Organizátori Gira opäť zaviedli povinné rúška, podľa Lefévera mal Evenepoel príznaky

15.5.2023, 18:00 | Aktuality zo sveta | TASR, lt
Organizátori Giro d'Italia zaviedli aj na tomto ročníku povinné nosenie rúšok. K tomuto kroku pristúpili po náraste prípadov koronavírusu medzi jazdcami vrátane lídra Remca Evenepoela, ktorý odstúpil v dôsledku pozitívneho testu na covid.
"Predošlý protokol už neplatí, nevieme, či neboli aj iné nezachytené prípady. Znovu zavádzame povinné rúška," citovala riaditeľa pretekov Maura Vegniho agentúra DPA. Tímom ponúkli aj testy, stajne však nie sú povinné vyradiť pozitívnych pretekárov z podujatia.
Evenepoel sa v nedeľu vrátil na čelo celkového poradia, keď vyhral časovku. Soudal Quick-Step ho ale odhlásil z pretekov o niekoľko hodín neskôr po pozitívnom teste. "Nebudeme riskovať," reagoval šéf belgického tímu Patrick Lefévere.
Belgičan mal po víťaznej etape mierne symptómy podobné chrípke. Na Gire patril k favoritom na celkové prvenstvo, ružový dres pre lídra priebežnej klasifikácie po ňom prevzal Geraint Thomas z Ineosu. V dôsledku koronavírusu odstúpilo od 6. mája z podujatia Grand Tour šesť pretekárov, mnohí ďalší z rovnakého dôvodu ani neodštartovali.
Nákaza by mohla teoreticky priniesť štart Evenepoela na Tour de France, no to by rozrušilo koncept s Jakobsenom a Alaphilippom ako lídrami Soudalu.
 
Náš eshop