Sagan je po vyšetrení srdca v poriadku a čaká ho návrat na cestu. Debut v drese Pierre Baguette absolvuje v Slovinsku

26.2.2024, 10:30 | Aktuality zo sveta | Peter Matis
Po menšom piatkovom vystrašení si fanúšikovia Petra Sagana môžu vydýchnuť. Žilinčan na sociálnych sieťach uverejnil radostný odkaz, že sa po vyšetrení srdca čo nevidieť vráti na bicykel a tak nič nebráni jeho premiérovému štartu v drese tímu Pierre Baguette na ceste. V marci ho totižto čaká štvorica jednorazoviek na území Slovinska.

Peter má za sebou úspešné elektrofyziologické vyšetrenie srdca, pri ktorom mu implantovali senzor. Vďaka nemu bude môcť neustále monitorovať svoj tep. Ako sám informoval na svojom Instagrame, vyšetrenie vylúčilo akúkoľvek arytmiu patologického významu a už za niekoľko dní sa bude môcť vrátiť na bicykel.


Kvôli nečakaným zdravotným komplikáciám vynechal druhé kolo Shimano cupu v španielskom Banyoles, kde mal podľa plánu štartovať. Z horského bicykla teraz po dvoch absolvovaných súťažných víkendoch presadne späť na cestný bicykel.

Ako totižto informuje influencer Lukáš Ronald Lukács, ktorý má väzby na tím Pierre Baguette, Sagan by mal absolvovať premiéru vo farbách slovenského tímu už o tri týždne. Čaká ho séria zvlnených jednorazoviek druhej kategórie v Slovinsku. Tie sú pre tím dôležité.


Sagana by sme mali vidieť 17. marca na GP Slovenian Istria, 19. marca na GP Brda-Collio, 21. marca na GP Goriska a Vipava Valleyn, no a svoje slovinské turné zakončí na obľúbenej klasike GP Adria Mobil, na ktorej sa každoročne zíde silná konkurencia aj z top konti tímov a predstaví sa tu aj Dukla Banská Bystrica.

Uvidíme ako Sagana ovplyvnili zdravotné problémy, no ak bude aspoň v takej forme v akej končil minulú sezónu, pre Pierre Baguette by mohol pozbierať dosiaľ najlepšie výsledky.
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
Celku Borisa Horvátha sa to bude nepochybne hodiť, keďže najbližších pár týždňov sa budú musieť zaobísť bez Tomáša Sivoka. Toho pri sústredení na Kanárskych ostrovoch nešťastne zrazilo auto a mladík si musí liečiť zlomeninu stehennej kosti.
 
Náš eshop