Tiesj Benoot spadol na tréningu a pre viaceré zlomeniny má po sezóne

9.8.2022, 14:30 | Aktuality zo sveta | TASR, lt
Belgický cyklista Tiesj Benoot utrpel niekoľko zlomenín po nehode na vysokohorskom sústredení v talianskom meste Livigno. Nešlo o zrážku s autom.

Portál Het Laatste Nieuws tvrdí, že príčina a presný rozsah zranení nie sú jasné, ale jazdec tímu Jumbo-Visma nie je v ohrození života. Benoot spadol v pondelok počas tréningu, čo malo podľa ďalších belgických médií za následok niekoľko zlomenín a predčasný koniec sezóny 2022. "Pri nehode neboli zasiahnuté žiadne životne dôležité orgány. Presný rozsah jeho zranení nie je známy," uviedol portál. Iné médiá tvrdia, že Benoot utrpel zlomeninu krčných stavcov, čo potvrdil samotný pretekár na sociálnej sieti.
Tiesj Benoot na Tour (© A.S.O. / Charly Lopez)
Belgičan vyhral v roku 2018 Strade Bianche, na čo nadviazal o dva roky neskôr celkovým druhým miestom a ziskom zeleného dresu na pretekoch Paríž-Nice. V decembri minulého roka skončil v nemeckom tíme DSM a neskôr prestúpil do belgického Jumbo-Visma, s ktorým pred Tour de France predĺžil zmluvu až do konca roka 2025. V tejto sezóne sa postavil trikrát na stupne víťazov a najmä pomohol Jonasovi Vingegaardovi k triumfu na Tour.
 
Náš eshop