Sociálne siete počas Tour: Internet chŕli vtipy na adresu Van Aerta, Thomasa či prilieb Specialized

2.7.2022, 08:30 | Aktuality zo sveta | Peter Matis
tdf2020 banner update
Neoddeliteľnou súčasťou dnešnej modernej doby sú sociálne siete, na ktorých majú všetci priestor vyjadriť sa ku všetkému. Sú tak aj miestom, kde sa dajú rozoberať rôzne úkazy, ktorých svedkami sme boli počas prvej etapy najprestížnejšívh cyklistických pretekov sveta. Prvý žltý dres zobral prekvapivo Yves Lampaert, ktorý ho vyfúkol slávnejšiemu krajanovi Woutovi Van Aertovi a v cieli ukázal nefalšovanú radosť. Okrem tohto hlavného príbehu zaujali i Thomasova odevná chyba či zaujímavá prilba z dielne Specialized.
Yves Lampaert využil lepšie povetrnostné podmienky pri svojom neskoršom štarte a šokujúco porazil Wouta Van Aerta, v momente keď jazdca Jumba už mnoho ľudí vyhlasovalo za víťaza. V cieli ukázal obrovskú a úprimnú radosť, no a na jeho prekvapujúce víťazstvo veľmi rýchlo zareagoval aj celý Twitter. 
Mnoho vtipných obrázkov vzniklo aj na adresu Auréliena Paret-Peintreho, domáceho cyklistu z tímu Ag2r. Francúz pritom nevyrobil žiadny problém či nezajazdil dobrý výsledok, no zaujalo jeho miesto na štartovej listine. Ocitol sa totižto v pozícii tesne pred trojlístkom topfavoritov Ganna-Van Aert-Pogačar, ktorí ho tak naháňali po trase. 
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
Úsmevná príhoda, teda aspoň pre nezaujatých fanúšikov, sa prihodila Geraintovi Thomasovi. Brit jazdí za tím Ineos, ktorý je známy svojím dôrazom na detaily. Ich časovkárska kombinéza je považovaná za najlepšiu a stojí približne 3000 dolárov. Škoda, že nám ju Thomas nemohol ukázať, keď si zabudol pred štartom vyzliecť svoju pláštenku... Sám to však zobral s nadhľadom a v cieli len povedal, že kvôli nechcenému doplnku musel ,,zákruty vyberať ako jeho manželka". Ktovie koľko sekúnd ho táto chyba stála, veď aj s týmto hendikepom dokončil v Top 20 s minimálnou stratou na najlepších.
- reklama -
- reklama -
Veľmi preberanou témou boli i prilby z dielne Specialized, ktoré nosili zástupcovia tímov Bora-Hansgrohe, Quick-Step Alpha Vinyl či TotalEnergies, aj s našim Petrom Saganom. Chrániče hláv mali v sebe zakomponovanú akúsi kuklu, ktorá mala podľa všetkého zlepšiť aerodynamiku pretekárov. Kvôli svojmu vzhľadu sa však veľmi rýchlo stala predmetom vtipných narážok fanúšikov. 
 
Náš eshop