SP: Junior Riška ovládol preteky v Krupine, kritériá v Dudinciach a Žiari vyhrali Koblížek a Čanecký

2.5.2023, 14:00 | Slovensko a Slováci | Juraj Janoťák
Počas predĺženého víkendu sa uskutočnili tri kolá v rámci Slovenského pohára na ceste. Na programe boli dve kritéria, a to v sobotu v Dudinciach a v pondelok v Žiari nad Hronom. V nedeľu sa išli klasické preteky jednotlivcov v okoli Krupiny. 
sobota 29. apríla – Dudince

Muži

Poslednú aprílovú sobotu sa išlo v Dudinciach kritérium. Muži v ňom urobili 24 okruhov. Bodovanie bolo klasické, a to, pri každom treťom prejazde cez cieľ víťaz získal päť bodov, druhý tri, tretí dva a štvrtý jeden. Pri každom prejazde cez cieľ sa dával jeden bod. Bodovanie v záverečnom okruhu bolo desať bodov pre víťaza, šesť pre druhého, štyri pre tretieho a dva body pre štvrtého. 

Okruh v Dudinciach nebol technicky náročný, obsahoval sedem zákrut, šesť z nich bolo ľavotočivých. V najsledovanejšej kategórii sa pôvodne prihlásilo do kritéria 55 cyklistov, lenže Tomáš Badinský (PROefekt team) a Česi Dominik Prudek a Šimon Vaníček (2x RRK GROUP PIERRE BAGUETTE BENZINO) nakoniec kritérium neabsolvovali. 
Koblížek bol suverénny v kritériu v Dudinciach (© Ján Melicher)

Medzi mužmi bolo kritérium v Dudinciach jednoznačnou záležitosťou. Zástupca českej cyklistickej školy Matyáš Koblížek (TUFO PARDUS Prostějov) už ďaleko pred cieľom kritéria rozhodol o svojom víťazstve. Celkovo sa mu podarilo pozbierať 41 bodov z celkového množstva 61 bodov. Prakticky v poslednom kole sa už o svoju výhru nemusel báť. 

Oveľa väčšia dráma bola v bitke o druhé miesto. Zapojili sa doň traja slovenskí cyklisti, a to Andrej Líška s Marekom Čaneckým (2x RRK GROUP PIERRE BAGUETTE BENZINOL) a Lukáš Kubiš (Dukla Banská Bystrica). Druhý nakoniec bol Kubiš so 16 bodmi, ktorý len o jeden bod zdolal Čaneckého. Líška počas kritéria pozbieral 13 bodov. 

Juniori

Pred mužmi svoje kritérium absolvovali juniori, ktorí na úplne rovnakom okruhu dlhom jeden a pol kilometra urobili 21 kôl, v hre tak bolo maximálne 54 bodov. Do kritéria v Dudinciach sa prihlásilo 44 cyklistov zo Slovenska, Česka a Maďarska. 

U juniorov sa bojovalo o výhru až do posledného prejazdu cez cieľ. Ešte v poslednom kole aspoň teoretickú šancu vyhrať mali štyria cyklisti. Samuel Fedor (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s) mal v rukách najlepšie karty a nakoniec ich dokázal využiť. Celkovo sa mu podarilo v kritériu pozbierať 23 bodov, čo však nebola ani polovica z celkového možného množstva.   
Fedor vyhral kritérium juniorov o päť bodov pred maďarským súperom (© Ján Melicher)

Medzi juniormi tak zostalo víťazstvo doma, no najväčším súperom Fedora bol maďarský zástupca András Gusztáv Pakot (Kőbánya Cycling Team). Jemu sa podarilo získať 18 bodov, mal tak o päť bodov menej ako víťaz. Tretí skončil Róbert Jackuliak (MŠK Žiar nad Hronom - Cyklistický klub), ktorému na druhé miesto chýbali tri body. 

Ženy a juniorky

Kvalitné medzinárodné zastúpenie bolo aj v spojených pretekoch žien a junioriek. Celkovo si svoje bicykli na štart priviedlo 19 účastníčok z troch krajín. Okrem domácich reprezentantiek sa v kritérium predstavili české a maďarské cyklistky. Ženy a juniorky v spojených pretekoch urobili na okruhu v Dudinciach celkovo 15 kôl. V hre mali maximálne 40 bodov. 

Presnú polovicu z nich získala Simona Bodoríková (CK EPIC DOHŇANY), ktorá tak vypálila rybník všetkým zúčastneným ženám. Bodoríková totiž spadala aj do kategórie junioriek a dvadsať bodov jej stačilo k víťazstvu v oboch kategóriách. Terézia Ciriaková (CyS - Akadémia Petra Sagana) ešte v poslednom kole pokukovala po víťazstve, no nakoniec o päť bodov skončila druhá. 
Šprint najsilnejších žien, respektíve junioriek v kritériu (© Ján Melicher)

Za vyššie spomenutými dámami bola Maďarka Réka Tóthová (DSI Cycling Team), ktorej chýbal jeden bod na druhú Ciriakovú. Treťou najlepšou Slovenkou bola Anna Ržoncová (CK EPIC DOHŇANY), s 12 bodmi obsadila štvrtú priečku. Všetky štyri cyklistky spadali nielen do kategórie žien, ale aj junioriek. Až na šiestom mieste bola pretekárka spadajúca iba do ženskej kategórie.  

Kadeti a kadetky

Presne 60 cyklistov sa prihlásilo do kritéria v kategórii kadetov. Tí urobili v Dudinciach 15 kôl. Najlepším kadetom bol Maroš Čerťaský (MŠK Žiar nad Hronom - Cyklistický klub), ktorému v kritériu podarilo pozbierať 15 bodov. Druhý bol Tadeáš Cesnek (CyS - Akadémia Petra Sagana), tretí skončil Tobias Hajkovský (CK MŠK Kežmarok).
Trio najlepších kadetov v kritériu v Dudinciach (© Ján Melicher)

Medzi kadetkami štartovalo 15 slečien a aj v tejto kategórii sa podarilo vyhrať domácej zástupkyni. Bola ňou Nina Andacká (CK SLAVKO BRATISLAVA), ktorá počas deviatich kôl získala 19 bodov. Druhú priečku obsadila Češka Daniela Hezinová (SportRaces Cycling Team) a tretia zas Maďarka Málna Mudra (Green Riders Cycling Team). 

Starší žiaci, žiačky a mladší žiaci

Deväť kôl urobili aj starší žiaci. Spomedzi 40 účastníkov bol najpoctivejším zberačom bodov Timotej Michalík (Športový klub Topoľčianky). Na stupňoch víťazov mu robili spoločnosť jeho tímoví kolegovia Milan Húsenica a Martin Stano. Michalík získal 19 bodov, Húsenica jedenásť a Stano deväť. Štvrtý Peter Vlček (PROefekt KOŠICE) mal päť. 

Medzi žiačkami, ktoré urobili šesť kôl, mal najväčšiu dôležitosť posledný okruh. Víťazstvo v ňom zaznamenala Emma Galovičová (CyS - Akadémia Petra Sagana), celkovo tak získala 12 bodov. Stačilo jej to k víťazstvu v celom kritériu. Romana Bortelová (CYKLISTICKÁ TOUR) bola druhá, Karolína Bortelová (CYKLISTICKÁ TOUR) tretia. 

Šesť kôl urobili na okruhu v Dudinciach aj pretekári spadajúci do kategórie mladších žiakov. Platilo tak rovnaké pravidlo ako u žiačok. Posledné kolo bolo rozhodujúce a najviac síl do neho našetril Maďar Daniel Szilasi (Superior Racing Team). Okrem výhry v poslednom kole bol prvý aj pri troch ďalších prejazdoch. Druhý skončil Matej Galovič (CyS - Akadémia Petra Sagana), tretí Denis Sakmár (CYKLO SPIŠ).

