Rohan Dennis zapríčinil zvláštnu smrť svojej manželky

31.12.2023, 16:00 | Aktuality zo sveta | L. Timko, tasr
Dnes už bývalý austrálsky cyklista Rohan Dennis údajne zapríčinil smrť svojej manželky Melissy Hoskinsovej. Dvojnásobný majster sveta v časovke a bývalý držiteľ hodinového rekordu čelí obvineniam z prečinu usmrtenia nebezpečnou jazdou.
Bývalú cyklistku, ktorá rovnako tento rok ukončila profesionálnu kariéru, zrazilo auto v meste Medindie na predmestí Adelaide, kde rodina žije. Na následky zranení v nemocnici zomrela. Ako sa to presne stalo nie je jasné, no Dennisa zadržali hneď po nehode.
Dennis tento rok ukončil pofesionálnu kariéru. Tituly majstra sveta v časovke získal v Bergene 2018 a Harrogate 2019. Po vyplatení kaucie ho prepustili na slobodu a súd už vytýčil proces na 13. marca. Dennis bol známy rôznymi problémami v tímoch, ktorých pôsobil.
Viacero pretekárov ho počas kariéry označilo za človeka so svojským prístupom. Najviac sa mu darilo ako jazdcovi BMC v rokoch 2014 až 2018. S Petrom Velitsom získal aj titul svetového šampióna v tímovej časovke v Ponferrade. Kariéru uzavrel tento rok už slabšími výkonmi v tíme Jumbo - Visma. Jeho manželka, s ktorou má dve malé deti, bola tiež profesionálnou cyklistkou. Na dráhe získala dva tituly majsterky sveta v tímovej stíhačke.
 
Náš eshop