Pogačara po operácii prepustili z nemocnice, Tour by nemala byť ohrozená

24.4.2023, 17:00 | Aktuality zo sveta | TASR, lt
Slovinský cyklista Tadej Pogačar je rád, že z pádu v nedeľňajších pretekoch Liége - Bastogne - Liége vyviazol iba so zlomeným zápästím. Dvojnásobný víťaz Tour de France musel z podujatia odstúpiť na 85. kilometri, v pondelok sa v belgickom Genku podrobil operácii.
"Bola to bláznivá nehoda a môžem hovoriť o šťastí, že som z nej vyviazol iba so zlomeným zápästím. Mikkel Honore dopadol oveľa horšie ako ja, želám mu skoré uzdravenie. Dúfam, že sa čoskoro opäť vrátim do súťažného kolotoča," citovala AFP slová, ktoré Slovinec napísal na svojom instagrame.

"Vzhľadom na povahu zranenia potrebuje približne šesť týždňov na zotavenie. Potreboval malú skrutku na zarovnanie úlomkov kostí. Zákrok bol úspešný a rekonvalescenciu začne doma," uviedol šéf lekárskeho tímu Adrian Rotunno. Liége bol pre neho posledný štart v jarnej časti sezóny. Najbližšie sa mal predstaviť na domácom etapáku Okolo Slovinska v polovici júna a potom ho čaká Tour de France. To by teda mal stihnúť.
24-ročný pretekár, ktorý predtým triumfoval na klasikách Amstel Gold Race a Valónsky šíp, tak nezískal zriedkavé triple. Nenapodobnil Davida Rebellina a Philippa Gilberta, ktorí doteraz ako jediní vyhrali v jednej sezóne všetky tri najstaršie klasiky.
 
Náš eshop