Mini chlapci a dievčatá

V Dudinciach organizátori mysleli aj na najmladšie kategórie. Medzi chlapcami sa na štart postavili šiestu pretekári. Išli sa dve kolá. Najlepším chlapcom v kategórii Mini bol Nikolaj Galovič (CyS - Akadémia Petra Sagana), ktorý v šprinte zdolal Matúš Kadák (CK EPIC DOHŇANY) a tretí skončil Timotej Šatka (CK EPIC DOHŇANY). 

U dievčat súťažila iba Luisa Belicová (CK Olympik Trnava), ktorej stačilo prejsť dve kolá a zvíťazila. 
 
nedeľa 30. apríla – Krupina

Muži a juniori

Organizátori si pre najsledovanejšiu kategóriu pripravili poriadne náročnú trasu. Skladala sa z dvoch okruhov, dlhší meral 47 kilometrov a jeho dominantou bolo jedno stúpanie, menší meral 18 kilometrov a aj na ňom sa nachádzal jeden kopec. Muži a juniori v spoločných pretekoch museli prejsť 130 kilometrov. Najskôr išli dvakrát veľké okruhy, po nich dva malé. Celkovo zdolali necelé dve tisícky výškových metrov.

V Krupine sa okrem slovenských cyklistov predstavili aj pretekári zo susedných krajín. Na štarte nechýbali českí, maďarskí, poľskí alebo rakúski reprezentanti. Celkovo si prihlášku do pretekov podalo 114 cyklistov, no nakoniec preteky absolvovalo 113 účastníkov. Patrik Antal (MŠK Žiar nad Hronom - Cyklistický klub) sa na štart nedostavil. 
Úvodné kilometre pretekov mužov a juniorov (© Ján Melicher)

Muži a juniori štartovali desať minút po desiatej hodine doobeda. Preteky mali však netradičný priebeh. Nikomu sa nepodarilo dostať do úniku, od začiatku sa tak vpredu pohyboval pelotón. Organizátori na trasu pretekov umiestnili aj jednu rýchlostnú prémiu. Nachádzala sa v Krupine na 47. kilometri. Víťazstvo na nej si pripísal Martin Haring (RRK GROUP PIERRE BAGUETTE BENZINOL). 

Už v tom čase chýbalo pár cyklistov v hlavnej skupine. V druhom kole na väčšom okruhu sa však úplne zmenila situácia na trati a začalo sa poriadne súťažiť. V stúpaní sa pelotón roztrhal na viacero skupín a začali sa ukazovať najsilnejšie články v ňom. Ako najsilnejší sa vyprofilovali Richard Riška (CK EPIC DOHŇANY) a Marek Čanecký (RRK GROUP PIERRE BAGUETTE BENZINOL).
Riška, Čanecký a Kubiš útočia v stúpaní (© Ján Melicher)

Za nimi sa pohyboval osamotený Čech Ondřej Pokorný (TUFO PARDUS Prostějov), za ním operovala štvorčlenná skupina v zložení Samuel Fedor (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s.), Lukáš Kubiš (Dukla Banská Bystrica), Andrej Líška (RRK GROUP PIERRE BAGUETTE BENZINOL) a bol tam aj Maďar András Gusztáv Pakot (Kőbánya Cycling Team).

Riška a Čanecký vpredu netaktizovali, spolupracovali a udržovali si svoj náskok pred Pokorným a ďalšími skupinami. Český pretekár strácal viac ako minútu a pol, skupina s Kubišom, Líškom a Fedorom mala manko o minútu väčšie. Dvojica vpredu prišla do posledného kilometra o dve minúty skôr ako Pokorný a o víťazstvo si nakoniec zašprintovala. Viac síl v závere mal Riška a zvíťazil. Pokorný skončil tretí, pretože skupina za ním sa k nemu nedokázala vrátiť.
Richard Riška vyhráva šprint pred Marekom Čaneckým (© Ján Melicher)

Richard Riška bol víťazom nielen v kategórii mužov, ale aj juniorov. V tejto kategórii na druhom mieste skončil András Gusztáv Pakot, ktorý vyhral šprint v skupine s Lukášom Kubišom, Samuelom Fedorom a Andrejom Líškom. Z tejto trojice slovenských pretekárov spadal medzi juniorov ešte Fedor, ktorý tak obsadil tretiu priečku v tejto vekovej kategórii. Celkovo bol piaty.  

Ženy, juniorky a kadeti

Tieto kategórie sa v spojených pretekoch museli popasovať s obomi okruhmi rovnako ako muži a juniori. Ženy, juniorky a kadeti však urobili jedno kolo na väčšom okruhu a rovnako jedenkrát krúžili na malom okruhu. Celkovo tak ich trasa merala 65 kilometrov, čo bola presná polovica z toho, čo museli ísť muži a juniori. Štartovali päť minút po mužoch. 
Rozhodujúci únik v pretekoch kadetov sa vytvoril hneď po štarte (© Ján Melicher)

Na štarte bola poriadna masa pretekárov. Celkovo na štarte stálo 89 účastníkov a účastníčok, pričom 67 bolo kadetov a 22 žien s juniorkami. Pôvodne mala štartovať aj Katarína Basárová (Cycling Academy Trenčín), no nakoniec sa v pretekoch nepredstavila. 

Krátko po štarte pretekov sa pred hlavnou skupinou ocitli piati cyklisti, všetci to boli kadeti. Do úniku sa dostali Branko Babic, Dominik Sochan (2x CK CYKLOGLAJZA BB), Jakub Javor (CK EPIC DOHŇANY), Maroš Čerťaský (MŠK Žiar nad Hronom - Cyklistický klub) a Jakub Mikuš (Slávia Trenčín). Za nimi hlavné pole dlho pokope nezostalo a postupne sa začalo rozpadávať. 
Šprint troch najlepších kadetov vyhral Babic (© Ján Melicher)

Z pohľadu pretekov kadetov bol vznik úniku rozhodujúcim momentom, pretože sa do neho dostal aj neskorší víťaz. Čerťaský a Javor z čela vypadli, prvý menovaný sa dokázal udržať v skupine prenasledovateľov, Javor v nej bol až do finále, no potom zo skupiny vypadol a nakoniec finišoval na 13. priečke. 

Babic, Sochan a Mikuš spoločne prišli na cieľovú rovinku, aj keď celok CK CYKLOGLAJZA BB mal v čelnej skupine prevahu. Mohli tak Mikušovi nastupovať, no ten si všetky nástupy postrážil a následne si proti obom zašprintoval o víťazstvo. V ňom sa však musel skloniť pred silou Babica, ktorý tak vyhral kategóriu kadetov. Mikuš bol druhý, Sochan tretí. 
Tri najlepšie ženy, respektíve juniorky (© Ján Melicher)

Preteky žien a junioriek sa taktiež museli rozhodnúť v šprinte. No zapojili sa do neho len dve dámy, Sofia Ungerová (Cycling Academy Trenčín) a Viktória Chladoňová (CLIMBERG SPORT TEAM) sa ako jediné dokázali udržať v druhej väčšej skupine kadetov. Ungerová bola v špurte rýchlejšia. Tretia skončila Natália Kušnírová (RRK GROUP PIERRE BAGUETTE BENZINOL development), ktorá prišla do cieľa o štyri minúty neskôr Ungerová. Všetky tri spadali aj do kategórie junioriek. 

Starší žiaci a kadetky 

Účastníci spojených pretekov starších žiakov a kadetiek sa už na malom okruhu neukázali. Pre nich organizátori pripravili trasu iba na veľkom okruhu, kde urobili jedno kolo. Celkovo tak ich preteky merali presne 47 kilometrov. Obe kategórie už nemali priestor na chyby a zaváhania. Na štarte bolo 15 kadetiek a 46 starších žiakov. 
Húsenica a Michalík pretínajú cieľovú čiaru spoločne (© Ján Melicher)

V oboch kategóriách kto chcel vyhrať, musel byť vpredu celý čas. Pelotón sa rozpadol hneď na začiatku. Vpredu sa vyprofilovala najsilnejšia dvojica, v ktorej boli iba zástupcovia tímu Športový klub Topoľčianky. Boli nimi Milan Húsenica a Timotej Michalík. O víťazstvo nebojovali, cieľovú čiaru preťali držiac sa okolo ramien. Nakoniec o milimetre vyhral Húsenica.  

Minútu za nimi sa nachádzali Čech Tadeáš Pazourek (Cycling Academy Tábor), Jakub Záchenský (CyS - Akadémia Petra Sagana) a Tadeáš Rybanský (MŠK Žiar nad Hronom - Cyklistický klub), ktorí tak bojovali už iba o tretiu priečku. Šprint o ňu vyhral český zástupca, pre Záchenského sa ušla štvrtá priečka a Rybanský bol piaty.
Daniela Hezinová prichádza do cieľa osamotená (© Ján Melicher)

U kadetiek sa o víťazke rozhodlo ďaleko pred cieľom. Češka Daniela Hezinová (SportRaces Cycling Team) sa ako jediná dokázala udržať v skupine s Pazourekom, z nej si vystúpila až v poslednom kilometri, aby oslávila svoj triumf osamote. Aj druhé miesto získala česká pretekárka, bola ňou Antonie Cermanová (CK Příbram Fany Gastro). Tretia bola Nina Andacká (CK SLAVKO BRATISLAVA).

Žiačky a mladší žiaci

Preteky žiačok a mladších žiakov prebiehali na úplne inom okruhu ako všetky ostatné kategórie. Ich trasa merala necelých 25 kilometrov a nebola tak náročná, čo sa týka výškových metrov. Medzi žiačkami zvíťazila Emma Galovičová (CyS - Akadémia Petra Sagana), ktorá preťala cieľovú čiaru o štyri sekundy skôr ako Karolína Hajduková (CK EPIC DOHŇANY). Tretia Karolína Bortelová (CYKLISTICKÁ TOUR) stratila už cez dve minúty.

U mladších žiakov vyhral Matej Galovič (CyS - Akadémia Petra Sagana), ktorý zaznamenal na sekundu rovnaký čas ako víťazka medzi žiačkami. Maďar Daniel Szilasi (Superior Racing Team) bol druhý najlepší mladší žiak, no o túto pozíciu si musel zašprintovať so Šimonom Tkáčom (Športový klub Topoľčianky), Nikolajom Galovičom (CyS - Akadémia Petra Sagana) a Matúšom Behanom (CK EPIC DOHŇANY). Tkáč skončil tretí. 
pondelok 1. máj – Žiar nad Hronom

Muži

Na sviatok práce sa pretekári presunuli z Krupiny do Žiaru nad Hronom, kde sa išlo ďalšie kolo Slovenského pohára na ceste. Opäť bolo na programe kritérium. V Žiare nad Hronom organizátori nachystali pre účastníkov jednoduchý mestský okruh v tvare obdĺžnika. Meral niečo cez jeden kilometer. Muži na ňom urobili 30 okruhov.

Na štarte mužskej kategórie bolo 21 pretekárov. Pôvodne mali štartovať aj Adam Gajdošík (RRK GROUP PIERRE BAGUETTE BENZINO) a Tomáš Ševečka (CK Olympik Trnava), ale vo výsledkovej listine pri ich mene svietilo DNS, teda kritérium nešli. Rovnako ako v Dudinciach alebo Krupine, aj v Žiare nad Hronom sa predstavila medzinárodná konkurencia.

Dôležitou správou bolo, že suverénny víťaz kritéria z Dudiniec Matyáš Koblížek (TUFO PARDUS Prostějov) v Žiari neštartoval. Šancu vyhrať tak dostali ďalší. Najlepšie sa jej chopili Marek Čanecký a Adam Foltán (2x RRK GROUP PIERRE BAGUETTE BENZINOL). Poctivo zbierali body aj Čech Marek Majdanics (CK Příbram Fany Gastro) a Lukáš Kubiš (Dukla Banská Bystrica).

Kubiš nakoniec pozbieral 19 bodov, čo mu stačilo na štvrtú priečku. Iba o jeden bod viac mal Majdanics, ktorý tak narušil čisto slovenské stupne víťazov. Duo z celku RRK GROUP PIERRE BAGUETTE BENZINOL si od začiatku kritéria išlo svoje vlastné preteky. Čanecký mal 37 bodov a zvíťazil. Foltán zaznamenal 30 bodov.  
 
Juniori

Poriadnu porciu bodov mali v ponuke aj cyklisti v juniorskej kategórii. Tí na okruhu v Žiari nad Hronom urobili celkovo 24 okruhov, takže maximálny počet bodov, ktorý mohol získať jeden pretekár bol 61 bodov. Medzi juniormi už štartovala skoro čisto slovenská smotánka, spomedzi 23 účastníkov bol iba jeden zo zahraničia. Bol ním Maďar László Peterman (DSI Cycling Team).

Medzi juniormi sme sledovali dominanciu jedného pretekára. Zo 61 možných bodov až 47 získal Samuel Fedor (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s.). Ten pri vstupe do posledného kola už vedel, že ho o výhru v kritériu môže pripraviť len pád, ktorý by mu zabránil preťať cieľovú čiaru. To sa však neudialo a Fedor si s veľkou pohodou prišiel po víťazstvo.

Súboj o víťazstvo sa tak rozhodlo už ďaleko pred koncom. Zaujímavejšia bola bitka o ďalšie pódiové umiestnenia. Zálusk na ne si robili Roman Vaľo (CyS - Akadémia Petra Sagana), Tomáš Hodulík (CK Olympik Trnava) a tiež domáci Róbert Jackuliak (MŠK Žiar nad Hronom - Cyklistický klub). Posledný menovaný získal desať bodov, čo mu stačilo na štvrtú priečku. Druhý bol Vaľo, ktorý mal 19 bodov. Hodulík na treťom mieste mal 11 bodov.

Ženy a juniorky

V spojenom kritériu pre ženy a juniorky štartovalo jedenásť dám, pričom desať z nich spadalo do kategórie junioriek. Iba Češka Sára Krochmaĺová (SPORTCOMPLEX BŘECLAV) nesúťažila v kategórii junioriek. Pôvodne mala štartovať ešte jedná čisto ženská účastníčka, no Kristína Tichá (CyS - Akadémia Petra Sagana) nakoniec kritérium v Žiari nešla. Ženy a juniorky urobili na okruhu 18 kôl. 

Kritérium žien a junioriek tak režírovali hlavne juniorky, menovite Simona Bodoríková (CK EPIC DOHŇANY), Maďarka Réka Tóthová (DSI Cycling Team) a aj Natália Kušnírová (RRK GROUP PIERRE BAGUETTE BENZINOL). Tieto tri dámy si od začiatku budovali náskok pred ostatnými pretekárkami. 

Víťazstvo zaznamenala Bodoríková, no musela oň bojovať až do záverečného okruhu. Pretekárka z tímu CK EPIC DOHŇANY získala 25 bodov, iba o tri body viac ako maďarská súperka. Kušnírová už na víťazku stratila deväť bodov, no s veľkou istotou si postrážila tretiu priečku. Všetky tri cyklistky spadali aj medzi juniorky, kde tak bolo totožné pódium. 

