Peter Sagan sa k špekuláciám nechcel vyjadriť. Na Gire chce vyhrať etapy a cyklámenový dres

26.4.2021, 20:30 | Aktuality zo sveta | Jakub Andacký
Peter Sagan rozprával v pondelok podvečer na krátkej tlačovej konferencii o svojej budúcnosti a špekuláciách, ktoré v súčasnosti kolujú v médiách. V krátkosti zhodnotil aj skončenú jarnú časť sezóny, ktorú mu výrazne skomplikoval koronavírus. Na otázku, či je po jedenástich rokoch v profi cyklistike stále rovnaký odpovedal, že osobnostne aj výkonnostne podrástol, no chuť po víťazstvách mu zostala rovnaká.
Jarná časť sezóny nebola podľa Saganových slov ideálna, napriek tomu ju však hodnotí pozitívne. Na prvom monumente sezóny Miláno - Sanremo ukoristil peknú štvrtú priečku a pár týždňov nato triumfoval v etape na pretekoch Okolo Katalánska. Chýbalo mu však vysokohorské sústredenie, ktoré musel pre chorobu vo februári preskočiť. To sa prejavilo následne na jeho forme aj na kockových klasikách.
Peter Sagan (© BORA - hansgrohe / Sprintcycling)
Po pretekoch Okolo Flámska sa vrátil na pár dní Slovensko, kde si doprial krátky oddych. Následne sa vrátil do Monaka, kde opätovne zahájil dôslednú prípravu na Giro d'Italia. Dodatočne absolvoval ďalšiu lekársku prehliadku, ktorá neodhalila žiadne trvalé následky po infikovaní koronavírusom.
K špekuláciám sa slovenský pretekár príliš vyjadriť nechcel. Novinári sa ho pýtali na medializovaný záujem zo strany Quick-Stepu alebo Bahrainu a aj na vzťah s manažérom Bory Ralphom Denkom. Sagan priznal, že niektoré správy sa nezakladajú na pravde, no záujem zo strany iných tímov nepoprel. Zároveň priznal, že situácia sa vyrieši asi až po Gire. Všetci vraj čakajú ako ho tím zajazdí. Ralph Denk začiatkom mesiaca avizoval, že chce rozhodnutie o Petrovej budúcnosti do konca apríla, no Sagan to momentálne nevidí reálne.
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
Na talianskych trojtýždňových pretekoch bude chcieť zbierať víťazstvá v etapách a opäť sa zameria aj na zisk cyklámenového dresu. "Všetci to odomňa očakávajú," komentoval to Sagan. Na pretekoch Okolo Romandie bude pomáhať najmä lídrovi Wilcovi Keldermannovi, no v zvlnených etapách bude cítiť šancu aj na vlastný úspech: "Cítim sa dobre. Uvidíme deň po dni, ako to bude vyzerať. Tri týždne som totiž nepretekal. Spravil som však všetko preto, aby to bolo dobré. Sú to pre mňa posledné preteky pred Girom. Zajazdím ich, čo najlepšie," povedal.
Tohtoročná sezóna je špecifická aj v tom, že na pretekoch popri trati chýbajú diváci. Súvisí to s opatreniami proti šíreniu koronavírusu. "Situácia popri trati sa s minulými rokmi nedá porovnať. Je to rozdielne pre všetkých. No musíme si na to zvyknúť. Situácia je stále vážna a nevieme dokedy to ešte takto bude," vyjadril sa Sagan.

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop