, ktorej sa tento rok nepodarilo zvíťaziť. Nikto neštartoval na Tour, ale štyria na Gire.
 
Tím Bora-hansgrohe poslal menoslov pretekárov ako úplne prvý ešte vo februári a je až neuveriteľné, že za ten čas nechceli ani nemuseli urobiť vôbec žiadnu zmenu a pred pár dňami poslali organizátorom totožnú zostavu. Bude veľmi zaujímavá - s Bodnarom na bardejovskú časovku, Buchmannom a Pöstlbergerom na kopce a Baškom na špurty. Mohla by to byť pre Erika jedinečná šanca na zlom v kariére, hoci to bude mať u nás mimoriadne ťažké. Groupama - FDJ sem totiž posiela Démara, chystajú sa sem aj Pinot s Küngom. UAE Team Emirates postaví Alexandra Kristoffa.
 
 
kristoff 19 oman triumf uaefb
Kristoffov triumf v Ománe (© Courtesy UAE Team Emirates / SprintCycling)
 
 
Novú prihlášku v piatok poslal Deceuninck - Quick-Step. Nepotvrdili sa špekulácie, že sem nepríde Elia Viviani. V zostave figuruje naďalej. Belgičania ale urobili jednu zmenu. Dlho rátali so štartom Petra Vakoča na Vuelte, ale týždeň pred jej štartom sa dozvedel, že po zranení ešte nemá ideálnu formu na tri týždne, a tak ho v Španielsku nahradil Rémi Cavagna. No a práve Francúza tak mohol Petr vymeniť na našich pretekoch. Zaujímavosťou je, že dlho to vyzeralo tak, že prvý raz po dlhých rokoch a možno aj v celej histórii pretekov nebude na štarte ani jeden z predchádzajúcich víťazov, ale práve dopísaním Vakoča sa to mení, pretože je to víťaz z roku 2013 a dekorovali ho práve v Hlohovci, ktorý je na trase aj teraz.
 
Spomedzi prokontinentálnych tímov je zaujímavý napríklad Roompot - Charles. Už vlani to riskli s dobrými borcami, no na pretekoch sa im veľmi páčilo a tento rok už vzali úplnú špičku, ktorú reprezentuje trojica Lars Boom, Pieter Weening a Boy Van Poppel. Podľa našich informácií plánujú organizátori zverejniť kompletný menoslov všetkých tímov na webe pretekov v priebehu budúceho týždňa.
 
 
demare 19 triumf ilustrak rcsff
Vlaňajšie Okolo Slovenska (© Igor Stančík, Cycling-Info.sk)
 
 
Zaujímavé mená neuvidíme len na trati, ale aj na pozícii športových riaditeľov. Quick-Step bude viesť tak ako na Tour de France Tom Steels, CCC napriek slabšej zostave Piotr Wadecki s Fabiom Baldatom. Roompot privedie legendárny Erik Breukink a napríklad Uno-X tiež veľmi známy Kurt-Asle Arvesen. Boru zasa bude viesť Ján Valach a aj na ďalších pozíciách budú Slováci Juraj Moško či Peter Doležal.
 
Organizátori finišujú s prípravami. Preteky sa uskutočnia od stredy 18. do soboty 21. septembra, ale už v utorok večer bude pripravená slávnostná prezentácia, ktorá bude s takýmito hviezdami určite stáť za to. V Bardejove následne bude bohatý stredajší program s krátkou poletapou, ktorá rozdá prvé dresy i dôležité bonifikácie a ešte viac zamieša poradím krátka časovka. Známe kúpeľné mesto sa na preteky poctivo pripravuje. Očakáva sa aj slušná divácka kulisa a atmosféra. V stredu sa bude organizovať aj cyklojazda pre verejnosť. Potom sa preteky aj cez Tatry presunú do Ružomberka. Odtiaľ do Hlohovca a vyvrcholia v Senici.
 
 
demare 19 triumf ilustrak rcsff
Vlaňajšie Okolo Slovenska (© Igor Stančík, Cycling-Info.sk)
 
 
Predbežné zostavy tímov World Tour na Okolo Slovenska 2019:
 
Bora - hansgrohe
Emanuel Buchmann (1), Erik Baška, Maciej Bodnar, Oscar Gatto, Lukas Pöstlberger, Andreas Schillinger a Juraj Sagan
 
CCC Team
Amaro Antunes (1), Kamil Gradek, Gijs Van Hoecke, Lukasz Owsian, Laurens Ten Dam, Riccardo Zoidl a Georg Zimmermann
 
Deceuninck - Quick-Step
Elia Viviani (1), Bob Jungels, Iljo Keisse, Yves Lampaert, Michael Morkov, Fabio Sabatini a Peter Vakoč
 
Groupama - FDJ
Thibaut Pinot (1), William Bonnet, Arnaud Démare, Stefan Küng, Matthieu Ladagnous, Sebastien Reichenbach a Ramon Sinkeldam
 
UAE Team Emirates
Alexander Kristoff (1), Matt Beers, Tom Bohli, Vegard Stake Laengen, Jan Polanc, Alexander Rjabušenko a Rory Sutherland
 
 
demare 19 triumf ilustrak rcsff
Stefan Küng na Tour de Suisse (© Tour de Suisse)
 
 
TÍMY NA OKOLO SLOVENSKA 2019
 
World Tour tímy
vlajka BORA - HANSGROHE
vlajka CCC TEAM
albansko DECEUNINCK - QUICK-STEP
vlajka GROUPAMA - FDJ
vlajka UAE TEAM EMIRATES
 
Prokontinentálne tímy
vlajka ANDRONI GIOCATTOLI - SIDERMEC
vlajka DELKO MARSEILLE PROVENCE
vlajka GAZPROM - RUSVELO
vlajka ISRAEL CYCLING ACADEMY
vlajka RIWAL READYNEZ TEAM
vlajka ROOMPOT - CHARLES
vlajka TEAM NOVO NORDISK
albansko WALLONIE - BRUXELLES
 
Kontinentálne tímy
vlajka ADRIA MOBIL
vlajka DEVELOPMENT TEAM SUNWEB
vlajka DUKLA BANSKÁ BYSTRICA
vlajka ELKOV - AUTHOR
vlajka FELBERMAYR SIMPLON WELS
vlajka PANNON CYCLING TEAM
vlajka UNO-X NORWEGIAN DEVELOPMENT TEAM
vlajka VOSTER ATS TEAM
 
Národný výber
vlajka SLOVENSKÁ REPREZENTÁCIA
 
 
fotogaleria ikonkaFotogaléria máp a profilov etáp (© okoloslovenska.com)
Fotografia 1 z 10
Fotografia 1 z 10
Fotografia 1 z 10
Fotografia 1 z 10
Fotografia 1 z 10
Fotografia 1 z 10
Fotografia 1 z 10
Fotografia 1 z 10
Fotografia 1 z 10
Fotografia 1 z 10
 
Súvisiace články:
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop