Podmaní si Sagan po vzore Tour aj Giro? V bodovacej súťaži nie je väčšieho favorita

8.5.2021, 18:00 | Inzercia | Niké
Peter Sagan sa vlani premiérovo predstavil na talianskej Grand Tour Giro d'Italia a hneď ukázal, že tieto preteky mu sedia. K Taliansku patrí, strávil tu začiatky svojej profesionálnej kariéry. Na jar prekonal Covid-19, ale postupne sa dostáva do formy. Prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara si myslí, že je pripravený vybojovať ďalšie víťazstvo v bodovacej súťaži. Po siedmich zelených tričkách z Tour de France by chcel pridať aj cyklámenové z Gira.
Štyrikrát druhý
Sagan prichádza na Giro ako víťaz jednej etapy na Okolo Romandie, predtým raz triumfoval aj na Okolo Katalánska. Boli sme zvyknutí, že v tejto fáze sezóny mal na konte aj viac víťazstiev, ale Peter Privara verí, že svoje výkonnostné maximum ešte len ukáže: „Petra korona na tri týždne vyradila z tréningového režimu, a hoci nemal najťažší priebeh, jeho prípravu to ovplyvnilo. Postupne sa ale dostal do toho a na najdlhšej klasike v kalendári Miláno - San Remo skončil na skvelom 4. mieste. Giro d´Italia bude veľký test. Iné je ísť týždeň a iné tri týždne.“
Minulý rok cyklámenový dres ukradol Arnaud Démare, ktorý až štyrikrát nechal Sagana na 2. mieste, pre nášho cyklistu ostalo jedno prvenstvo v epickej upršanej klasikárskej 10. etape. „Ak Peter pôjde taktikou, že sa pridal do skupiny jazdcov, ktorí vyhrali etapy na každej Grand Tour, môže sa viac sústrediť na dres – skákať do únikov či bojovať na prémiách,“ zamýšľa sa Privara. Aj tento rok budú na Gire kvalitní šprintéri na čele s Calebom Ewanom, domácim Giacomom Nizzolom, či Timom Merlierom. O drese sa bude rozhodovať najmä v úvodnom týždni, no šprintérske dojazdy sú na programe a v druhom i treťom týždni počas zradných tranzitných etáp.
Pridá Bernal k Tour aj Giro?
 Minulý rok sa na Gire radoval z celkového triumfu Tao Hart, z INEOSU je aj aktuálny najväčší favorit Egan Bernal. Uplynulá sezóna mu kvôli opatreniam a karanténe príliš nevyšla, no teraz je mladý Kolumbijčan odhodlaný napodobniť celkový z Tour de France 2019. Na víťazstvo v aktuálnej sezóne stále čaká, Peter Privara nezabudol vypichnúť, že štartoval aj na našich cestách:  „Ak by sa mu podarilo vyhrať ružový dres, opäť sa môžeme chváliť, že európsku kariéru štartoval na Okolo Slovenska. Postupne sa vypracoval na dvorného domestika Gerainta Thomasa a Chrisa Froomea, takže aj to je dôkaz, že ku nám jazdia kvalitní a talentovaní cyklisti.“
Najväčším súperom Egana Bernala by mohol byť Austrálčan Simon Yates, ktorý už taktiež má jedno Grand Tour víťazstvo, keď ovládol Vueltu 2018. Zaujímavé bude sledovať belgický tím Deceuninck - Quick-Step s Joaom Almeidom, ale najmä talentovaným Remcom Evenepoelom. Dvadsaťjedenročný talent sa vlani škaredo zranil a do pretekárskeho kolotoča sa vracia po desiatich mesiacoch.
Jednoznačne najväčším lákadlom je stúpanie Monte Zoncolan (13 km, 8,9%), ktoré sa na Giro vracia po troch rokoch. Najviac výškových metrov nastúpajú cyklisti v 16. dolomitskej etape s cieľom po zjazde v lyžiarskom stredisku Cortina d´Ampezzo. Všetky etapy v treťom týždni však majú finiš na vrchole stúpania, takže rozhodovať sa bude až v závere. Preteky otvorí aj uzavrie časovka.
 
 
Niké nových hráčov odmení
Vyberte si z bohatej ponuky stávok k Giro d'Italia v Niké. Svoj tiket si môžete podať v pobočkách alebo na www.nike.sk. Ak ale ešte nie ste hráčom Niké, zaregistrujte sa práve teraz a ako bonus dostanete automaticky 20 € úplne zadarmo! To však nie je všetko. Po vložení finančnej čiastky na vaše stávkové konto sa vám navyše spustí Bonus bez limitu. Prejdite šiestimi úrovňami, za ktoré získate ďalších 19 €. Následne sa dostanete do siedmej úrovne, kde je výška vašej odmeny bez limitu a môžete získať koľko chcete.
 
Náš eshop