Wout Van Aert absolvoval operáciu, veľmi ohrozený je aj jeho štart na Gire

29.3.2024, 08:00 | Aktuality zo sveta | TASR, L. Timko
Wout Van Aert absolvoval operáciu, veľmi ohrozený je aj jeho štart na Gire
Wout Van Aert (© A.S.O. / Pauline Ballet)

Wout Van Aert vo štvrtok absolvoval operáciu po ťažkom páde na belgickej klasike Dwars door Vlaanderen. V stredu si zlomil rebrá i kľúčnu kosť a prišiel o účasť na Okolo Flámska aj Paríž - Roubaix, no ohrozený je aj jeho štart na májovom Giro d'Italia. Informovali o tom agentúra AP a jeho tím Visma.
K hromadnej kolízii prišlo 68 kilometrov pred cieľom a najviac na ňu doplatil práve 29-ročný Van Aert. Jazdec Vismy mal viditeľne odretý chrbát a sanitka ho odviezla do nemocnice, kde vyšetrenia ukázali viacero zlomenín. Koniec pretekov znamenala kolízia celkovo pre tucet cyklistov, vrátane Biniama Girmaya, Jaspera Stuyvena či Madsa Pedersena.
video v clanku ikonka ciernaVideo pádu
Van Aert bude mimo niekoľko týždňov. Vzhľadom na obrovskú konkurenciu v tíme pre Tour mal dostať väčší priestor pre seba na Gire, kde mohol mať šancu na veľmi zaujímavé výsledky v etapách, ale aj boji o cyklamenový dres. To je teraz ohrozené, pretože Giro štartuje už 4. mája, čo je o päť týždňov.
Trojnásobný majster sveta v cyklokrose má na konte desať etapových víťazstiev na Tour de France. Triumfoval i na Miláno - San Remo, 2x na E3 či Amstel Gold Race, no stále mu chýba kockový monument, na ktorý veľmi cielil tento rok. Dopadlo to ale tak, ako to niekedy v cyklistike býva...
 
Náš eshop