L'Équipe posiela Sagana do Quick-Stepu, podľa našich informácií je to len kačica

6.4.2021, 11:30 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
L'Équipe posiela Sagana do Quick-Stepu, podľa našich informácií je to len kačica
Peter Sagan (© LaPresse/Marco Alpozzi)

V pondelok večer informoval francúzsky denník L'Équipe o tom, že koniec Petra Sagana a jeho mikrotímu v Bore-Hansgrohe je na spadnutie a v kariére by mal od budúcej sezóny pokračovať v tíme Deceuninck - Quick-Step.
Renomovaný denník sa odvoláva na zdroje blízke tímom a poukazuje na Saganove spojenie so spoločnosťou Specialized, čo by bola pre Petra logická voľba - vymeniť práve Boru za Quick-Step, kde túto značku bicyklov jazdia. Americká spoločnosť sa podieľa aj na časti Saganovej mzdy.
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -

Ani jeden z tímov sa k týmto informáciám zatiaľ nevyjadril a rozhodne ich v apríli ani nemôže potvrdiť. Už mesiace sledujeme zo strany Ralpha Denka vyjadrenia o tom, ako musia prehodnotiť Petrov prínos v porovnaní s kontraktom, ktorý má. Minimálne si budoval pozíciu na jeho zníženie.
Veľkým otáznikom ale je, ako by príchod Saganovho tímu do zabehaného belgického celku plnom špičkových klasikárov vyzeral. Či by bola dobrá voľba pre 32-ročného pretekára prísť do tímu, kde je najvyššia konkurencia pretekárov jeho typu, keď existuje množstvo tímov, kde potrebujú ľudí na klasiky či boj o zelený dres na Tour. Navyše, v družstve s najvyšším počtom víťazstiev za poslednú dekádu sa platy pretekárov ani zďaleka nepohybujú na doterajšej Petrovej úrovni. Jasne najvyššiu mzdu od tímu vlani dostával Julian Alaphilippe, aj to ani nie polovicu zo Saganových piatich miliónov, ktoré boli medializované mnohými zdrojmi. Aj keby šiel s platom výraznejšie dole, s čím sa asi počíta, stále má pri sebe viacero ďalších ľudí, ktorých treba platiť tiež.
Angažovanie trojnásobného majstra sveta s jeho tímom by určite znamenalo väčšie zmeny a odchod niektorých cyklistov, ktorí "Podlahárom" robili výsledky a keďže je Patrick Lefevere známy starým cyklistickým gentlemanstvom, nevieme si celkom predstaviť, ako by zvládol takéto zmeny vysvetliť dlhoročným partnerom a cyklistom, do ktorých toľko investovali. Ťažko si je predstaviť, kde by aj našiel toľko financií na Sagana, keďže ešte pred pár dňami pripúšťal, že fungovanie tímu v budúcom roku nie je isté a nemá podpísaného ani jedného z dvoch hlavných partnerov. Na druhej strane, mohlo by sa stať, že by sa prihlásil nový, ktorý by vyslovene Sagana v tíme chcel.
Rovnako si pamätáme mnohé vyjadrenia Lefevera, ktorý aj v čase najväčšej slávy majstra sveta hovorieval, že Peter Sagan sa nehodí do ich koncepcie a roky vysvetľoval, že o Sagana záujem nemajú. Dnes ráno sa už síce pre belgický Het Nieuwsblad vyjadril, že by sa za istých okolností mohol o Petra zaujímať, ale vraj sa o ničom nebavili. Ešte nedávno sa riešila slovná prestrelka skúseného manažéra s Denkom, keď sa šéf Bory podľa slov Lefevera pýtal na prevzatie celého tímu, aby získal pod zmluvu Remca Evenepoela. Písal o tom CyclingTips.
Podľa našich ranných informácií sú dnešné špekulácie (hoci renomovaného francúzskeho denníka) len kačicou... Na obed to potvrdil aj Ralph Denk v rozhovore pre agentúru DPA: "Peter je súčasťou DNA nášho tímu a cíti sa u nás dobre. Jeho zmluva sa síce končí, ale rokujeme o jej predĺžení. Treba napraviť to, o čom sa v posledných dňoch špekulovalo v médiách. Nič ešte nie je rozhodnuté a uvidíme, aký bude výsledok našich rokovaní."

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop