Organizátori MSR a ČR v Žiari nad Hronom zverejnili ďalšie informácie k šampionátu

8.5.2017, 08:30 | Slovensko a Slováci | TS organizátora
Žiar nad Hronom sa počas štyroch dní stane dejiskom tohtoročných spoločných Majstrovstiev Slovenska a Česka v cestnej cyklistike. Od 22. 6. do 25.6. sa na okruhoch vedúcich ulicami mesta a cestami priľahlých obcí uskutočnia majstrovské preteky všetkých kategórií juniorov, žien a mužov. MSR a ČR organizuje Občianske združenie Cyklistika2017, mesto Žiar nad Hronom a Cyklistický klub MŠK Žiar nad Hronom.
 
Preteky sa uskutočnia pod záštitou predsedu vlády SR Roberta Fica a primátora Žiaru nad Hronom Petra Antala. Ambasádorom majstrovstiev sa stal bývalý reprezentant a špičkový cyklista Ján Svorada. Hlavnými partnermi podujatia sa stali spoločnosti Slovalco, Bora, Hansgrohe a Slovenské elektrárne.
 
Štart a cieľ všetkých pretekov bude na priestranstve pred Mestským kultúrnym centrom na Ul. SNP. Tu vznikne aj tribúna pre 700 divákov, fanzóna, atrakcie pre deti a sieť občerstvenia pre návštevníkov.
 
 
plagat
Oficiálny plagát podujatia
 
 
Časovky
 
Štvrtok a piatok budú patriť časovkám. Ich trať bude viesť od Ul. SNP. Kategórie juniorov, junioriek a žien absolvujú obrátku v obci Lutila;  juniori, muži U23 a muži Elite prejdú na obrátku až do obce Kosorín. Po nej sa všetky kategórie nasmerujú späť do Žiaru nad Hronom, kde po Ul. A. Dubčeka zamieria cez obec Lovča do Dolnej Ždane. Tu po obrátke sa po tej istej trati dostanú späť do cieľa v Žiari nad Hronom. Diváci budú vidieť pretekárov tri krát – pri štarte, pri prejazde a v cieli.
 
Vo štvrtok 22.6. ako prvé odštartujú juniorky, o 15.00. Po nich o 16.30 ženy a na záver o 18.30 sa predstavia juniori. Časovkárska trať meria 26,2 km, s prevýšením 270 m. V piatok 23.6. sa diváci môžu tešiť na časovku mužov U23 a kategórie Elite, so štartom o 15.00. Tí budú súťažiť na 40 km dlhej trati, s prevýšením 499 m.
 
 
mapa casovka
Mapa trasy časoviek (pre zobrazenie v plnom rozlíšení kliknite tu) (© cyklistika2017.sk)
 
 
Cestné preteky
 
Cestné preteky s hromadným štartom povedú okruhom zo Žiaru nad Hronom smerom na Handlovú. Zhruba po 10 km cyklisti odbočia do obce Janova Lehota a budú ďalej pokračovať po trase Kosorín – Slaská, Lutila a späť do Žiaru nad Hronom.
 
V sobotu 24.6 o 9.30 spoločne odštartujú juniorky aj ženy. Ich trať bude merať 90 km a spoločne absolvujú 4 súťažné okruhy. Trať juniorov bude o čosi dlhšia. Do cieľa musia absolvovať päť okruhov s celkovou dĺžkou 111,5 km. Povel na hromadný štart zaznie o 16. hodine.
 
Nedeľa 25.6. bude vrcholom štvordňového majstrovského podujatia. O 10.00 sa na štart v Žiari nad Hronom postavia muži do 23 rokov spolu s mužmi Elite. Avizovaná účasť Petra Sagana a celej slovenskej a českej pretekárskej špičky bude lákať pozornosť návštevníkov, ako aj divákov televízneho prenosu, ktorý zabezpečí RTVS. Nových majstrov SR a ČR spoznáme po absolvovaní siedmych okruhov, v ktorých odjazdia 195 kilometrov.
 
 
mapa preteky
Mapa trasy časoviek (pre zobrazenie v plnom rozlíšení kliknite tu) (© cyklistika2017.sk)
 
 
Pre fanúšikov
 
Priaznivcom cyklistiky organizátori pripravili niekoľko lákadiel. V nedeľu, počas hlavných pretekov, budú k dispozícii dve fanzóny. Jedna pri štarte a cieli a druhá, na vrchole stúpania za obcou Janova Lehota. V centre pretekov budú prebiehať sprievodné podujatia pre fanúšikov a na deti budú čakať zábavné atrakcie.
 
Kto si bude chcieť osobne vyskúšať majstrovský okruh na bicykli, môže sa zúčastniť otvorených charitatívnych pretekov aj pre neregistrovaných cyklistov. Ich hromadný štart je na programe v sobotu 13.30 a pelotón povedie ambasádor majstrovstiev, Ján Svorada.
 
Štvordňový majstrovský predĺžený víkend bude znamenať pre obyvateľov Žiaru a okolia aj výraznú dopravnú záťaž. Okrem dopravných obmedzení a bezpečnostných opatrení organizátori v súčasnosti pracujú na vytýčení siete záchytných parkovísk pre návštevníkov majstrovstiev. Na nedeľné preteky mužov sa totiž očakáva príchod viac ako niekoľko tisíc fanúšikov.
 
 
ziar program
 
 
Cycling-Info.sk je mediálnym partnerom podujatia...
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop