GP Adria Mobil: Slovinsko v silnej konkurencii neprialo Duklákom, dokončili len traja

28.3.2021, 10:00 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
GP Adria Mobil: Slovinsko v silnej konkurencii neprialo Duklákom, dokončili len traja
(© Maroš Kováč, Dukla Banská Bystrica)

ne 28.3. zvlnena etapa ciel rovina Novo Mesto > Novo Mesto 181 km Van den Berg
zprofil do pretekov
profil pretekov, 2537 nastúpaných metrov (© la-flamme-rouge.eu)
V Novom Meste, teda sídle spoločnosti Adria Mobil, sa každý rok koná jednozorazovka veľkého sponzora slovinskej cyklistiky. Je to veľmi náročná skúška na začiatku sezóny s členitým terénom. Viaceré farmy Pro tímov ako Groupama - FDJ a Jumbo - Visma sa postavili silným kontinentálnym celkom a Pro tímu Bardiani. My sme mali na štarte siedmich Duklákov. Reprezentácia sa napokon do nabitého štartového poľa nedostala.
Už v úvode sa šli dve veľmi náročné stúpania a kto nevydržal tempo pelotónu, nemal šancu dôjsť do cieľa. Rozhodcovia sťahovali už pár minút po vypadnutí z pelotónu. Zo Slovákov odtiaľ postupne vypadli Martin Chren, Pavol Rovder, Juraj Bellan. Následne v druhom kopci tesne ani Marek Čanecký s Lukášom Kubišom. Rozhodcovia ich potom z trate stiahli tak ako s mnohými inými.
Šlo sa veľmi rýchlo, žiadny normálny únik sa nevytvoril, všetko to boli len jednotlivci. Až v polovici dňa sa dopredu dostalo šesť pretekárov, ktorí si vypracovali minútu a pol. No opäť sa tempo razantne zvýšilo v kopcoch na takom veľkom cieľovom okruhu. Tam zo skupiny najlepších vypadli aj poslední dvaja Slováci Adam Foltán s Patrikom Tyborom.
Po všetkých selekciách prišla do cieľa väčšia skupina, kde sa špurtovalo. Vyhral Holanďan Marjin Van den Berg z farmy Groupamy - FDJ. Porazil Filippa Fiorelliho z Bardiani a Adama Ťoupalíka z Elkovu.
vyjadrenie ikonky ciernaVyjadrenie Patrika Tybora (Dukla)
"Absolvovali sme preteky v kvalitnej konkurencii. Od štartu to bolo dosť svižné. Po druhom veľkom kopci sa to rozdelilo na dve veľké skupiny. V prvej sme ostali štyria. Potom sme absolvovali dva okruhy s výživnými stenami, kde sme do posledného okruhu ostali s Adamom, ale v druhom okruhu nás tiež odtrhli, a tak sme už len prišli do cieľa. Nie je sa čím chváliť, keďže vpredu sme nemali zastúpenie. Treba len veriť, že nám takéto preteky pomôžu dobre sa rozbehnúť do ďalších pretekov, ktoré absolvujeme na Rodose a dúfam aj s lepšími umiestneniami."
vyjadrenie ikonky ciernaVyjadrenie Maroša Kováča (DS Dukly)
"Dnes nemôžeme byť spokojní. Bojovali sme vo veľmi kvalitnej konkurencii. Dobrý výkon predviedli Adam Foltán s Patrikom Tyborom, no doplatili na jazdu vzadu v skupine. Stále sa to naťahovalo, delilo a to im bralo sily, ktoré v rozhodujúcom momente už nemali. Tridsať kilometrov pred cieľom vypadli z čela a už len doputovali do cieľa. Sezóna sa rozbieha, verím v lepšie výsledky."

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop