Quick-Step podpísal zmluvy s Merlierom, Hirtom a Pedersenom

4.8.2022, 16:30 | Aktuality zo sveta | TASR, Lukáš Timko
Quick-Step podpísal zmluvy s Merlierom, Hirtom a Pedersenom
Jan Hirt na Gire (© LaPresse/Marco Alpozzi)

Quick-Step - Alpha Vinyl sa od budúcej sezóny posilní o trojicu Tim Merlier, Jan Hirt a Casper Pedersen. Lefevere tak získava spoľahlivého šprintéra, veľmi potrebného špičkového vrchára aj tempársky talent, ktorému sa ale posledný rok nedarí.

Merlier podpísal kontrakt do roku 2025 a do tímu prinesie najmä svoje šprintérske kvality. 29-ročný Belgičan doteraz pôsobil v drese Alpecinu, v ktorom si pripísal etapové víťazstvá na Tour de France i Giro d´Italia ako aj na Tirreno-Adriatico či Okolo Beneluxu. Na konte má aj víťazstvá v klasikách Bruggy - De Panne, Bredene Koksijde či Danilith Nokere Koerse. Dokopy nazbieral v kariére 22 triumfov. V júni zvíťazil aj na národnom šampionáte a tak bude mať Quick-Step v tíme oboch belgických majstrov. Remco Evenepoel drží titul v časovke.
Tim Merlier (© LaPresse/Marco Alpozzi)
O odchode Merliera do Quick-Stepu sa špekulovalo dlho. Alpecin aj preto uprednostnil na Tour de France Jaspera Philipsena a ako sa ukázalo, urobil veľmi dobre. Merlier bude v Quick-Stepe dvojkou k Fabiovi Jakobsenovi a naradí tak Marka Cavendisha, s ktorým tím už dlho nepočíta.

31-ročný Čech Hirt je špecialista do hôr. Svoje vrchárske kvality ukázal tento rok, keď sa stal celkovým víťazom Okolo Ománu a skončil šiesty na Gire, kde vyhral aj 16. etapu. S Quick-Stepom podpísal zmluvu do roku 2024 a bude zrejme lídrom na niektorých týždenných etapákoch či ponúka sa ako podpora Evenepoelovi na Grand Tours.
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
O päť rokov mladší Dán Pedersen sa dohodol na dvojročnom kontrakte. Bývalý európsky šampión do 23 rokov má medzi profesionálmi na konte dva víťazstvá, najväčší úspech dosiahol v roku 2020, keď triumfoval na jednej z najstarších klasík sveta Paríž - Tours. Tento rok sa mu ale vôbec nedarí. Má veľmi slabé výsledky.

"Sme naozaj spokojní s tým, čo sa nám podarilo a že sme dokázali podpísať troch kvalitných jazdcov, ktorí v najbližších rokoch posilnia náš tím," uviedol pre oficiálnu stránku šéf tímu Patrick Lefevere.
 
Náš eshop