Kadeti a kadetky

Rovnaký počet kôl ako ženy a juniorky urobili na okruhu v Žiari aj cyklisti z kategórie kadetov. Ich kritérium bolo veľmi vyrovnané a o víťazstve domáceho Filipa Záhorca (MŠK Žiar nad Hronom - Cyklistický klub) rozhodol iba jeden jediný bod. Tadeáš Cesnek (CyS - Akadémia Petra Sagana) sa tak musel uspokojiť s druhým miestom. Jeden bod rozhodoval aj v bitke o tretiu priečku. Tým šťastnejším bol Ondrej Sobota (CK Olympik Trnava).

Kadetky išli 12 kôl, takže jedna pretekárka mohla získať maximálne 33 bodov. Česká zástupkyňa Antonie Cermanová (CK Příbram Fany Gastro) skoro túto misiu splnila. Kritérium ukončila s 31 bodmi. Iba dva prejazdy neprešla ako prvá. Spomedzi slovenských pretekárok bola najsilnejšia Stanislava Sikelová (CyS - Akadémia Petra Sagana), ktorá mala 15 bodov. Tretia skončila Mária Mečírová (CK Olympik Trnava).

Starší žiaci, žiačky a mladší žiaci

12 kôl urobili na okruhu aj starší žiaci, takže mali v ponuke rovnaké množstvo bodov ako kadetky. Milan Húsenica (Športový klub Topoľčianky) pozbieral 22 bodov a zvíťazil. Čech Tadeáš Pazourek (Cycling Academy Tábor) ešte v poslednom kole mohol Húsenicu zosadiť z prvého miesta, no nepodarilo sa mu to. Bol druhý. Tretiu priečku obsadil Martin Stano (Športový klub Topoľčianky).

V ostatných kategóriách už mal najdôležitejšiu rolu posledný prejazd, za ktorých víťaz, respektíve víťazka, získal desať bodov. Žiačky urobili šesť kôl a v tom poslednom vyhrala šprint Emma Galovičová (CyS - Akadémia Petra Sagana). Celkovo mala 12 bodov, teda ešte vyhrala dva ďalšie prejazdy cez štart a cieľ. Druhá skončila Karolína Bortelová (CYKLISTICKÁ TOUR) s deviatimi bodmi, tretia bola Alexandra Galovičová (CyS - Akadémia Petra Sagana) so šiestimi bodmi.

Rovnakú porciu kôl ako žiačky urobili mladší žiaci, kde si po víťazstvo prišiel Matej Galovič (CyS - Akadémia Petra Sagana) s 15 bodmi. O tri body menej mal Šimon Tkáč (Športový klub Topoľčianky) na druhom mieste. Richard Tkáč (Športový klub Topoľčianky) bol tretí. Ten svoje bodové konto obohatil o číslicu sedem.

Mini chlapci a dievčatá

Podobne ako v Dudinciach, tak aj v Žiari nad Hronom mysleli organizátori aj na najmladšie vekové kategórie. U nich tradične rozhodoval šprint v poslednom kole. Medzi chlapcami ho vyhral Nikolaj Galovič (CyS - Akadémia Petra Sagana) pred Matúšom Kadákom (CK EPIC DOHŇANY) a Timotejom Šatkom (CK EPIC DOHŇANY). V tejto kategórii štartovalo celkovo šesť účastníkov.

Medzi dievčatami sa predstavili dve pretekárky. Okrem Luisy Belicovej (CK Olympik Trnava), ktorá ako jediná išla kritérium v Dudinciach, do Žiaru nad Hronom prišla aj Oľga Švecová (CK Olympik Trnava). A bola to práve Švecová, ktorá vyskočila na najvyšší stupienok. Belicová tak skončila druhá.  
 
Náš eshop