Zranenia hlásia Gesink, Harper, Moscon či Meeus, sezónu ani nezačali Cort či Juan López

25.1.2023, 13:00 | Aktuality zo sveta | Jakub Hlubek
Napriek tomu, že sezóna sa ešte len rozbieha, niekoľko cyklistov sa už musí liečiť zo zranení. Z Tour Down Under odstúpilo viacero jazdcov. Robert Gesink si zlomil sedaciu kosť. Chris Harper a Gianni Moscon odišli so zlomeninami kľúčnej kosti a Bora prišla o Jordiho Meeusa, ktorý má otras mozgu. Pre zranenia zo sústredení musia odložiť štart sezóny Juan Pedro López aj Magnus Cort. 
17. januára počas tímového sústredenia v Španielsku skončil na zemi Juan Pedro López (Trek - Segafredo). Pri páde si zlomil kľúčnu kosť a v piatok absolvoval operáciu, ktorá bola úspešná. Španiel mal sezónu odštartovať na Okolo Valencie, ale pauzovať bude minimálne do konca februára. Tento rok má absolvovať debut na Tour de France. Vlani zaujal výkonmi na Giro d'Italia, kde desať dní nosil ružový dres, napokon skončil desiaty a stal sa najlepším mladým jazdcom. 
Bohatá na pády bola prvá etapa Tour Down Under. Najprv skončil na zemi Robert Gesink. Víťaz oboch kanadských jednorázoviek spadol priamo z čela pelotónu a spoločne s ním skončili na zemi ďalší traja jazdci. Pri páde si privodil zlomeninu sedacej kosti. Zranenie si nevyžiadalo operačný zákrok a predvčerom sa prvýkrát posadil na trenažér. Ako informuje Wielerflirts, Gesink by sa do súťažného diania mohol vrátiť na Okolo Katalánska. 
Ďalším nešťastníkom je Chris Harper. Nová posila Jayco AlUla skončila na zemi tesne pred záverečným dojazdom. Niekdajší jazdec Jumba-Visma si pri páde privodil zlomeninu kľúčnej kosti a na pretekoch ho neuvidíme minimálne do marca. Spoločne s ním spadol aj Jordi Meeus (Bora - hansgrohe). Belgický šprintér a druhý muž Schwalbe Classic utrpel otras mozgu. Do súťažného diania by sa mal vrátiť na klasike Vuelta de Murcia. V priloženom tweete môžete vidieť spomínaný pád. 
V tretej etape po kolízii s tímovým spolujazdcom Leonardom Bassom spadol Gianni Moscon (Astana Kazachstan). Víťaz Tour of Guangxi z roku 2018 si podobne ako López a Harper zlomil kľúčnu kosť a musel absolvovať operáciu v Adelaide. Na rozdiel od menovaných cyklistov by mal pauzovať iba štyri týždne. Štart na Strade Bianche by tak mal stihnúť bez problémov.  
Štart sezóny musí odložiť Magnus Cort Nielsen. Víťaz desiatej etapy na vlaňajšej Tour de France mal prvé súťažné kilometre absolvovať dnes na klasike Trofeo Calvia, ale proti bolo koleno. „Už dlhší čas bojujem s kolenom, ktoré nerobí to, čo chcem. Neviem, kedy teraz začnem sezónu. Nebude to tu na Malorke, ako bolo v pláne," prihovoril sa jazdec EF Education svojim fanúšikom na Instagrame.  
 
Náš eshop