Aj Vlasov má koronavírus, Okolo Švajčiarska pokračuje bez lídra a troch celých tímov

17.6.2022, 11:30 | Aktuality zo sveta | TASR, lt
Cyklistické preteky Okolo Švajčiarska výrazne zasiahol koronavírus. Pred štartom piatkovej 6. etapy musel pelotón pre pozitívny test opustiť dovtedajší líder celkového poradia Rus Alexander Vlasov. Z rovnakého dôvodu predčasne skončil aj ďalší jazdec stajne Bora-Hansgrohe Nemec Anton Palzer. Tri tímy stiahli v piatok z podujatia svoju kompletnú zostavu.
Powels aj Vlasov odstúpili (© BORA - hansgrohe / Sprintcycling)
Už vo štvrtok odstúpil z pretekovpre koronavírus holandský tím Jumbo-Visma. V piatok hlásilo pozitívne prípady viacero ďalších družstiev - okrem Bory aj Bahrain Victorious, Alpecin-Fenix a UAE Team Emirates, všetky tri tímy sa preto rozhodli na švajčiarskych cestách nepokračovať. V žltom drese lídra pretekov sa preto objaví Jakob Fuglsang z tímu Israel - Premier Tech.
Pravidelné testy odhalili nákazu aj v zoskupení EF Education - EasyPost u kvarteta jazdcov Stefan Bissegger (ktorý bol najväčším favoritom nedeľňajšej časovky), Rigoberto Urán, Hugh Carthy a Alberto Bettiol a covid vyradil z ďalšieho účinkovania i Sebastiana Berwicka, člena Israel - Premier Tech. Ako jeho blízky kontakt potom skončil aj Reto Hollenstein. Tesne pred štartom etapy oznámilo UAE, že ich pozitívnym pretekárom bol Diego Ulissi.
Petrovi Saganovi a tímu TotalEnergies sa problémy, aspoň zatiaľ, vyhýbajú. Uvidíme, či tím nezváži mieru rizika a skutočnosť, že zostávajúce tri etapy už nie sú pre neho vhodné. Mohol by preto odstúpiť. Zatiaľ sa tak nestalo aj preto, že podujatie je prípravou na Tour de France a Peter má v aktuálnej sezóne iba 20 štartov, čo je pred náročnou Grand Tour mimoriadne málo.
Priebežné poradie pretekov pred 6. etapou
1. VLASOV Aleksandr BORA-hansgrohe 22:16:56
2. FUGLSANG Jakob Israel - Premier Tech 00:06
3. THOMAS Geraint INEOS Grenadiers 00:07
4. KRON Andreas Lotto Soudal 00:14
5. KÜNG Stefan Groupama-FDJ 00:16
6. HIGUITA Sergio BORA-hansgrohe 00:16
7. POWLESS Neilson EF Education-EasyPost 00:28
8. GROßSCHARTNER Felix BORA-hansgrohe 00:40
9. REICHENBACH Sebastien Groupama-FDJ 00:43
10. LEKNESSUND Andreas Team DSM 00:44
 
Náš eshop