Rekordér v hodinovke Chris Boardman začína odznova

26.11.2015, 15:00 | Aktuality zo sveta | Juraj Pivarči, Equinox
Profesor. Prezývka bývalého profesionálneho britského cyklistu jazdiaceho za tím GAN, ktorý sa v roku 1996 premenoval na Crédit Agricole. Chris Boardman dostal túto "Vysokoškolskú prezývku" kvôli jeho schopnosti všímať si i tie najmenšie detaily. Je držiteľom zlatej olympijskej medaily 1992 z dráhy. Po tomto úspechu prešiel na cestu a vôbec neurobil zle. Na Starej dáme sa trikrát tešil z etapového úspechu. V roku 1997 skončil na podujatí Okolo Romandie celkovo druhý. Príjemné spomienky má i na Okolo Katalánska, kde vyhral štyri etapy. Úspešný bol aj v prekonávaní rekordu v hodinovke, pokoril ho hneď trikrát, naposledy v roku 2000. "Vychytávať" detaily je jeho záľubou dodnes pri vlastnej značke.
 
Firma Boardman predstavila tento mesiac v Londýne cyklistickej verejnosti nový modelový rad 2016. A nie len ten. Od základu zmenila logo, spustila nový web a vytýčila si výzvy, na ktorých pracoval celý tím zanietených cyklistov. Pre všetkých zamestnancov firmy je cyklistika bežnou každodennou súčasťou života a ako sami hovoria, tento spoločný atribút ich ženie vpred. "Chceme vyrábať bicykle, na ktorých sa nám bude dobre jazdiť, na ktoré sa môžeme spoľahnúť nech sme vonku na prašnej ceste, na dráhe alebo jazdíme v daždi do kopcov. Cieľ je pre nás dôležitejší ako cesta."
 
 
boardman-chris-bicykel
Chris Boardman na svojom bicykli
 
 
Nový slogan firmy mnohé napovie:
OUT THERE WITH YOU
 
Okrem modelov "šitých na mieru" ponúka 37 kusov z 5 modelových radov, nezabúda ani na dráhu, ženskú cyklistiku a deti.
 
Boardman bol jeden z úplne prvých, ktorí testovali nové hi-tech riadenie RED eTAP od SRAMU-u, ktoré bude taktiež na top modeloch ich bicyklov.
 
V súčasnosti pôsobí 47-ročný Boardman hlavne vo firme R + D, kde jeho zmysel pre absolútny detail nachádza široké uplatnenie. Okrem cyklistiky si vo svojom voľnom čase obľúbil potápanie. Svojimi snímkami podmorského života a článkami pravidelne prispieva do mnohých odborných publikácií a časopisov.
 
 
 
 
R&D predovšetkým
 
Významnou investíciou firmy bude "Boardman Performance Center", čo je pracovný názov projektu zahŕňajúceho laboratóriá, vývojové centrum, obchod a centrálu firmy. Ide o obrovskú investíciu a výzvu zároveň, nakoľko má ponúknuť presnejší aerodynamický tunel pre cyklistov na svete, ktorý má byť sprístupnený taktiež verejnosti.
 
Výhradný predajca bicyklov Boardman pre český a slovenský trh je firma Equinox Europe, s.r.o., ktorá je jedným z hlavných partnerov KEMO Dukly Trenčin.
 
 
- čítali ste redakčne upravenú tlačovú správu Equinox Europe, s.r.o.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop