Brno - Velká Bíteš: Zvíťazil bývalý dráhar Kelemen, Štoček deviaty, Haas siedmy v U23

26.3.2023, 13:00 | Slovensko a Slováci | Jakub Hlubek
Devätnásť slovenských cyklistov absolvovalo klasiku Velká Bíteš - Brno - Velká Bíteš, ktorá mala 170 kilometrov. Dlho to vyzeralo tak, že o triumf bude bojovať unikajúca trojica. Lenže ATT Investments aj s Matúšom Štočkom v závere roztrhali balík a ich prácu pretavil vo víťazstvo Pavel Kelemen. Štoček si prišiel po deviatu priečku. Do Top 10 medzi jazdcami do 23 rokov sa dostal Christian Haas. Marek Čanecký bol súčasťou úniku. 
Cieľová fotografia (© Jan Brychta/TJ Favorit Brno)
Na štarte klasiky, ktorá patrí do pohára Škoda Cup, nechýbal ani náš kontinentálny tím RRK Group - Pierre Baguette - Benzinol. Ten zastupovalo šesť pretekárov z Česka a Slovenska. Šiesti Slováci reprezentovali klubový celok Cycling Academy Trenčín. V drese ATT Investments nechýbal na pretekoch ani Matúš Štoček. Spomedzi českých tímov boli prítomné všetky tri kontinentálne zoskupenia. 
Po štarte sa dopredu vydal Martin Voltr (RRK Group), ale neskôr sa vrátil späť. Vedúcu skupinu napokon vytvorili Richard Habermann (AC Sparta Praha), Tomáš Kalojíros (ZPCyklo Proofy Cycling Team), Michal Lapsa (TC Chrobry Scott Glogow) a Eric Inkster (Bialini Gomola CCN). Po prvom okruhu, ktorý mal sedemdesiat kilometrov, mali náskok dvoch minút a tridsiatich sekúnd. 
Druhý okruh mal 38 kilometrov. Počas neho rozšírili vedúcu skupinu aj Jan KašparJiří Petruš (2x ATT Investments), Daniel MrázMichael Boroš (2x Elkov - Kasper), Marek Čanecký (RRK Group), Artosz Rudyk (Voster ATS Team), Michael Kollert (Xeelo Cycling Team), Pawel Szosztka (Lubielske Perla Polski), Jakub Říman (DK Bikeshop Racing Team). Naopak, vypadol odtiaľ Lapsa
- ponuka ehopu -
- ponuka eshopu -
Pelotón ťahali jazdci ATT Investments vrátane Štočka, ale naplno nešli. Vedúca skupina sa rozdelila a dopredu vyrazili BorošPetruš Szosztka. Osemnásť kilometrov pred cieľom strácalo polminútu kvinteto aj s Čaneckým. 1:25 bolo manko balíka, kde boli Martin VoltrChristian HaasAndrej LiškaAdam Foltán (4x RRK Group), Samuel Kováč (Cycling Academy) a Matúš Štoček (ATT Investments). 
ATT Investments v závere rozbil pelotón, dobehol všetkých unikajúcich jazdcov a v záverečnom šprinte malej skupiny sa radoval niekdajší dráhar Pavel Kelemen. Druhý skončil Dominik Neuman (Elkov), tretí finišoval Richard Holec (TUFO Pardus Prostějov). Pod pódiom zostali Matej Paterski (Voster ATS Team) a Pawel Szosztka (Lubielske Perla Polski). Na deviatom mieste skončil Matúš Štoček
Odchovanec akadémie Petra Sagana bol najlepším Slovákom. Pelotón stratil 28 sekúnd a na 20. mieste skončil Adam Foltán. V pelotóne finišovali aj Christian HaasSamuel KováčMartin Voltr Marek Čanecký. Prvý menovaný skončil na siedmej priečke v kategórii do 23 rokov. Do minútovej straty na víťaza sa zmestil aj Adam Liška. Do cieľa s mankom siedmich minút prišiel aj Juraj Karas (PROefekt).
 
Náš eshop