Top udalosti týždňa 50/2011

17.12.2011, 13:31 | Aktuality zo sveta |

V aktualitách za posledných sedem dní sa opäť po čase objavil Slovák. Peťo Sagan je totiž nominovaný na najlepšieho športovca roka. Okrem toho si prečítate, že Roman Kreuziger nejde na Tour 2012, ale napríklad aj o predstavení Vuelty 2012.

 

Športovec roka

sagan-profilova-9Už sme vás informovali o ankete o najlepšieho cyklistu roka, ale teraz sa objavila aj ďalšia zaujímavá informácia. Peťo Sagan a teda aj z popola vstávajúca slovenská cyklistika bude bojovať o titul najlepšieho športovca za aktuálny rok.

Peter už pozná aj časť svojho budúcoročného programu. Okrem niekoľkých jarných klasík by mal najskôr štartovať na pretekoch mimo World Tour v Ománe a Katare. V marci by sa mal predstaviť na Tirreno - Adriatico. To znamená, že po dvoch rokoch v profi pelotóne vynechá preteky Paríž - Nice, ktoré mu priniesli prvé fantastické úspechy.

 

Ďalšie čriepky storočnice

V našich novinkách ste si už možno zvykli, že storočnici Tour v roku 2013 sa momentálne venujem podstatne viac ako tej budúcoročnej. Nuž, nie je to náhoda. Storočnica je len raz a navyše každý týždeň sa objavujú ďalšie informácie o tejto veľkolepej oslave cyklistiky.

Už viete, že prvé tri etapy budú na Korzike. Najnovšie európske médiá zverejnili aj ďalšie informácie. Konktrétne o štvrtej a piatej etape. Z Korziky by chlapci mali zamieriť do Nice, a tam si vyskúšajú svoje tímové schopnosti. Dĺžku trasy tímovej časovky zatiaľ nepoznáme, vieme však, že cieľ bude na pobreží na Promenade des Anglais.

Piata etapa bude štartovať z Cagnes sur Mer čo je tiež mestská časť Nice. Kam povedú ďalšie kilometre však už jasné nie je. V dokumentoch Tour sa píše už len to, že všetko to čo sme sa doteraz dozvedeli je len začiatok veľkolepej zábavy storočnice.

Ak píšeme o Nice tak nesmieme zabudnúť na to, že Tour toto známe letovisko hostilo už 35-krát. Nehovoriac o tom, že Nice je cieľovým mestom "jazdy za slnkom" teda pretekov Paríž - Nice. Inak aj tieto preteky budú v roku 2013 oslavovať. Okrúhlu sedemdesiatku.

 

Roman nebude na Tour de France

Aby ste nepovedali, že sa nevenujeme trošku aj budúcoročnej Tour, tak jednu informáciu predsa len máme, aj keď v tomto prípade nie veľmi pozitívnu. Množstvo fanúšikov zo Slovenska aj Česka dostalo prvúkreuziger-giro ranu pred novou sezónou. Roman Kreuziger totiž oznámil, že na Tour nebude štartovať.

Aký je dôvod? Líder Astany povedal, že príčinou je množstvo časoviek. Ak si spomínate, spolu ide o tri časovky so súhrnným počtom takmer 100 kilometrov. "Riskoval by som, že v nich stratím príliš veľa času," oznámil Roman. Svoju pozornosť a prirodzene aj záujem fanúšikov tak sústredil na Giro d'Italia 2012. K tejto téme hovorí: "Talianske cesty by mi mali vyhovovať viac ako tento rok. Budem mať lepšiu šancu dostať sa na pódium."

 

Vuelta 2012

Ak ste spoločne s nami čakali na termín prezentácie budúcoročnej Vuelty, konečne ste sa dočkali. Oficiálna prezentácia bude 11. januára na pravé poludnie. Miestom predstavenia by malo byť kongresové centrum v Navarra de Pamplona. 67. ročník Vuelty bude patriť fanúšikom na španielskych cestách od 18. augusta do 9. septembra.

Na akcii nám už tradične predstavia kompletnú trasu, a teda aj športové, technické a geografické aspekty pretekov, ktoré odštartujú v treťom augustovom týždni priamo v Pamplone.

 

Kaťuša definitívne s Menšovom

Už sme prinesli informáciu, že Menšov by mal ísť do ruskej Kaťuše a teraz je to už definitívne a oficiálne potvrdené. Manažér tímu Hans Michael Holczer povedal: "Mať v tíme Menšova ako najlepšieho ruského etapového pretekára bolo veľkým želaním našich sponzorov." Nakoniec, kto by nechcel mať vo svojich radoch dvojnásobného víťaza Vuelty (2005 a 2007), šampióna Gira 2009 a tretieho z Tour de France 2010. Asi aj sám Denis dúfa, že nová sezóna mu vyjde lepšie ako tá, ktorá sa pred dvomi mesiacmi skončila.

Hans Holczer oznámil aj ďalšiu zaujímavú informáciu. Za Kaťušu nebude ďalej jazdiť aktér dopingovej kauzy na tohtoročnej Tour Alexander Kolobnev: "Na konci roku mu vyprší zmluva," uzavrel Holczer.



Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop